Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hehhh

Dziwna przygoda ze zmęczeniem (depresją?)

Polecane posty

Gość hehhh

Hej jestem młodą osobą i od roku mam problem ze zmęczeniem. Mało to że byłam u lekarza i zrobiłam morfologię, wątrobę i tarczycę, wszystko miałam w normie. Skierowanie do psychiatry, do psychiatryka. Tam leki przeciwdepresyjne - sertralina (nie działała), moklobemid (nawet spoko tylko nie chciałam totalnego braku skupienia, rozdraznienia i tej ssawki na wszystko i +10 kg). Nasenne w szpitalu - hydroksyzyna. Wyszłam po 4 miesiącach z odsawionymi lekami i diagnozą depresyjnych zaburzeń zachowania (co to do cholery jest za diagnoza). Potem fluosetyna dzięki bogu schudłam kilka kg ale bezsennosć, wymioty i zmęczenie utrzymywały się 2 miesiące i tak minęły mi moje wakacje. Do szkoły nie chodzę będę miała zajęcia indywidualne. Pani psychiatra wypisała mi na sen pramolan (nie działał w ogóle na nic), chlorprotiksen (nie miałam siły nic robić) rispolept, (zmuła na drugi dzień), mianseryna (ehhh to samo zmuła i gastrofaza). Próbowałam żelaza, magnezu. wit. b, d3, htp-5, tyrozynę. W dodatku mam adhd ponieważ od dziecka jestem impulsywna, nadpobuliwa, niecierpliwa, wszystkiego zapominam, przegapiam drobne szczegóły i łatwo się rozpraszam. (nie nie zdiagnozowałam sobie tego sama) :( Przepraszam za moją marudność bo z rodziną rozmawiałam ale jedyne co mi powiedzieli to żebym wzięła się w garść i że jestem leniwa (co z tego że mam czerwone paski na świadectwach).

Gość gość
Uprawiaj rano sport, skakanie na skakance 30 min. Sport bedzie Cie rozbudzac, poprawiac krazenie a te 2-2,5 l plynow beda wyplukiwac metabolity lekow. Cwicz techniki relaksacyjne. Nabierzesz kondycji i po 1 kwartale powinnas juz odczuwac poprawe snu, relaksacji. Pomys nad sportem z medytacja, judo, tai-chi, itd.

Gość gość
te leki to jakaś pomyłka. Lekarze na prawdę wierzą, że te leki pomagają? W czym?