Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wer20

Chłopak nie szanuje mnie w ciąży :(

Polecane posty

Gość Wer20

Hej ! Mam problem i potrzebuje porady. Od 1,5 roku jestem w związku z 29 letnim facetem. Odkąd bo poznałam to zawsze był miły i troskliwy, nigdy nie podnosił na mnie głosu a wszystkie problemy rozwiązywaliśmy razem. Mieszkam u niego od pół roku i to właśnie odkąd się do niego wprowadziłam zaczęły się między nami kłótnie. Kłócimy się o wszystko, od tego kto ma sprzątnąć dom aż po to kto ma zrobić zakupy. Dawniej byłam w stanie to znieść ale od 3 miesięcy wiem że jestem w ciąży, nie planowaliśmy tego a mój chłopak gdy się o tym dowiedział po prostu na mnie nakrzyczał :/ Ja nie byłam zachwycona bo studiuje ale cieszyłam się, myślałam że dziecko zmieni jego nastawienie i będzie jak dawniej ale było tylko gorzej. W lipcu byliśmy na tydzień nad morzem razem z jego rodziną (kuzynka z chłopakiem, ojciec i ciotka)były to moje najgorsze wakacje, oni po prostu nie zwracali na mnie uwagi. Oni nigdy mnie nie lubili ale chłopak zawsze mnie bronił i wspierał. Pod koniec sierpnia poleciał sobie z przyjaciółmi do Chorwacji, nie zabrał mnie tłumacząc to "męskim wyjazdem" ale z jego trzema kolegami poleciały dwie dziewczyny :( Jest mi strasznie przykro że osoba z którą wiązałam przyszłość traktuje mnie jak śmiecia. Teraz codziennie kłócimy się o sprzatanie, gotowanie, ja mimo wszystko nie oczekuję że przez ciążę on będzie mnie wyręczać, oczekuje najmniejszej pomocy. Wiem że gdyby chciał mi pomóc to dałoby radę bo sam pracuje głównie w domu przez komputer dla firmy z Warszawy, siedzi przed komputerem ok.4-6 godzin dziennie potem ma czas wolny, dawniej spędzaliśmy ten czas razem a teraz ja zostaję z brudem w domu a on jeździe do kolegów albo do klubu. Wraca o 5 poczym śpi do 12 i tak przez 2-3 dni w tygodniu oraz weekendy. Przestaliśmy razem sypiać a o jakimkolwiek zbliżeniu już zapomniałam. Nie wiem czy on mnie nie zdradza podczas tych imprez, powiedziałam mu że jak tak dalej pójdzie to będę musiał się wyprowadzić, a on stwierdził że droga wolna :( Nie wiem co mam robić nie mam gdzie się wynieść, nie pracuje, nie utrzymam dziecka.

Gość gość
skad wiesz ze to on ci zrobil bachora?

Gość gość
A widzisz dalsze życie z nim ? Bo według mnie on tylko czeka byś się wyprowadziła . Boisz się że sama nie dasz sobie rady ? Dostaniesz 500 plus , alimenty , możesz starać się o kasę z mops więc nie będzie tak źle . Gorzej z mieszkaniem , nie masz rodziców , rodziny by u nich zamieszkać ? Musisz czegoś poszukać bo z tym facetem nie masz żadnej przyszłości .

Gość gość
a ktos ci kazal uprawiac sex w tak mlodym wieku jeszcze sie wiazac ze staruchem w wieku 29 lat

Gość gość
tak to jest jak sie wiaze ze staruchem *****czem

Gość gość
Przykro mi Zlamas je/bany. Współczuję dziecku. Kochaj je za Was dwoje. Wróć do rodziców, po burzy wychodzi słońce. Szczęśliwego rozwiązania. Bądź silna.

Gość Wer20
Mam matkę, to ona czekała aż się wyprowadzę i będzie mogła robić z mieszkania melinę. Ona mało zarabia i liczy się dla niej tylko alkohol, właśnie dlatego bardzo chciałam z nim mieszkać. Ja oprócz znajomych że studiów nie mam rodziny bo wszyscy nienawidzą mojej matki... Bardzo chciałabym być z nim dalej, chciałabym żeby się zmienił ale jestem też prawie pewna że już minimum raz mnie zdradził :( Muszę z nim to wyjaśnić, dziś znów jestem sama i mam tego dość. Gdy poprosiłam żeby dziś został ze mną w domu to nakrzyczał na mnie żebym nie wtrącała się w jego życie:((

Gość gość
Nie slyszalas o antykoncepcji idiotko?

