Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SUE SUE

Chcę pozbyć się TYLKO brzucha, nic więcej. Pomóżcie.

Polecane posty

Gość SUE SUE

Jestem po Ciąży, mija już rok, a Ja nadal mam odstający brzuch. Reszta ciała wróciła do normy, ważę 47 kg tak jak, przed ciążą. Nie mam obwisłego ciała, tylko ten brzuch mnie męczy. Robiłam brzuszki,ale bez efektów. Staram się dużo ruszać. Czasami jednak nie mogę opanować głodu zwłaszcza wieczorem. Czy którejś z was udało się pozbyć nadmiaru tłuszczyku z brzucha? nie ważne, czy po Ciąży czy nie. Proszę o rady bo już mam dosyć.

Gość gość
Nie kłam .Masz obwisly bebech bo skóra ci się naciagla,już nic z tym nie zrobisz.Chciałaś bachora to masz bebech

Gość SUE SUE
Cham i prostak. Chciałam to prawda na dziecko nie narzekam więc o co Ci chodzi? Nie chcę pozbyć się skóry tylko lekko zmniejszyć brzuch czy to tak wiele? Czemu mnie obrażasz, nie znam Cię, a ty mnie, więc w czym masz problem człowieku???!!!

Gość SUE SUE
I tak na marginesie moje dziecko to nie bachor !!! Jak śmiesz obrażać kogoś tak niewinnego?

Gość gość
Może masz rozejście mięśni prostych po ciąży. Poczytaj o necie na ten temat.

Gość SUE SUE
Czytałam o tym. Na stronce były nawet podane wskazówki jak samemu zbadać czy tak jest. Mam lekkie rozejście, ale na prawdę niewielkie.

Gość gość
Idź do lekarza pierwszego kontaktu i poproś o skierowanie do chirurga, ten Cię zbada i wyrazi swoją opinie. Zrobi może jakieś usg. Podobno taśmy na brzuch są dobre, ale to najlepiej do fizjoterapeuty sie udać plus zestaw ćwiczeń odpowiedni. Podobno zwykle brzuszki mogą wręcz zaszkodzić na brzuszek wiec naprawdę dobrze jest sie zorientować w temacie i dowiedzieć co można, a czego nie. Jedz mniejsze porcje, ale częściej i lekko. Brzuch kształtuje sie w kuchni przede wszystkim. Powodzenia

Gość SUE SUE
Taśmy na brzuch??? To mnie zainteresowało... Poważnie brzuszki mogą zaszkodzić? w życiu bym nie pomyślała....

Gość gość
Brzuszki mogą zaszkodzić, bo napinasz te mięśnie, których nie powinnaś i efekt może być wręcz odwrotny od zamierzonego. Musisz pocztać w necie, ja nie jestem specjalistą, a najlepiej udać się właśnie do niego. Na FB jest nawet grupa, która zmaga sie właśnie z tym tematem. Także warto odszukać i dołączyć. Nazywają sie bodajże Rozstęp/rozejście mięśni prostych brzucha po ciąży.

Gość SUE SUE
Dzięki wielkie, spróbuje coś w tym kierunku pewnie to to skoro ogólnie jestem szczupła oprócz brzucha.