Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to w koncu jest z aborcja? mozna czy nie? chce zrobić

Polecane posty

Gość gość

witam wlasnie przezywam tragedie!!! jestem mama dwojki dzieci, młodsze ma 5 miesięcy!!! kochałam się z mezem tylko raz stosunek przerywany i jest dziś zrobiłam test, bo źle się czuje od pewnego czasu, test pozytywny, przypuszczam ze ciaza ma 2 miesiące. co zrobić?? czy mój lekarz prowadzący dwie poprzednie ciaze gdy go zapytam nie wyrzuci mnie z gabinetu?? boze jak się boje, jeste zalamana, drugi porod był okropny, myslalam ze umre, nie chce, nie che, ani cesarki tez nie, jestem nie gotowa to za szybko mam dwoje maych dzieci, czy wogole ktoś podejmie się mojej aborcji, czy sa jakies tabletki, a może zrobie przeswietlenie?? co zrobić

Gość Carycka
Na terytorium Polski nie usuniesz legalnie ciazy na zyczenie

Gość gość
to co ja mam zrobić? jestem wsciekla na meza, stosujemy ta metode od 8 LAT, kazde dziecko planowałam co do dnia a teraz taka wpadka:(

Gość gość
Faktycznie tragedia!:o

Gość gość
Jak ja bym chciała mieć maleństwo . Czuć jego ruchy w brzuchu

Gość Carycka
Pozostaje ci urodzic. Mozesz tez zapisac sie do ginekologa np. w Niemczech . Ale moze poczekaj, pierwszy szok minie I przyzwyczaisz sie ze znowu zostaniesz mama. Tak mysle

Gość gość
Idz najpierw do swojego lekarza, powiedz, ze wariujesz.

Gość gość
rozumiem ze sa kobiety , które maja problemy, sama mam najlepsza kolezanke która sobie z glowy wlosy wyrywa, bo nie może mieć dzieci. mam dwoje dzieci rok po roku, trzeciego nie chce!! musi być jakiś sposób;((((((((((((9

Gość gość
Przewalone. Też mam pięciomiesieczne dziecko i ciągle boję się kolejnej ciąży. :(

Gość gość
Skoro dzis robilas test tzn ze jestes jeszcze w szoku. Szok minie i pomysl na chlodno co wtedy. Ja bym sie najpierw na usg wybrala, sprawdz ktory to tydzien. Skoro poprzednie dziecko rodzilas naturalnie to spoko. Np ja jestem po 2 cc. Ostatnie 8 miesiecy temu. Jak bym teraz wpadła to powaznie mialabym schize ze nie przezyje trzeciego cc z takim odstepem czasu. A co na to maz ? Ochloncie troche i pogadajcie. Jak macie warunki to szkoda tego dziecka.

Gość gość
nie, to nie tak, ze dizs zrobiłam test jestem w szoku, podejrzewałam te ciaze, bo od ok miesiąca bardzo źle się czuje, boli mnie brzuch, piwo wieczorem konczylo się zwrotem, wstręt do alkoholu kojarzyl mi się tylko z jednym... rodziłam dwa razy, marzyłam by mieć dwoje dzieci, ale kazda ciaze przechodziłam jak za kare, meczylam się, odliczałam dni aby już się skonczylo, plakalam ze chce już rodzic, zgaga okropna, a teraz codziennie rano wstawałam i miałam wdlosci, okropieństwo. warunki? no i tu mam problem, bo przeprowadziliśmy się teraz i mieszkamy w bardzo bardzo kiepskich warunkach, budujemy dom, ale to rok co najmniej do wprowadzki. jutro wcale nie będzie lepiej, do meza zadzwoniłam powiedział ze pogadamy jak wroci z pracy, ale to nie on będzie puchl i rodzil nie chce znow tego przechodzić. znalazłam w internecie proszki poronne do 12 tyg można zarzyc , kupie je

Gość gość
Zamówić możesz, ale przyjdą za 2 lub 3 tyg. Będzie za późno, zresztą 12 tydzień to już jest za późno. Przykra sprawa.

