Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lewatywa przed porodem

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie: robić czy nie ?

Gość gość
kiedyś była obowiązkowa, teraz na życzenie rodzącej. Ma na celu zapobiegniecie mimowolnego wypróżnienia się podczas porodu i niby dziecko nie ma kontaktu z bakteriami kałowymi po lewatywie, wiec jest bardziej higienicznie

Gość gość
Ja zrobiłam i nie żałuję, nie zaszkodzi a będziesz się czuła bardziej komfortowo.

Gość gość
Zrobic, to nic takiego, a przynajmniej nie zrobisz kupy podczas parcia. A prze sie naprawde mocno... Poza tym lewatywa rozkreca porod, ja mialam po lewatywie skurcze co 2 minuty i polozna mi powiedziala ze to norma.

Gość gość
gość dziś Zrobic, to nic takiego, a przynajmniej nie zrobisz kupy podczas parcia. A prze sie naprawde mocno... x Wiekszej glupoty nie słyszalam :D

Gość gość
dziś a ja słyszałam i potwierdzam pierwszy poród bez lewatywy i niespodzianka... a drugi miałam robioną i czułam się lepiej.

Gość gość
Ja mialam robiona a mimo to podczas parcia jeszcze sie czyscilam.

Gość gość
Mialam na mysli o tym "mocne parcie". No chyba, ze wybralas gnicie na lozku do 10cm i rodzilas w pozycji jak w sredniowieczu :o

Gość gość
dziś moja sprawa co wybrałam, temat jest o lewatywie a nie o tym co robiłam.

Gość gość
Gosciowi z 13:57 pewnie chodzi o druga czesc mojej wypowiedzi... Ja wiem, ze wy tu jestescie najmadrzejsze na swiecie i inni to debile i tepaki, ale tak uslyszalam od doswiadczonej poloznej, na porodowke trafilam ze skurczami w caly swiat a zaraz po lewatywce ruszylo pelna para i tak mi wlasnie powiedziala, ze czesto tak sie zdarza. A jak ktos nie chce lewatywy z sobie tylko wiadomych wzgledow to nie robi i ok. Tyle ze ma wieksza szanse na wpadke.

Gość gość
Chyba, ze gosc faktycznie nie slyszala o zrobieniu kupy podczas parcia... W takim razie malo slyszala w zyciu.

Gość gość
14:06 teraz doczytalam. No tak, z Ciebie dziecko na pewno samo wyskoczylo, w takim razie gratuluje i podziwiam i w ogole jestes super:)

Gość gość
dziś Dokładnie, jedne mają to gdzieś, albo się boją, brzydzą itp a inne wolą zrobić i mieć komfort, choć faktycznie może się zdarzyć że wszystko potoczy się szybko i będziesz się oczyszczać podczas parcia...

Gość gość
dziś to szlachta kafeterii im się to nie zdarza hahahah

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi ( te rzetelne ;) ) też byłam za tym żeby zrobić lewatywę bo włąśnie o wpadkach słyszałam, a to ze jeszcze poród rozkręca to lepiej ;) przekonałyście mnie Dzięki !

Gość gość
dziś ja kiedyś nie wiedziałam jak to wygląda i zawsze mówiłam nigdy ale to nie boli więc spokojnie dla własnego spokoju lepiej zrobić jeśli stresują Cię takie rzeczy :)

Gość gość
gość dziś 14:06 teraz doczytalam. No tak, z Ciebie dziecko na pewno samo wyskoczylo, w takim razie gratuluje i podziwiam i w ogole jestes superusmiech.gif x Daruj sobie takie odzywki. Jak ktoś jest aktywny do samego konca, (a nie robi z siebie kaleki w lozku co tylko ryja drze na polożne) + wybiera pozycje NATURALNĄ, ktora nie blokuje polowy miesni to rodzi sie szybko.

Gość gość
ja się nie boję czy to boli czy nie ( bo ból to i tak bedzie ^ ^) tylko czy włąsnie jakieś przeciwwskazania teraz moze są- teraz dali wybór i to nie zdziwiło ;) Ale skoro piszecie, że lewatywa pomaga to już pytan i wątpliwości nie mam ;) wiadomo ze moze się zdarzyć, że zacznę sie oczyszczać w trakcie porodu, ale przynajmniej bedę miałą taki psychiczny komfort, że to nie z tego powodu ze nie zrobiłam lewatywy ;)

Gość gość
dziś gorszy temat to nacięcie krocza... z ciekawości zapytam czy już coś postanowione w tym temacie? A może ktoś się wypowie?

Gość gość
Ja miałam lewatywe a i tak przy parciu...

Gość gość
dziś to prawda może się tak zdarzyć :(

Gość gość
gość dziś dziś gorszy temat to nacięcie krocza... z ciekawości zapytam czy już coś postanowione w tym temacie? A może ktoś się wypowie? x Wolisz 3cm rozciecie czy niekontrolowane pękniecie od pochwy do o***tu?:)

Gość gość
14:35 ból był tak mocny i taka umeczona byłam że serio miałam to gdzieś...

Gość gość
gość dziś jak nie jestes stworzona do rodzenia to nie jestes prawdziwą kobietą.

Gość gość
dziś nie wiem co wolę ale są kobiety które np nie były nacinane i nie pękły a czasem stosowanie nacięcia to wygodnictwo personelu...

Gość gość
dziś sratatata...spadaj trolu! znowu jakiś babsztyl próbuje zepsuć dyskusję...

Gość gość
gość dziś a niby w czym to ich wygodnictwo? widzialas ty kiedys procedure nacinania? wiecej p********ia sie w papierach przy nacinaniu niz jak sama popęka na wlasne zyczenie. ale jak chcesz to miłego zszywania o***tu :D

Gość gość
gość dziś gość dziś jak nie jestes stworzona do rodzenia to nie jestes prawdziwą kobietą. x oto to to! Wytwory babopodobne biorą sie za rodzenie, a pozniej tylko beczą w 40 wątkach, że sie zesrały :D

Gość gość
dziś idź trolować do tematu 500 + boharerko stworzona do rodzenia.