Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zasmuconna

Jestem zarejestrowana w UP, będę pobierać zasiłek, a zaszłam w ciążę. Pytanie...

Polecane posty

Gość Zasmuconna

Pracowałam 4lata Umowa została rozwiązana za porozumieniem Zarejestrowałam się 3tyg temu w UP Dziś test i ciąża. Zasiłek rusza mi dopiero w grudniu Dostanę go do końca ciąży? Co potem? Liczą mi się lata praca w czasie ciąży? A rok po urodzeniu dziecka też? Ehhh w złym momencie ta ciąża, ale mimo tego się cieszę. Nie chciałabym jednak liczyć tylko na wypłatę męża i mieć cokolwiek...

Gość gość
O jakie lata pracy w ciąży i rok po urodzeniu chodzi?

Gość gość
Jakie lata pracy w ciazy? A pracujesz gdziesz!? Nie. Wiec nic nie masz.

Gość gość
Po urodzeniu dziecko 1000pln zasilku plus 500 plus na pierwsze dziecko jesli dochody nie przekrocza jakiegos progu- na drugie otrzymasz bez progu

Gość gość
No np. lata liczące się do emerytury

Gość gość
Nie! Chodzenie w ciazy to nie praca i nikt ci jej do emerytury nie doliczy skoro nie jestes nigdzie zatrudniona!

Gość gość
...ale ona jest zarejestrowana w urzędzie i bierze zasiłek! Więc tak!!

Gość gość
Co za bzdury piszecie!! Zgodnie z art. 79 ust. 1 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia ble, ble, ble... okresy pobierania zasiłku dla bezrobotnych są wliczane do okresu pracy wymaganego do nabycia uprawnień pracowniczych, emerytalnych itp. ale nie do urlopowych :) pozdrawiam

Gość gość
a kiedy skończyła ci się ta umowa o prace? Bo jeśli nie minęło 30 dni to dopytaj ale to chyba zakład pracy będzie płacił.

Gość gość
Jezeli nie dadzą ci pracy ,a raczej nikt nie nie zatrudni to z zasiłek ale tylko przez taki okres jak ci się normalnie by należał.Po urodzeniu przez rok macierzyński,1000 zł i 500 na dziecko jeżeli dochód spełnia kryteria

Gość gość
50 dni temu zakończylam pracę. Zasiłek przysługuje mi przez rok, bo w moim mieście jest duże bezrobocie. Mam 3 mce karencji więc zasiłek ruszy za 3mce u będzie wypłacany przez 9. Teoretycznie, ake skoro urodzę to pewnie stracę zasiłek na poczet chociażby kosiniakowego tak?

Gość Gośćnastówę
Należy ci się jedynie zasiłek dla bezrobotnych jakbyś zaszła w ciążę podczas trwania umowy o pracę wtedy tak ale minęło dwa miesiące od rozwiązania umowy ZA POROZUMIENIEM STRON ! Więc co ty chcesz tak samo mogło by minąć pół roku a ty byś z roszczeniami do bylego pracodawcy leciała porozumienie to porozumienie na jakiej zasadzie ustaliłaś bo chyba żaden pracodawca by się nie zgodził że jak tam kiedyś zaliczysz wpade to ci będzie płacić zasiłek weź się ogarnij jak zwykle jakieś roszczeniowe babsko było sobie z ciapatym w Niemczech bachora strzelić to bys miała zasiłek

Gość gość
9:02 nie masz racji. Poczytaj powyżej

Gość gość
Podczas pobierania zasiłku odprowadzane normalnie składki na ubezpieczenie zdrowotne i składki emerytalne także!! Czyli tak :)

Gość gość
Fajny temat, dzieki

Gość gość
Nie wiem jak ci sie uda dotrwać do tego terminu wypłacania zasiłku czyli grudnia. Ja zarejestrowałam się i oni teraz w PUPie inaczej działają, mają jakiś indywidualny system prowadzenia pracownika i teraz jest tak że jak jest termin stawienia się to muszą kierować bezrobotnego do jakiejś pracy choćby to miała być oferta z tablicy do której ma dostęp setki ludzi ale ty masz obowiązek powiedzieć tak i iść do takiego pracodawcy na rozmowe czy próbe chociażby. Mi niby przysługuje zasiłek też od grudnia ale jak każą mi isć do pracy choćby do głupiego sklepu to mam iść inaczej mnie skreślą i jest wysokie prawdopodobieństwo że nie doczekam tam do okresu przysługującego mi zasiłku. Zasiłek to niby sie należy ale tylko dla tych którzy będą miec wyjatkowego pecha w usiłowaniach szukania pracy a ty teraz już nie szukasz jej na własną rękę tylko pod okiem urzędu i udowodnić urzędowi że się starasz wtedy kiedy oni wymyślą. Ja np. nigdy nie rozumiem jak słyszę że ktoś nie idzie przez pół roku do pracy bo ma bezrobocie, jak sie komuś takiemu udaje przez pół roku nic nie robić będąc zarejestrowanym na obecnych warunkach?? Przeciez to prędzej go wykreślą