Gość Carycka
Tabletki wczesnoporonne bierze sie do 7 tyg! Jezeli wezmiesz pozniej mozliwe że wszystkiego nie poronisz I bedziesz musiala isc do szpitala na czyszczenie, czy ty zdajesz se sprawe z konsekwencji prawnych jak szpital powiadomi że probowalas usunac ciaze? He tabletki nie sa legalne w pl!

Gość gość
znalazłam kilka stron ze można brac do poznejszego momentu tabletki, jeny cemu mnie to spotkalo tyle kobiet ma problemy a ja zaskakuje za ierwszym razem jak królica!! przezelam już łyżeczkowanie, jak wspomniałam miałam bardzo ciezki drugi porod, lozysko nie chciało się odkleić i odeszlo niepelne, miałam lyzeczkowanie na zywca. przezyje i to oby tylko nie być w ciąży. boje się tylko tych tebletek, ze cos się stanie , nie lubie brac proszkow, poza tym. tamte ciaze nie pilam i nie paliłam , wszystko dokładnie wyliczałam prowadziłam kalendarzyk, a teraz piwo praktycznie codzien i zaczelam palic papierosy

Gość Carycka
A moze nie jestes w ciazy

Gość gość
Ja bym sie bala tych tabletek. Jedz na slowacje albo do niemiec.

Gość gość
Slowacja, czechy, niemcy. Na tabletki jest za pozno. W tydzien zalatwisz wyjazd.

Gość gość
ostatni okres miałam chyba na koniec sierpnia bo 20-26 bylam na wakacjach i martwiam się by nie dostać pierwszej miesiączki po porodzie na wczasach, czyli w najgorszym przypadku jestem wlasnie w 9 tyg. znalazłam strone girlinneed i boje się ale jest dużo pozytywanych komentarzy i dostawa w dwa dni

Gość gość
Pewnie nie karmisz piersią.

Gość gość
bardzo krótko karmiłam piersią bo tylko 2,5 miesiaca

Gość Kasia2501
Jesli to nie prowokacja....i będąc matką myslisz o zabiciu kolejnego dziecka ktore w tobie rośnie to jesteś zimną suką! !!! Innych słów nie wypada mi używać! !!

Gość gość
zaliczyłam wpadke! a jak dziecko będzie chore bo się nie oszczedzalam? nie planowałam tej ciązy, to nie jest mój swiadomy wybór, ze zaszłam, ale wiem , że chce zapewnić dużo dwojce dzieci niż po trochu trójce. nie hce po prostu nie, nie mysle teraz w takiej kategorii, ze mogłabym mieć drugiego pięknego synka, albo druga piekna coreczke, myśle, że źle się czuje ,że na takim etapie poronienia to rzecz normalna, nie będę tego rozpamietywac. może za 10 lat zdecyduje się na trzecie i tak w sumie planowałam ale nie teraz, kto ma dwojke dzieci rok po roku zrozumie!!!

Gość gość
To jest dosc zaawansowana ciaza. Zanim dojda jakiekolwiek tabletki to plod bedzie tak duzy ze ja bym sie bala tego zrobic w ten sposob.

Gość gość
na tej stronie co znalazłam pisaly dziewczyny które usuwaly w 9 a nawet 15 tyg ciąży, czytałam tez na Women On Web.ze tam lekarz usuwał nawet blisko 20 tyg ciaze tylko więcej tabletek trzeba było wziąć. pojde jutro do lekarza i się zapytam dowiem co tam wogole siedzi i który to tydz, tez się boje, jak holera!

