Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani EL

chyba będę musiała porzucić chłopaka bo nie zaakceptują go rodzice.

Polecane posty

Gość Pani EL
Piszę na forum, a nie pracę naukową, więc nie chyba mogę pisać potocznie.

Gość błękitnaa
Pozostaje tylko współczuć...jeśli chodzi o sytuację z rodzicami. Nie daj sobie wejść na głowę.

Gość Pani EL
Moi rodzice sami ulegają czasem presjom społecznym, 'bo corka tego to, a kuzynka tamto..." albo zaczepki typu "zmień sobie okulary, bo sie ciotka smieje, ze dziecinne'' ''dobrze ze poszłaś na tą uczelnię, kazdy cię chwali, że dobrze zrobiłas" ''pomaluj sie, dziewczyny takie zadbane, widze chodzą, a ty sierotka marysia, kto spojrzy na taką..."

@błękitnaa dziś Chciałaś powiedzieć własnoręcznie wklepane z klawiatury słowa autorki mogą mylić prawda? 00 Nie czepiam się wieku, ale niedojrzałości. 00 O ile jak rozumiem Twoi rodzice są ludźmi inteligentnymi i umiarkowanymi w osądach, rodzice autorki to katolicki beton, który nabił córci głowę poczuciem ważności z powodu studiowania jakiegoś lichego kierunku na uczelni, która się nie mieście w pierwszej pięćsetce Rankingu Szanghajskiego. Uleganie takim ludziom to zbrodnia popełniana na własnym życiu.

Gość gość
kobieta powinna sie ogladac za chlopakami w swoim wieku a nie za star*****i

Gość błękitnaa
No to właśnie kwestia tego, że rodzice ulegają presji temu co powiedzą ludzie. Średnio.

Gość Pani EL
Od kierunku możesz się odczepić, spokojnie znajdę po tym pracę.

Gość błękitnaa
0rk, ocena może mylić, nie tyle same słowa. Ona ma 20 lat! Ja w jej wieku też byłam taka "niedojrzała", wszystko przed nią, tylko ja mogłam się radzić starszej siostry, nie forum...

Gość Pani EL
Ogólnie podchodzę do tego tak, że nawet jeśli on nie jest dla mnie to chyba mogę sama się o tym przekonać a nie 'zrywam z tobą, bo nie podobasz sie rodzicom i powiedzieli, ze..' ale ich nie przekonasz 'mysli sobie stary kawaler, ze młoda studentke wyrwie...' - tata

Stary 30 letni kawaler się połakomił na taki cymes jak studentka! Co ludzie powiedzą! 00 Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać, że ziemia takich ludzi nosi... 00 @Pani EL dziś Twoi rodzice są ze wsi?

Gość błękitnaa
Ale co, że ze wsi, ja np pochodzę ze wsi. Proszę nie wyskakiwać tu z jakimś stereotypami.

Gość gość
30 letni kawaler p*****ał w przeszłości a teraz chce sie ustatkować

Gość błękitnaa
Oczywiście, że możesz, powinnaś wręcz przekonać się o tym sama.

Gość Pani EL
to czy ze wsi nie ma znaczenia chyba, bo i w miastach nie brakuje pewnie takich i na odwrót, więc takie szufladkowanie nic nie wniesie mieszkają w małym miasteczku, wychowywali się na wsi

@ błękitnaa dziś Akurat rodzice autorki gadają jak stereotypowe wieśmaki to ciężko i nie spytać. @ Pani EL dziś Łączę się w bólu. Też miałem za rodzinę taki katolicki wsiowy beton. Zerwanie z nimi kontaktu było najlepszą decyzją mojego życia. Tyle, że ja się wyprowadziłem w wieku lat 19stu i poszedłem na własne utrzymanie.

Gość Pani EL
mój wujek, brat mamy jest rok starszy od chlopaka, zamuje sie budowlanką, ma wykształcenie maturalne, mieszka z rodzicami, a wczesniej kilka la pracował za granicą, ma studentkę weterynarii 7 lat młodszą i jest ok, nikt nic nie gada

@ Pani EL dziś Wsiowa mentalność to między innymi podwójne standardy.

Gość gość
Weź ich na przeczekanie, za 6 lat już religii nie będzie, a rozwój duchowy ulegnie przyspieszeniu i pogłębieniu, dasz radę.

Gość Pani EL
Moja kuzynka rok starsza z kolei, od początku gim przyprowadzała co jakis czas nowego, gdzie mi w tym wieku zabraniali mieć kogokolwiek, niby w trosce o moje oceny (XDD), chłopcy w roznym wieku, nawet 6-8 lat starsi kiedy ta była wtedy sporo młodsza ode mnie, ja ma dopiero drugiego, z pierwszym nie bylo wiekszych problemow, rodzice go poznali, był to chlopak z tego samego srodowiska, klasa równoległa, wspolni znajomi itp, inna sytuacja ;) ale co z tego ze po tym jak sie starał, stwierdzil ze była z jego klasy ktora chciala wrocic do niego juz zanim na dobre się nim zainteresowałam, i ktora ponoc byla taka zła kiedys dla niego, okazała się lepsza

Gość gość
zerwij z tym staruchem nie prawiczek co chce ****** mlode laski

Gość gość
a mój kuzyn jest młodszy od partnerki 10 lat i co sa szczesliwi

Gość Pani EL
Dziekuje za wspołczuje, jednak utrzymywać będę mogła sie dopiero, przypuszczam, że na studiach magisterskich, wczesniej cos dorywczo lub w wakacje, ale postaram sie jak najwczesniej, gdyz chce sama sobie zapewniac byt w przyszlosci, zeby byc niezalezna )od ojca i mężczyzny). Wczesniej niestety ciężko, dużo nauki na studiach. Kontkatku z rodziną nie chciałabym zrywać ale róznie może yc w przyszlosci, bo oni maja kontrole a ja dorastam i się zmieniam, chce byc coraz bardziej samodzielna.

Gość gość
nie ma wykształcenia maturalnego jest wykształcenie średnie, zawodowe, policealne albo wyższe

Gość Pani EL
Akurat ja nie oceniam ludzi po tym, czy są prawiczkami, czy nie. Ja też nie chciałabym być tak oceniana.

Gość Pani EL
Przepraszam,średnie* Po liceum, matura zdana.

Gość błękitnaa
Jak ja się cieszę, że mam tak normalnych rodziców. Z Mamą to nawet o seksie porozmawiać mogę.

Gość Pani EL
Zazdroszczę, ja przed swoimi czuję blokadę, a jesli chodzi o rozmowe o chlopakach to juz w ogole....

Gość błękitnaa
No większość koleżanek mi zawsze zazdrościła tego jaka jest moja Mama.

Gość Pani EL
Ja zakończyłam temat po tej awanturze na temat 'kolegi', więc koniec konców nie wiedzą, że się z kimś spotykam.... na koniec powiedzieli ze jak juz ma byc starszy to ma być przystojny i bogaty, żeby 'zapewnić mi byt'