Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cykl z clo , owulacja , ciąża .

Polecane posty

Gość gość

Witam. Staramy się z mężem 3,5 roku o dziecko.Mam za sobą badania hormonalne-prawidłowe. Mąż badanie nasienia - prawidłowe. Miesiączki 9 /12 ( na rok ) regularne.Budowa wszystkiego odpowiednia.Nie choruje na nic.BMI moje i meza trochę nieprawidłowe.Dziś byłam pierwszy raz na monitoringu.Dziś 12dc. No i tu moje pytania : -Co to znaczy że słaba owulacja na usg ? ( wczoraj pobolewal mnie brzuch) Słaba oznacza że jest czy nie ma ? - Mam brać clo. Jakieś skutki uboczne mialyscie? - No i czy udało się zajść i po jakim czasie w cyklu z clo?

Gość gość
ja zaszłam na drugim cyklu z clo

Gość gość
Też zaszłam w drugim cycku z clo. Wcześniej długo się staraliśmy. Nie miałam w ogóle owulacji. Przerwy między miesiączkami nieraz po pół roku.

Gość gość kaka
1 cykl z clo :) starania od grudnia 2016 w styczniu brak owu w lutym clo i ostatnia @ ;)

Gość gość
Endometrioza, która spowodowała niedrożność lewego jajowodu, niedoczynność tarczyce. Mąż nasienie niby w dobrej formie, ale nie najlepszej. Starania prawie 3 lata. 1 nieudana inseminacja po pierwszym cyklu z clo miałam 5 komórek jajowych, ale po lewej stronie, więc inseminacja odpadała. Zaszłam w ciążę w drugim cyklu bez inseminacji. A najlepsze, że w drugą ciążę zaszłam w 2 miesiącu starań beż żadnego problemu i żadnych leków. Od tak, na zasadzie mówisz i masz:)

Gość gość
Zmęczona jestem i trochę nieczytelnie napisałam. Miałam najpierw inseminację, bez wspomagania farmakologicznego, później zaczęłam brać clo i właśnie w 2 cyklu z clo zaszłam w ciążę.

Gość gość
Co to jest to całe clo? Tez się staramy od maja i jak narazie nic :/ badania hormonalne miałam robione i były w porządku.