Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dyszkamie

o co chodzi z tymi słoiczkami ?

Polecane posty

Witam. jestem tu nowa i mam do Was pytanie. Wiem, ze ten temat był już poruszany ale ja naprawdę nie rozumiem tej różnicy a mianowicie.. Moja córcia urodziła się 15.05 a wiec dzisiaj 15.09 ma 4 miesiące ? Czy kończy 4 miesiące? Chciałabym i muszę podać jej pierwszy słoiczek z marchewka tak jak doradził nam nasza pediatra ( mieszkamy w Niemczech) ale nie wiem dokładnie o co chodzi z tymi słoiczkami ? Na większości stoi po 4 miesiacu życia tzn , ze dziecko musi mieć pełne 4 miesiące czyli np.taki słoiczek mogę podać 15.10???? Byłabym wdzięczna za pomoc :)

Gość gość
Tak. Dzisiaj konczy 4 miesiace. A o ktorej godzinie urodzila sie corka? Bo musisz podac dzisiaj dokladnie w godzine jej urodzin!

? w godzine jej urodzin :) pierwsze słyszę . Czyli no od jutra mogę podawać jej słoiczki gdzie stoi po 4 miesiącu ?

Gość gość
Tak 15.09 kończy 4 miesiąc. 15 czerwca skończyła 1 miesiąc życia 15 lipca skończyła 2 miesiąc życia 15 sierpnia skończyła 3 miesiąc życia 15 września skończyła 4 miesiąc życia Od teraz zaczynasz z słoiczkami oznaczonymi "po 4 miesiącu". Zaleca się zacząć od małej ilości i tak pewnie będzie bo większa część słoiczka będzie na brodzie, rączkach, mamie i może uda się ochronić ściany :-)

Gość gość
Dietę powinno się rozszerzać najwcześniej po ukończeniu 17 tygodnia życia dziecka.

Gość gość
Tak! Jest teraz w piątym miesiącu życia.

Gość gość
Ja też mam urodziny 15.05 ;-) po czwartym miesiącu oznacza,że musi mieć ukończone 4 miesiące, czyli zacząć piąty miesiąc,,czyli tak jak ktoś wspominał od 17 tygodnia życia dziecka. Najlepiej jeśli zrobisz to międy 17 a 26 tygodniem. Wiele zależy od tego czy karmisz piersią czy mm. Jeśli piersią to nie spiesz się z tym rozszerzaniem diety. I nie to nie jest to samo od 4 miesiąca i po 4 miesiącu.

Gość gość
Ja jeżeli nie jestem pewna w kwestii żywieniowej to zawsze pytam mojego lekarza pediatrę. Wybrałam pediatrę w lublinie w tym ośrodku http://pediatralublin.com.pl/.