Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Auto prywatne do celów służbowych

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam nadzieje kobietki że pomożecie dobrą radą. Otóż otrzymałam w pracy propozycje przejscia na stawnowisko przedstawiciela handlowego, wszystko ładnie pięknie ale w mojej firmie przedstawiciele jezdza własnymi autkami i tu jest pies pogrzebany. Za wykorzystanie swojego auta mam płatne 83 grosze za kilometr. Więc codziennie robi się ok 200 km , z tego muszę zalać paliwa i pokryc ew naprawy itp. Miesięcznie z tego co wyliczyłam wyjdzie mnie ok 1400 zł na rękę , dodatkowo pensja . Ale czy warto poświęcac dla tych 1400 zł własne auto na które ciężko się pracowało ?? Co sądzicie o tym fancie.Pozdrawiam :)

Gość gość
Myślałam nad tym ale to jesty kolejny koszt. Nie wiem ile taki by pojeździł, do tego OC i ogolne utrzymanie auta. Nie wiem co mam zrobic , z jednej strony kuszące jest dodatkowe 1500 zł ale w sumie są to pieniądze na utrzymanie auta lub ew zakup nowego .... więc czy gra warta świeczki zajeźdzać dobre auto na które pracowałam latami ....

Gość kato
Swoje schowaj do garażu pod koc, a do tyrania kup jakieś tańsze

Gość gość
Odświeżam temat. Zrobilam 10 tys km w 3 msc i na czysto wyszłam 5 tysięcy za same kilometry po odliczeniu amortyzacji. Wydaje mi sie że opłaca się...