Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostanę umowę, wreszcie będziemy mogli postarać się o dzidziusia!

Polecane posty

Gość gość

Po tym jak zlikwidowali mój zakład pracy, w którym przepracowałam kilka lat, długo nie umiałam znaleźć pracy, w której normalnie dają umowę o pracę a nie jakieś śmieszne zlecenia itp. gó/wniane umowy. Ale w końcu się udało! Po okresie próbnym dostaję umowę na czas określony 2 lata. Na normalną umowę o pracę! Cieszę się jak małe dziecko :D Mam nadzieję, że szybko nam się uda zmajstrować maluszka hihi :)

Gość gość
Lat masz??na tej 2 tez moglas gdzie problem

Gość gość
Mój Boże, co za czasy nadeszły. Ludzie gdy dostają umowę cieszą się jakby pana Boga za nogi złapali. Coś co w zachodnich krajach jest normą, nikogo nie dziwi, nikogo nie ekscytuje. Mój Boże.... I to jest nasza Polska, wywalczona przez Wałęsę i Solidarność. W d***e mam taką Polskę i takich bohaterów.

Gość gość
W dzisiejszym zasyfionym świecie i zatrutym jedzeniu trudno jest o ciążę...

Gość gość
11:26 Oczywiście, że mogłam, bezrobotne też mogą. Tylko powiedz mi z czego wtedy to dziecko utrzymywać? Z jednej pensji? Jak kogoś stać to fajnie, ale nas nie stać. Dlatego cieszę się, że wreszcie mam jakąś porządną umowę i mogę starać się o dziecko. To jest odpowiedzialność ;)

Gość gość
no umowę dostaniesz i co dalej? Ciąża i chorobowe zaraz czy może zależy ci jednak na pracy?

Gość gość
Mi zależy na pracy oraz na macierzyńskim. Nie widzę potrzeby brania L4 chyba, że będzie to jakiś skrajny przypadek zagrażający dziecku. Mam spokojną, niestresującą pracę, siedzę sobie wygodnie i jest mi tutaj dobrze :)

Gość gość
fajnie, że się cieszysz. Pamiętaj jednak, że ciąża to nie choroba żeby lecieć od razu na L4. Bo chyba nie o to chodziło, skoro cieszysz się pracą?

Gość gość
Będę pracować dopóki ciąża na to pozwoli, ewentualnie jakieś krótkie zwolnienie gdybym się, źle czuła. Trudno będzie pracować co chwila biegając do WC :P

Gość gość
I tak wylecisz z tej roboty z dniem porodu. Jak tuż po okresie próbnym i podpisaniu umowy wyskoczysz z ciążą to choćbyś pracowała do dnia porodu to i tak nie licz na umowę dalszą.

Gość gość
czemu ma nie liczyć? Ja zaszlam w ciążę dwa tygodnie po podpisaniu umowy na 2 lata (nieplanowaną) i byłam na zwolnieniu w sumie 6 tygodni (2 tygodnie na początku ciąży i ostatnie 4 tyg przed porodem). Po macierzyńskim wróciłam na stare stanowisko, bo przez te 8 miesięcy się sprawdziłam.

Gość gość
No wlasnie, skoro autorka dostaje przedłużenie umowy to chyba swiadczy o tym, ze jest dobrym pracownikiem a z takich sie nie rezygnuje. No chyba, ze ktos bedzie przez rok pracował na jej stanowisku to moze byc problem wtedy. Zalezy jak duża to firma i czy beda musieli brac kogos na zastępstwo czy nie.

Gość gość
11:38 jaka praca jest niestresująca ?

Gość gość
Ściągam i sprzedaję auta w komisie. Dzwonimy do prywatnych osób z ogłoszeń i ściągamy auta do komisu, potem je sprzedajemy z małym zyskiem. Zero nerwów, stresu, pogoni za czymś. Super ;)

Gość gość
I ile idzie wyciągnać w takiej robocie? :)

Gość gość
Mam 2000 podstawy (netto) plus 100 zł prowizji (również netto) od każdego sprzedanego auta, które ja ściągnęłam. W tym miesiącu dostałam 2700 ;) z każdym następnym będzie lepiej, muszę nazbierać sobie aut na placu :P moja poprzedniczka wyciągała do 4 tys. nawet :D

Gość gość
super. A tak z innej beczki, macie w komisie może toyotę corollę verso z silnikiem 1.8 w benzynie? Z jakiego regionu Polski jesteś?

Gość gość
Super super gratuluje i owocnych starań.

Gość gość
Mamy tylko Yariski w tej chwili z Toyoty niestety. A jesteśmy na śląsku ;)