Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rozczochrana6

Tabletki antykoncepcyjne, pomocy

Polecane posty

Czesc. Mam pytanie. Ta sytuacja jest dosyc pokrecona... jestem w trakcie brania blistra/ trzeci tydzien. Zamiast wziac w srode i czwartek tabletke , wzielam przez przypadek dwie tabletki z drugiego opakowania < ktore kiedys mi zostalo, zawsze trzymam go w razie zgubienia pierwszego opakowania> Czy skutecznosc jest nadal zatrzymana? Moje tabletki to vixpo, jest napisane na ulotce, ze sa to jednofazowe tabletki. zapomnialam dodac, ze te dwie tabletki byly wzięte z drugiego tygodnia..

Gość gość
z tego co kojarze to jednoskladnikowe to nie ma znaczenia ktora wezmiesz z opakowania.. ja ze wzkledu na to ze tych tabletek jest tyle rodzajow zmienilam antykoncepcje na wkladke levosert i tu nie mam takich problemow..

Gość gość
ja zaś stosuje dwuskładnikowe pigułki vines, takie odstałam od ginekologa, bo są nowe no i przede wszystkim mają mało hormonów, co nie powoduje tylu skutków ubocznych :)

Gość gość
malo maja homonow i mniejsza skutecznosc

Gość Gubba
W życiu nie czytałam większej bzdury. ;) To nie działa tak, że pigułka, która ma mniej hormonów, słabiej działa! Pigułki nowych generacji mają niskie dawki, a wysoką skuteczność - weźmy taki vibin w systemie 21+7 placebo czy jeszcze mniej hormonów mający vibin mini dla młodych kobiet. Działają równie skutecznie jak każda inna pigułka, a nie obciążają organizmu hormonami w końskich dawkach.

Gość gość
dokladnie tak jak pisze poprzedniczka, pigułki o niższej zawartości hormonów zabezpieczają tak samo doobrze, jak te z większa dawką hormonów. Bzdury i jeszcze raz bzdury, radzę się doinformować. Pigułki takie jak np vines to tabsy najnowszej generacji.

Gość puzzonka
ja też chciałąm dostać tabletki z jak najmniejszą dawką hormonów i zdecydowałąm się na vibin mini, ginekolog mi powiedział, że te mają hormonó najmniej więc się zdecyowałam właśnie na te.

Gość gość
ja mam iść w piątek i musze poprosić o zmianę, kiepsko się po tych co mam czuję a to 3 opakowanie :(

Gość elekotka
no ja od jakiegoś czasu biorę tabletki Vibin i bardzo dobrze się na nich czuję, nie odczuwam żadnych negatywnych skutków, czuję się dobrze, dlatego najważneijsze jest to, żeby odpowiednio dobrać antykoncpecję do swoich potrzeb i swojeg organizmu.

Gość gość
też je brałam do niedawna ale ginekolog zmieniła mi je na niskodawkowe vines? Nie myślałaś żeby je zmienić na te z najniższą dawką?

Gość gość
Jeśli… - nie planowałaś ciąży, a stało się… - jesteś w ciąży i źle ją znosisz, - chciałbyś/abyś udzielić wsparcia komuś, kto jest w nieplanowanej ciąży, - chciałbyś/abyś udzielić wsparcia komuś, kto źle znosi ciążę … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić... Zadzwoń lub napisz do nas. Telefon - Chat – Email ZAUFANIA tel.: 586 915 915 email: k o n t a k t @ n e t p o r a d n i a .p l chat: w w w.n e t p o r a d ni a .p l Jesteśmy codziennie od 18.00 do 23.00

Gość gosciowazmielca
@rozczochrana zainstaluj sobie Różowe Lusterko i skończy się problem z zapominaniem. Wygodna apka. :)