Gość Wer20
Z tego co wiem to antykoncepcja też zawodzi. Uwierz mi że nie starałam się zajść w ciążę podczas gdy mieliśmy pierwsze sprzeczki. Zdarzyło się i juz sie z tym pogodziłam ;)

Gość gość
ciesz sie ze bedziesz miala dzidziusia

Gość gość
dostaniesz, rodzinne, kosiniakowe i 500+ nie przejmuj sie dupkiem

O rany, ciężka sytuacja - współczuję :( Ciężko coś doradzić, przyszły mi jednak dwie myśli do głowy... x Po pierwsze, taka sytuacja jest z pewnością bardzo stresująca i trudna do wytrzymania psychicznie... skoro nie masz wsparcia w rodzinie, to może warto, byś udała się do psychologa, któremu mogłabyś z tego wygadać się i w ten sposób trochę ciężaru sobie z barków zrzucić? Możesz też po prostu bezpłatnie zadzwonić na Kryzysowy Telefon zaufania na nr 116 123 i tam się wygadać x Będziesz potrzebowała teraz dużo siły, a samej będzie Ci trudniej ją zebrać - nie bój się więc sięgać po pomoc! Jeżeli chodzi o utrzymanie, pamiętaj, że a) jest coś takiego jak dom samotnej matki b) jest pomoc socjalna dla osób w kryzysowych sytuacjach, takich jak Ty c) są w całej Polsce punkty bezpłatnej porady prawnej, gdzie możesz skonsultować się z prawnikiem (np. zapytać, jakie świadczenia Ci przysługują) za darmo, jeśli nie ukończyłaś 26 r. ż.... d) z uczelni ze względu na trudną sytuację materialną możesz otrzymać zapomogę x Moja druga myśl - widać, że bardzo przeżywasz rozpad Twojego związku (i nic w tym dziwnego!), ale ja na tym gościu bym postawiła krzyżyk i przestałą zabiegać o jego względy... Olej go po prostu ciepłym moczem, zdystansuj się od tego, nie odzywaj się do niego i postaraj się podejść do tego na takim luzie, na jaki tylko uda Ci się zdobyć... jednocześnie mieszkaj sobie u niego, dopóki nie znajdziesz innego lokum :D No chyba, że nie będziesz już mogła z nim kompletnie wytrzymać... ale skoro u Twojej mamy jest jeszcze gorzej, to ja bym siedziała u niego. x "Muszę z nim to wyjaśnić, dziś znów jestem sama i mam tego dość." Ja bym nie wyjaśniała. Ja bym olała kompletnie jego temat i jak tylko będzie okazja - wyprowadziła się od niego... on ma Cię w d***e, to Ty też powinnaś go olać, a nie zabiegać o jego względy... Podlizywanie mu się i ugłaskiwanie go tylko dlatego, że nie masz gdzie mieszkać, jest słabe... Ten gość się kompletnie nie nadaje na ojca i skoro już teraz w takiej sytuacji Cię nie szanuje, to będzie tylko gorzej. Jeśli chcesz mieć takie g*******e życie - droga wolna, ale ja bym się nie ładowała bagno czując z daleka, że śmierdzi... x Mieszkanie u niego to nie jedyna opcja! Zamiast oczekiwać, że ktoś o Ciebie zadba, powinnaś sama zadbać o siebie i siebie postawić na pierwszym miejscu - siebie szanować, a wtedy też zaczną szanować Cię inni... Masz też dobrą lekcję tego, że uzależnienie ekonomiczne nigdy nie jest dobre - chociaż to trudne, powinnaś utrzymywać niezależność finansową, by w takiej sytuacji jak ta teraz nie być na czyjejś łasce i nie mieć związanych rąk... Chociaż teraz jesteś od niego uzależniona to nic straconego - zacznij pracować już od teraz na swoją niezależność i do tego dąż, a na pewno będą efekty! Wyciągnij z tego nauczkę na przyszłość. Dużo siły Ci życzę :*

Gość gość
Nie możesz liczyć na matkę to odezwij się do kogoś innego, reszty rodziny,znajomych. U niego nie możesz zostać. Udaj się do urzędu miasta ,mopsu ,dowiedz się jak i kiedy mozesz zlozyc wnioski o kkosiniakowe i 500 plus. Nie wiem czy wiesz ale teraz w sytuacji jakiej sie znajdujesz mozesz żądać od ojca dziecka alimentów bo nie masz gdzie mieszkać, nie masz funduszy i to jego zakichany obowiązek pomóc tobie.

Gość gość
i nie wiem co ty chcesz jeszcze z nim wyjasniać...jedyne co powinnas to to czy da ci alimenty po dobroci czy masz skladac pismo w sadzie. Zrób cos z tym bo jak znam zycie to nawet dziecka nie bedzie chciał uznać.

Gość Wer20
Dziękuję wszystkim za porady ;) Mam jedną koleżankę która ma wolny pokój i za małe pieniądze może mi go wynająć. Więc jeśli będę musiała się stąd wyprowadzić to mam gdzie pójść. Jest mi strasznie przykro że muszę to skończyć :(

Gość Pantegram
To super, że masz opcję wyprowadzki! :) x Z pewnością to nie jest fajne, że związek się kończy... I zazwyczaj staram się nie doradzać pochopnie rozstania, ale skoro on tak źle zareagował na wiadomość o dziecku + konsekwentnie niszczy waszą relację to lepiej niestety nie będzie :/ Zainwestowałaś źle uczucia - to na pewno przykre, ale powinnaś dać sobie radę :) Nie tylko Tobie się takie coś przytrafiło, a grunt - to nie trwać w toksycznym związku, szczególnie wtedy, kiedy jedynym tego powodem jest "bo nie mam innej opcji". x Dbaj o siebie, i życzę Ci dużo siły i powodzenia :)