Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skończył Administrację pracuje jako kierowca. Tragedia na Polskim Rynku Pracy

Polecane posty

Gość gość

To jest dramat. Znajomy który kończył studia zatrudnił sie jako młodszy referendarz w Urzędzie i zarabiał 1700 zł po 5 latach studiów na publicznej uczelni. Spłodził syna więc poszedł do naczelnika o jakiś awans, podwyżkę ten go wyśmiał więc rzucil prace zrobił prawo jazdy kat. C + E wyprowadził się pod granice Polsko Niemiecką. I zatrudnił się w firmie transportowej, na transport międzynarodowy. Jeździ po krajach Niemiecko Języcznych, mieszka w polsce. Pensje dostaje w euro. Zarabia, prawie jakieś 2300 euro na rękę. to daje grubo ponad 9 tyś zł. Z********a ale jak sam mówi 6 lat takiej pracy i jest w stanie postawić dom. Jak sam mówi studia to było najgrosze co mógł wybrać Czy jest sens studiowania?

Gość gość
Studia mogą się mu przydać w późniejszym okresie, na jakieś stanowisko kierownicze czy coś. Ale tak to zwykły papier który znaczy tyle co nic. Owszem Babka na kasie nigdy nie awansuje, ale w urzędzie też szanse na awans wielkie nie są. No wygrywają ci co wybierają prace od 19 roku życia i tyle.

Gość gość
@09:14 kasjerka spokojnie może awansować nawet na kierownika regionalnego lub nawet wyżej, wszystko zależy od jej cech osobowościowych i zaangażowania, sam byłem nieraz świadkiem takich rzeczy jak pracowałem w rossmannie przez około 6 lat jako ochroniarz/cieć... więc nie pitol jak nie masz o czymś pojęcia i się nie znasz...

Gość gość
Studia a studia robi wielką róznicę , znam osobę która po ekonomicznych ma pracę w Wawie za 7.5 tys zł zaraz po stażu a są tam też zarobki wysokości 12 tys a nawet 18 tys zł po kilku (zaznaczam kilku ) letnim doswiadczeniu w zawodzie .

Gość Taniknkn
ja specjalnie robiłem kurs na kierowcę, certyfikat kompetencji zawodowych... robiłem to wszystko w oes kraków i po miesiącu znalazłem o wiele lepszą robotę

Gość daskin
ha, ja w przyszłym miesiącu przeprowadzam się do krakowa i też mam zamiar się przebranżowić, zapiszę sobie namiar na ten oes. ja myślę, że jak ktoś czuje ten zawód, to wyciągnie niezłą kasę jako kiercowca...