Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pysznic po porodzie sn

Polecane posty

Gość gośćchanir
Przed przyjazdem do szpitala , jakoś o 3 w nocy; drugi w trakcie porodu , dla relaksu ; trzeci zaraz po , max 1,5 h po porodzie , jeszcze na sali porodowej . Poród z ochrona krocza , bez powikłań . Szybko i sprawnie .

Gość gość
Po Pierwszym porodzie ok.30min po (był na porodówce taki prysznic z poręczami 10kroków od fotela porodowego). Przy drugim urodziłam o 20 i o 24 poprosiłam pielęgniarkę aby zawiozła mnie na wózku i umyłam się na krześle pod prysznicem. Wszystko zależy jak będziesz się czuła ale prysznic po porodzie jest obowiązkowy i poprawia samopoczucie.

Gość gość
Po 3-4 godzinach po porodzie była noc i wszyscy spali ,następnego dnia już myła mnie pielęgniarka nie mogłam wstać z łóżka , musiałam mieć przetaczaną krew ...

Gość gość
A nie martwicie się że w tym czasie pielęgniarki maltretują Wam Dzieci???

Gość gość
9:51 nie bo chcemy być czyste. Poza tym można zostawić dziecko z mężem, mamą a w ogóle skąd pomysł że pielęgniarka od razu będzie maltretować?

Gość gość
dziś :D zawsze to jakieś ryzyko ;) później w domu codziennie będziesz ryzykować podczas prysznica (noworodkowi może się ulać i zakrztusić się)-może w ogóle nie rodzić :D :)

Gość gość
dziś aa tam przestanę się myć i też będzie dobrze :)

Gość gość
wy to tak na powaznie piszecie? Rozumiem, ze sobie tez zakladacie pampersy, zeby nie zostawiac dziecka samego na kilka minut...

Gość gość
dziś Nie, nie na serio... ale zastanawiam się skąd takie myślenie żeby się nie myć i pilnować dziecka 24h na dobę...

Gość gość
Ja nie zostawiłam dziecka i brałam prysznic dopiero w domu, urodziłam dziecko żeby je wychowywać a nie po to żeby podrzucać pielęgniarkom.

Gość gość
dziś :D nie kłam! Pracuje na oddziale poporodowym i PRYSZNIC PO PORODZIE JEST OBOWIĄZKOWY.

Gość gość
dziś ja rodziłam w cywilizowanym szpitalu i nikogo nie zmuszałam do zajmowania się moim dzieckiem.

Gość gość
a pozniej takie smierdzace i klejace sie o potu przytulacie te swoje dzieci? Fleje!

Gość gość
dziś a Ty po co decydowałaś się na dziecko żeby je wciskać pierwszej lepszej osobie???

Gość gość
gość dziś ale pielegniarki sa po to, zeby zajmowac sie pacjentami... i nie sa to pierwsze lepsze osoby, tylko ludzie z wyksztalceniem i doswiadczeniem zawodowym.

Gość gość
dziś mi by było wstyd ale co kto woli... ciekawe komu po powrocie do domu każecie się zajmować dzieckiem?

Gość gość
gość dziś wyobraz sobie, ze ktos mi pomogl w zajsciu w ciaze i z tym Kims po porodzie dzililam sie obowiazkami rodzicielskimi... a o 19:30 kladlam dziecko spac do lozeczka i mialam czas dla siebie (i tego kogos)... Dodam jeszcze, ze w pierwszych miesiacach mialam nawet w ciagu dnia duzo czasu dla siebie, bo moj noworodek duzo spal...

Gość gość
gość dziś a mnie byloby wstyd smierdziec

Gość gość
14:52 biedny ten ktoś traktowany jak wół roboczy, a nie slyszalyscie o naturalnym zapachu matki? A nie wybalsamowac się i dziecko chemikalia wdycha...

Gość gość
dziś Nie kłam :) to właśnie w cywilizowanych szpitalach ok.6-8godzin po porodzie naturalnym przychodzi pielęgniarka i zaprasza aby się wykąpać.