Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajoma oddała ubrania, które jej dałam do komisu.

Polecane posty

Gość gość

Jakiś czas temu przyszła do mnie sąsiadka i poprosiła mnie o ubranka po moim dziecku dla swojego synka. Mówiła, że mają ciężką sytuację i na ubrania często jej brakuje. Nie robiłam problemu i zapakowałam jej dwie torby ubrań. W tym jedną bardzo charakterystyczną kurtkę. Kilka dni temu poszłam do komisu, bo szukałam kurtki dla mojego syna i co widzę -ubranka, które jej dałam. Zrobiło mi się lekko niefajnie, ale cóż, pomyślałam, ze może jej się nie podobały i postanowiła wymienić na inne. Ale nie, przyszła wczoraj wieczorem z prośbą o jeszcze. Powiedziałam, że nie mam a fajne widziałam w tym komisie w centrum. Zmieszała się i wyszła. Okazało się, że była z tym nie tylko u mnie. Tak to jest pomagać potrzebującym.

Gość gość
Ale to nie jest tak że ona od razu dostała pieniądze z komisu za zostawienie rzeczy, dopiero jak te rzeczy się sprzedadzą to podejrzewam że wtedy ona otrzyma kasę.

Gość gość
Kolejne provo tej samej znudzonej gd. nudy.

Gość gość
Wiem, że pieniądze dostanie później ale chodzi o to,że to jej dziecko miało skorzystać z tych ubranek.

Gość gość
Może skorzysta? Może jeśli uda jej się sprzedać, to kupi za te pieniądze np. leki dla dziecka, a o pieniądze bezpośrednio nie miała odwagi cię prosić?

Gość gość
Troche to mało wiarygodne. Ubrania używane bardzo ciężko sprzedać.

Gość gość
Każdy w domu ma ubrania nienoszone których cięzko sie pozbyć, nawet w komisie, więc już to widze jak sie chodzi po ludziach i żebrze o kolejne takie szpargały.