Gość gość
przemyśl to jeszcze, jeśli dzidzia jest zdrowa to naprawdę szkoda , rozumiem , że Ci ciężko , ja też jestem w nieplanowanej ciąży, na początku był strach , ale dał się oswoić i z radością oczekuję na synka choć ciąża zmieniła moje życiowe plany - zaczynalam karierę . Dużo jest tu na forum dziewczyn z takim problemem . Nie jesteś sama , to Twoja decyzja, ale daj sobie pare dni - ochłoń trochę . Co do women on web - po tabletkach poronnych czesto fragment zostaje w macicy , moze to miec różne konsekwencje włącznie z usunięciem całej + wychodzi na jaw , że stosowalas nielegalna aborcję . Zostaje to wpisane w baze danych sluzby zdrowia . Poczytaj historie na wow . Acha i pomysl o obiektywnych plusach - dostaniesz 500 + , statystycznie b.rzadko zdarzaja sie rozwody wsrod rodzin 3-dzietnych

Gość gość
nie przejmuj się , że piłaś piwo i paliłaś , wiele kobiet nie wie o ciąży i pali . A niektore cala ciaze pala . I dzieci rodza sie zdrowe . Wiadomo lepiej tego nie robic bo nikotyna kurczy naczynia maciczne i dziecko nie dostaje krwi z tlenem i substancjami odzywczymi , ale Twoje łożysko jeszcze sie nie wykształciło do końca , dziecko jest nieduze nie potrzebuje tak duzego przeplywu na ten moment . spokojnie nie zaszkodzilas mu . Po prostu juz tego nie rob . Kup sobie piwo bezalkoholowe jak lubisz a papierosy chociaz ogranicz .

Gość gość
owszem styl zycia w ciazy ma znaczenie ale nie tak duze jak Ci się wydaje - nie zakladaj ze zaszkodzilas dziecku wiec poszlo na straty . Może byc calkiem zdrowiutkie . Nie wiem ile masz lat ale ... ryzyko urodzenia dziecka z zespolem downa dla 20 latki to jakies 1 na 1700 a dla 35 latki - 1 na 300 , a dla 40 ?? 1 na 100 ! Wniosek moj jest taki - wieksza szansa na chore dziecko jesli poczekasz 10 lat niż jak urodzisz teraz mimo że się nie oszdzędzałaś . Jeszcze nie slyszalam zeby komus urodzilo sie dziecko z hipotrofia bo popalal w pierwszych tygodniach , albo dziecko z fasem bo napil sie piwa na poczatku ciazy - to sie nie zdarza . Porzuc szkodliwe nalogi i kup sobie witaminy z jodem zelazm i dha. Nie wina dziecka ze pojawilo sie w nieodpowiednim czasie - a tak naprawde fizjologicznie odpowiednim .

Gość gość
HEJ! byłąm dziś u lekarza, według niego po wstępnym badaniu ciaza ma 5-6 tyg , według podania mojej ostatniej miesiączki to początek 9 tyg, dziecko ma 19mm, serduszko bije. ciężko mi było zapytać mojego lekarza, tym bardziej, ze jest on położnikiem, ordynatorem w szpitalu, bałam się, ale zapytałam o proszki, powiedział, ze nie interesowal się tym nigdy i nie będzie, bo za to grozi ble ble ble. ale powiedział zebym poszukala lekarza- w wiekszym miescie- przywracanie miesiączki, a po proszkach prawdopodobnie trafie na oddzial na czyszczenie... poza tym dochodzi kolejny strach bo ja jestem - a maz +. pierwsze nasze dziecko jest ujemne, drugie dodatnie, nie dostałam zadnego zastrzyku po porodzie na konflikt, obawiam się chorej 3 ciązy, ale mimo wszystko nie ochłonelam, ciąglechce to zrobić, z tym, ze jutro obdzwonię gabinety , które się tym zajmują a proszki na bok.

Gość gość
planowałam trzecia ciaze ale za jakies 10 lat, teraz mam 30

Gość gość
Mówiąc krótko nie uważałaś jak robisz to teraz rób jak uważasz. Tylko nie zwalaj całej winy na męża, bo nie od dziś wiadomo że stosunek przerywany to bliżej rosyjskiej ruletki niż metody antykoncepcji - którą nie jest !!! Chciałas się czuć pewnie trzeba było iść po tabsy, spirale, plastry czy co tam dusza zapragnie. Nawet zwykłe gumy, bo skoro to raz to kolo 3 zł by Cię kosztowało. Mamy współczuć bezmyślności. Dorosła,a zachowuje sie jak 16-latka. :)