Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to w koncu jest z aborcja? mozna czy nie? chce zrobić

Polecane posty

Gość gość
autorka. nie zmieniłam zdania, ale czuje się potwornie, zaczelam sobie myśleć patrząc na swoje dzieci, ze może miałabym kolejna córke, którą chciałabym mieć ale.. za jakies 10 lat , tak na ostatni dzwonek, bo już wiek, choć przez to co zrobie nie wiem czy będę mogla jeszcze kiedyś mieć trzecie dziecko. zaczelam już robic cos w tym kierunku farmakologicznie, jutro się okaże co się stanie....

Gość gość
Chyba oszalałas, czy ty rozumiesz ze zabijasz swoje dziecko? Weź kobieto...jak Cie serce nie boli, w ogóle...dzieci Ci tego nie wybaczą jak się w przyszłości dowiedzą ze ich matka zabiła im siostrę albo brata, znienawidzą Cie, mąż tak samo, a Ty samą siebie znienawidzisz. Nawet nie zdajesz sobie sprawy ze zniszczysz sobie życie. Jeśli nie wzielas jeszcze żadnych tabletek to weź to wyk*rwij do kosza, bo będziesz moja słowa wspominać po latach i pluc sobie w brodę, jak do Ciebie w ogóle może nie trafiać to co Ci tu dziewczyny napisały? Nie masz grama sumienia? Zdajesz sobie sprawę ze nie jesteś anonimowa w internecie i dalas tu dowód na to ze chcesz zabić dziecko ?

Gość gość
Do 18:51 Cie popierd**ło ku*wo głupia? Zabicie człowieka to zabójstwo! I nikt zdrowy psychicznie po zabiciu człowieka nie będzie spokojnie żyć, więc co Ty pieprzysz ze to katolicki kościół sobie wymyślił? Nawet ateisci nie są za zabójstwami, i uważają to za coś złego, tym bardziej jeśli zabija się malenstwo które tak naprawdę nawet nie może się samo bronić by przeżyć, bo nie krzyknie ,,mamo ja chce żyć, daj mi żyć nie musisz mnie wychowywac ale nie zabijaj".. Jak Ty w ogole smiesz opowiadac takie bzdury dziewczynie ! Jesteś zawistną suką która skazuje dziecko na śmierć, mam nadzieję ze zdajesz sobie sprawę z tego ze pomagasz jej w zabiciu dziecka..wstyd Ci powinno być jako kobiecie.

Gość gość
Czujesz się już teraz potwornie, i to jest ostatni sygnał na to by to przerwać co zaczęłas robić bo będziesz czuła się tylko gorzej, i to już psychicznie i fizycznie, aborcja wbrew pozorom nawet farmakologiczna niesie za sobą konsekwencje, i możesz nawet umrzeć z wykrwanienia. Masz bardzo dziecinne podejście do życia, a wyrzuty Cie zjedzą, wiem coś o tym bo znam dziewczyny po takich zabiegach, jedna od lat nie może zajść już w ciążę i ma potworne wyrzuty sumienia ze zabiła dziecko, śni się jej po nocach, nie może spać itp, a druga ma załamanie nerwowe od lat, i nie może sobie tego wybaczyć i dała by dziś wszystko by cofnąć czas

Gość gość
tu autorka ktoś za mnie napisał i tworzy pikanterie w temacie:) nie robiłam dziś tutaj rzadnego wpisu, odnośnie tematu rozumiem, że są kobiety za i przeciw, a te przeciw to pewnie te, które starają się latami o dziecko, albo te , które nie były nigdy w takiej sytuacji mające już dzieci, rozumiem, że ciężko wam pojąć inny punkt widzenia przemądrzałe krowy. ps. dziś krwawiłam więc sprawa sama się rozstrzyga. zamykam temat dla idiotek, katoliczek i innych wysłanek niebios

Gość gość
Jasne jasne...teraz to się widocznie ktoś podszywa za autorkę, bo ona dopiero co wczoraj napisala ze nie wie co zrobić, nie zdążyła by tak szybko zdobyć tabletek, czy coś. Ja mam coraz bardziej ochotę zgłosić na policje ten post bo robi się tu zamieszanie, a życie maleństwa jest zagrożone i jeszcze robicie sobie z tego głupie kpiny.

Gość gość
lepiej być katolicką idiotką niż taką matką jak ty, nic tylko współczuć twoim dzieciom.

Gość gość
Na slowacji usuniesz. Klinika Levice czy jakos tak. Z Polski z wiekszych miast wozi pan do samej kliniki. Tylko nie wiem jaka cena jest teraz bo ja bylam 3 lata temu

Gość gość
Zdajecie sobie sprawę ze nie jesteście tu anonimowe? Pan jakiś wozi na Słowację? Nie do pomyślenia...jeszcze zawożą na miejsce, zamiast was opierdzielić, jakie z was kobiety ze potraficie bezbronną istotę pozbawić życia? Co to za facet że zamiast was odwieźć do psychologa to was dowozi byście mogły zabijać dzieci? Wstyd i tyle. Że jego wyrzuty nie męczą to się dziwie, bo nie jednej kobiecie mial szansę przegadac do rozumu.. W tych czasach ludzie wszystko zrobią dla forsy, i wygodnego życia. Nawet pozbawią życia własne dzieci...suki

Gość gość
Słuchaj nie tobie jest oceniać. Nie znasz sytuacji w jakiej ktos się znajduje wiec odpuść sobie te kretynskie komentarze.

