Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzydki zapach potu co zrobic

Polecane posty

Gość gość

Codziennie biore prysznic a juz po kilku godzinach czuje nieprzyjemny zapach. Nie poce sie jako tako,ale czuje zapach potu. Jak to zminimalizowac???uzywam blokera pod pachy ale zapach zaly czas taki sam??? Co moze byc powodem?

Gość gość
na zapach potu wpływają hormony i dieta oraz niektóre przyjmowane leki. Najpierw musisz znaleźć źródło problemu a potem je wykluczyć.

Gość gość
zła dieta. tez kiedys przez to przechodzilam

Gość gość
Ale jak ja mam to wykluczyc??

Gość gość
Analizą tego co jesz, poczytaniem o lekach które przyjmujesz a ostatecznie badaniami na hormony

Gość gość
normalnie. jestes kobieta czy facetem?

Gość gość
Znajdź faceta fetyszystów, będzie wylizywał pot.

Gość gość
Kobita. Biore tez tabletki anty od dluzszego czasu moze miec to zwiazek? A co z jedzenia powoduje taki zapach?

Gość gość
Nie, mi anty regulowały pocenie. Wplyw na zapach potu ma miedzy innymi cebula, czosnek, kapustne, mieso i tłusty nabiał. No i smażenie na duzej ilosci oleju. Lekarz kazał mi to wyeliminowac****ić szałwie. Odeszło jak ręką odjął. Też stosuje bloker ale tylko 2 razy w tyodniu i praktycznie nie musze uzywac dezodorantow

Gość gość
To co napisalas raczej nie jest powodem. Smaze bardzo rzadko,cebula czosnek tez minimalnie. Mieso bez szalu. Mowisz ze picie szalwi pomaga???

Gość gość
Ja tez smazylam rzadko, rzadko jadlam mieso, nabial, kapustne czy cebule. Niektorzy maja po prostu wrazliwsze cialo. Ja nawet jak zjadlam cebulke w pierogach ruskich to tydzien/dwa waliło ode mnie :o Tak pomaga. Szałwia zwalcza infekcje i zakazenia i ma dzialanie przeciwpotne.

Gość gość
Dziekuje. Czyli zaparzac szalwie. Ile pijesz dziennie?

Gość gość
Na początku lekarz mi zalecil picie 2 szklanek. Chyba 3 lub 4 lyzki stolowe suszonej szalwi (wysypywalam z saszetek) na ok litr wody. Te 2 szklanki piłam łykami przez cały dzien. Przez tydzien robilam to codziennie. Pozniej co dwa dni kolejne 2 tygodnie. pozniej co 2-3 dni. Teraz pije sporadycznie, bo dzieki diecie i blokerom juz mi lepiej :)

Gość gość
Dziekuj***ardzo za info. Sprobuje.