Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w szpitalu czy to juz koniec ciąży

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj na wieczór dostałam krwawienia. Trafiłam na izbę. Jestem w 6/7 tyg. Raz lekarka mówiła ze za wolno bije serduszko 2 razy jak przepisywala wbkomputer powiedziała ze nie jest źle na ten tydzień wiec juz nie wiem.... pytałam czy się tam coś odklejA powiedziała ze tak. Pytałam jakie mam szansę ona nie wie. Czekam na wizytę. 6at temu chodziłam do takiego gin co pracuje w tym szpitalu myślicie że mogę do niego zadzwonić i do mnie przyjdzie i mi wszystko powie? Mam 50 zł

Gość gość
No przeciez on tez nie wrozka. Lez i czekaj, nic innego nie mozesz zrobic.

Gość gość
teraz to tylko czas pokaże co dalej. Musisz przeczekać niestety inne rady nie ma.

Gość gość
Myślałam że dziś juz nic nie ma byłam w toalecie i mam brazowe plamienia tzn po pod tarciu. Myślicie że dzis jeszcze mnie zabiorą na usg? To czekanie.... mnie wykończy

Gość gość
I po zatym mam wrażenie zrobił piersi mniej bolą.... to koniec...

Gość gość
Kochana, przede wszystkim musisz być cierpliwą. Wiem jak to zabrzmi ale jeżeli dziecko jest silne i zdrowe da sobie radę i ciąża się utrzyma ale jeśli stracisz ciążę to duże prawdopodobieństwo że maleństwo urodziło by się chore. Trzymam kciuki za was.

Gość gość
Zdaje sobie właśnie z tego sprawę ze może być chore. Ale jak mi się coś stać to niech się stanie już. A nie za tydzień dwa. miesiąc różnie może być. Lekarka coś wspominała o jakimś krwiaku ale jakim krwiaku coś mówiła pod nosem. Chyba zadzwonię do tego lekarza. Zwolnienie mam do piątku. W pracy jestem skreślona.

Gość gość
Jak krwiak to dobra wiadomość bo trzeba leżeć aż sie wygoi ale on nie zagraża ciąży miałam tak z druga ciąża.

Gość gość
Była wizyta. Doktor nawet nie miał wczorajszego usg. Tylko się pytał czy było słychać serduszko czy był zarodek.... tyle leżeć i korzystać tylko z toalety. Myślałam że wytłumacza czy krwiaku czy się cos odklejA czy nie czy jak to jeszcze ja musiałam mówić

Gość gość
Wiec tak naprawdę wiem tylko tyle że mam leżeć

Gość gość
zadzwon do tego twojego lekarza to pewnie ci powie , szczerze mówiac to oni tez niewiele wiedza wszystko zalezy od waszych organizmów na który nie mamy wpływu

Gość gość
Musisz czekać. Widocznie na ten moment lekarze nic więcej nie wiedzą.

Gość gość
Ten krwiak musi się poprostu wchłonąć.

Gość gość
Niechodzi wg mnie o kasę na tym etapie ciiezko jest być wrozka.

Gość gość
Jak ja nawet nie wiem czy to krwiak. Dzwoniłam do mojego gin ale nie odbiera. Mam brazowe plamienie na papierze po oddaniu moczu. Boje się chce mi się płakać

Gość gość
OddzwoniL lekarz mam leżeć jutro się zorientuje co i jak bo dzisiaj nie ma czasu. Oszzaleje w tym szpitalu i juz chyba wszystkie łzy wywalam

Gość gość
no tak nerwy najlepsze dla dziecka ... ogarnij sie dziewczyno bo tylko dziecku szkodzisz

Gość gość
Próbuje się opanować ale jest mi trudno

Gość gość
Proszę odpowiedzcie na moje pytanie czy mogę spać na brzuchu w mojej sytuacji czy lepiej sobie darować ? I tak samo na plecach ? Bo juz mnie boki bolą

Gość gość
na lewym boku , na brzuchu całkowicie odpada

Gość gość
A niby dlaczego na brzuchu odpada? Boże nie wpadaj cie w paranoję. Możesz spać na brzuchu. Na tym etapie zarodek jest tak maleńki, ze nie ma znaczenia w jakiej pozycji śpisz. Dostajesz jakieś leki?

Gość gość
Masz dziecko w domu drugie w drodze musisz byc silna zeby utrzymać ciąże. Najgorsza wersja to niestety jak poronisz to zaczniecie starania po 3 m-c a Corka przeciez i tak nie wie. Moja znajoma straciła dziecko w 6 mcu dwa dni przed Komunia starszego syna :(

Gość gość
Dostaje nospe chociaż bolesci dziś ani wczoraj nie miałam 3x1. I dupaston 3x1

Gość gość
11 21 jezu straszna tragedia. Jak dala sobie rade i jak tłumaczyła dziecku. Ja dlatego chciałabym ze jak ma być źle to niech będzie teraz nie za jakiś czas. Strasznie się boje. Córka była bardzo zdziwiona ze mnie rano nie było mąż powiedział ze pojechałam do pracy bo pani po mnie dzwoniła. Maz chce powiedzieć jej prawdę ze źle się czułam i jestem w szpitalu ale po co jej to potrzebne? Ma 6l lat będzie przeżywać. I zaraz komuś powie i po co to

Gość gość
Ja myślę żeby pociągnąć ze jestem w pracy i późno wrócę i rano znowu mnie nie będzie ale jak długo ? Nie chce jej stresować

Gość gość
przy krwiaku krwawienie jest normalne, me denerwuj się, będzie wszystko dobrze to znaczy, ze krwiak się zmniejsza

Gość gość
Leżeć trzeba w tak wcześniej ciąży lekarze nic nie mogą zrobić , też tak miałam i u mnie źle się skończyło ale u Ciebie może być oki , teraz nie masz na nic wpływu , trzeba jak najwięcej odpoczywać , leżeć i nie stresować się , chyba po 12 tygodniu lekarze coś mogą zrobić a tak tylko luteina lub duphaston , no-spa i leżenie , dobrze że chociaż w szpitalu jesteś sprawdzają Cię na bieżąco :)

Gość gość
Ale ja naprawdę nie wiem czy to krwiak lekarka tylko coś mówiła pod nosem sama do siebie. Mam jeszcze problem z praca do piątku mam zwolnienie musze dziś zadzwonić i powiedzieć ze nie przyjdę w sobotę do pracy ale jaki podać powód ? Powiedzieć prawdę zacznę kłamać to się zorientuje

Gość gość
12 30 Jak to u ciebie wyglądało? Powiedz coś więcej. I doradźcie co mam zrobić z praca. Oni mnie dziś wcale nie badali

Gość gość
jak jesteś w szpitalu to poproś o dłuższe L4