Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mocz do badania z nocnika

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Córka ma powikłania po anginie i robi bardzo mało siusiu. Ogólnie jest dziewczynką bardzo strachliwa i tu rozpoczyna się problem. Musimy pobrać mocz do badania. Woreczek nie przechodzi, boi się nawet plastrów. Kubeczek jak wstawię do nocnika nawet nie chce usiąść... W brodziku siku nie zrobi. Czy można wyparzyc nocnik kilka razy i pobrać z niego próbkę moczu? Już nie mam pomysłu jak inaczej jej pobrać, a trzeba jej pomóc...

Gość gość
Możesz, ale wyjdzie dużo bakterii, badanie będzie niemiarodajne i będzie trzeba je powtarzać. Ile dziecko ma lat?

Gość gość
To jest badanie, powinno być wiarygodne. Wyjdą bakterie i nie będziesz wiedziała od czego... Weź gołe dziecko na kolana, daj coś do picia i kiedyś musi zrobić

Gość gość
Można, ja tak robię i bakterii nie ma. Ostatnio nawet przy pobraniu moczu na posiew wszystko wyszło ok. Ja myję porządnie nocnik wieczorem, wyparzam i później jeszcze raz wyparzam rano. Mocz z nocnika przenoszę jałową strzykawką do pojemnika i lecę do laboratorium

Gość gość
Przetrzyj spirytusem i wyparz kilka razy zostaw do wyschniecia. Ale córce będziesz musiała umyć okolice intymne przed

Gość gość
Córka ma niecałe trzy lata. Dzięki za odpowiedzi