Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ginekolog może nie poinformować rodzica o tym że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Idę jutro do ginekologa, ide z mamą ponieważ nie mam okresu i bardzo bolą mnie piersi i jajnik i mam inny przezroczysty rozciagliwy śluz. Boję się że może się okazać że jestem w ciąży. Wykonałam 4 testy ciążowe które wyszły negatywnie ale mimo wszystko boje się że to może być to. Idę z mamą ponieważ nie wiem ile weźmie za te badania. Czy jeśli mama będzie poza gabinetem a ginekolog wykryje ciąże mogę go poprosić żeby nie informował o tym mojej mamy? Wolalabym poinformować ją o tym na spokojnie przy tacie. A pozatym mam waży wyjaz a więm że rodzice będą w szoku. Mam 16 lat prawie 17. Wiem że mama wchodząc może zapytać o stan mojego zdrowia ale zależy mi aby lekarz nje powiedział. Czy mam do tego prawo?

Gość gość
Poki nie jestes pełnoletnia ginekolog MA OBOWIAZEK poinformowac rodzica. Tak jest w Kodeksie Etyki Lekarskiej napisane.

Gość gość
Małe sprostowanie nie tylko w kodeksie etyki lecz także i w kodeksie karnym. Lekarz za zatajenie takiej informacji (co jest niedopełnieniem obowiązków) odpowiada karnie i dyscyplinarnie. A wątpię aby jakikolwiek normalny lekarz ryzykował pracą i postępowaniem sądowym.

Gość gość
do autorki tematu: jesteś galerianką czy klientów przyjmujesz w domu?

Gość gość
mysle ,ze jezeli testy wyszly negatywnie to jest inny powod braku okresu. ma obowiazek poiformowac