Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie pijecie herbaty w czasie ciąży ? Czarne a może jakieś inne

Polecane posty

Gość gość

MowiCię w innych tematach ze pijecie herbaty a nawet 5 dziennie ale jakie to są herbatki ? Czarne ? Owocowe ? Jakiej firmy ja jestem bardzo początku ciąży i pije tylko owocowa z herbapolu

Gość gość
Pilam na zmiane rumianek, miete i lipe. Na wode nie moglam patrzec. No mleko jeszcze mi wchodzilo. I o dziwo czerwona oranzada, ktorej wczesniej bym nie przelknela.

Gość gość
Też się na początku ciąży zastanawiałam. Z czasem zobaczysz że będziesz piła taką jaką ci smakuje. 9 miesięcy na ziolkach nie dasz rady jak nie pijesz na co dzień. Ja piję 5 szklanek czarnej i ze 3 aromatyzowane. I woda niegazowana.

Gość gość
Non właśnie tak się zastanawiam jaka najpewniej pić. Ziół nie pije wcale hyba nawet nigdy nie miałam w ustach. A co do dajecie do tych ziół? Jakiś miód cytryne ?

Gość gość
Pij normalne herbaty, z ziołami trzeba ostrożnie.

Gość gość
Pilam bez cukru i bez miodu. Nic mi ani dziecku nie bylo. Rumianek, lipa, mieta.

Gość gość
Ja polecam rooibos. Tylko nie torebkowe śmieci tylko sypana. Polecana jest dla ciężarnych bo pomaga przyswajać żelazo i nie ma teiny. Poczytaj sobie w necie. Ale szczerze polecam

Gość Cleo1976
Ja piłam melisę, lipę, herbatki owocowe i czarną.

Gość gość
Czarna herbata wypłukuje żelazo! Zielona herbata wypłukuje kwas foliowy.

Gość gość
W ciąży to owocowe albo Roibos

Gość gość
Herbata czarna ? O_O Przecież to zawiera więcej substancji kofeinopodobnej niż kawa

Gość gość
Autorko jak masz pić zioła to szukaj takich co sie nadają dla kobiet w ciąży bo nie wszystkie się nadają. Są takie zwiększają ryzyko poronienia

Gość gość
taka szałwia na przykład zupełnie niewskazana w ciąży bo zawiera jakiś szkodliwy dla płodu składnik

Gość gość
dla mnie najgorzej ze zielona trzeba ograniczac, pije jedna mala filizaneczke dziennie, a wczesniej pilam po kilka kubkow. owocowe czy roibos jakos mi nie podchodza, lubie zielona bo jest taka cierpka. wiem ze jest cos takiego jak zielony roibos, ktos pil?

Gość steammy

ja ziółka albo ą herbatke na laktacje z Holle co polecają pic jeszcze w trakcie ciązy. nie wiem czy pomogła herba czy natura, ale z laktacja problemów nie miałam;)