Gość gość
Doprawdy? Wyraznie opisała sytuacje, czego niby nie znam? Nie została zgwalcona, dziecko poczęte zostało z chcianego seksu z mężem. I jest to jej dziecko...skoro zgodziła się by w nią wchodził, jak mogła nie brać pod uwagę tego ze może zajść w ciążę? Jakby faktycznie nie chciała dziecka to na hu* pozwalała mu w siebie wchodzić bez zabezpieczenia? Zresztą każde zabezpieczenie nie daje 100% pewności ze nie dojdzie do poczęcia. Więc jak się nie chce dzieci to się seksu nie uprawia i tyle, proste! Czy ona chciała tego dziecka czy nie to jest nieważne, zabójstwo i tak będzie zabójstwem, rozumiesz? Co to za matka która potrafi mieć dwójkę dzieci a trzecie zabić bo poczęte zostało wcześniej niż ona chciała..moja znajoma też nie chciała ciąży będąc mlodziutka, zaszła mając 20 lat, a jednak poświęciła się dla dziecka, i dała mu przyjść na świat, dziś sobie nie wyobraza życia bez tego dziecka, i nie żałuje tego ze zaszła wcześniej. Dziś jest szczęśliwą matką. Żadna sytuacja nie jest usprawiedliwieniem na zabicie dziecka...chyba tylko taka w której to dziecko jest zagrożeniem dla życia matki, wtedy faktycznie kobieta powinna mieć wybór, bo jednak może umrzeć ale w życiu nie zrozumie usuwania ciąży w której dziecko nie zagraża życiu matki, a sama matka poprzez aborcje nie tylko zabija dziecko ale i sobie jeszcze może zaszkodzić poważnie zdrowotnie i wyladowac w szpitalu!

Gość gość
Nie.zesrajcie się z tym "zabijaniem dzieci". Jak jesteście takie mądre to zaadoptujcie dziecko autorki jak już urodzi.

Gość gość
Sorry ale lubie nazywać rzeczy po imieniu, a aborcja to zabijanie dziecka nic innego więc nie będę będę tego ładnie nazywać ,,zabiegiem". A odnośnie adopcji, nie ma problemu mogę to dziecko zaadoptować jeśli tylko zgodzi się je urodzić.

Gość gość
No chyba nie do końca nazywasz rzeczy po imieniu, bo wprowadzasz błędne pojęcia - kilkutygodniowy płód nijak nie może być nazwany "dzieckiem", więc nie może tu być mowy o zabijaniu. Pewnie przyc rozgnieceniu muchy packą nie masz rozterek moralnych, a temu czynowi pod każdym względem jest bliżej do morderstwa niż aborcji.

Gość gość
ja mam jedno 2,5 letnie dziecko, drugie ma 4 miesiące i jestem w 9 tc oczywiście ta ciąża była nie planowana, ale nawet przez myśl mi nie przyszło, że mogłabym usunąć. Wiem, że to dziecko pokocham równie mocno jak pozostałą dwójkę mimo, że ciąża nie planowana i trochę zmieniła życie jakie zaplanowaliśmy sobie.

Gość gość
zaraz po urodzeniu dziecko nazywają noworodkiem, później jest niemowlakiem i co to też nie dziecko?

Gość gość
Ty się słyszysz? Trzasniecie muchy jest większym morderstwem niż zabicie kilkutygodniowego płodu??? Ten płód to dziecko ku*wo głupia! Co z tego że jeszcze nie mówi, co z tego że jeszcze nie chodzi, ale serce już w nim bije, i poczuło ciepło matki i jej bicie serca. Dzieci by były z Ciebie mega ,,dumne" gdyby slyszaly ze dla Ciebie więcej warta jest mucha niz oni mając kilkatygodni.. A zabójstwo to zabójstwo czy kto dziecko jest małe, maleńkie czy duże. Ja nawet muchy głupiej czasem zabić nie potrafię bo mi żal, ale żeby muche porównywać do kilkutygodniowego malenstwa i mówić że to nie zabójstwo to dziecko usunąć to ja pierd*le..brak mi słów.

Gość gość
Autorko jesteś tu jeszcze?? Pogadamy na priv? Proszę. Pogadaj ze mna zanim podejmiesz decyzje

Gość gość
Autorko, odezwij się. Nie zabijaj tego malenstwa, nie rob tego..

Gość gość
Aborcja pokazuje że jesteśmy zacofani i nie wiemy jak zapobiec niechcianej ciąży. Po latach po aborcji przyrownujemy inne dzieci które byśmy urodziły i to jest dramat psychiczny. Również możemy być nie płodne po aborcji!

Gość gość
Dziecko jest również ojca a gdy nie chce nas znać mamy rodzinę która nas wesprze.

Gość gość
zawsze jest inne rozwiązanie...a autorka woli milczeć i truc się tabletkami po to by potem psychicznie być rozwalona do końca życia jeszcze..potem będzie tylko płacz i depresja, takie są konsekwencje aborcji u kobiet które mają dobre serca, które się czują kobietami w 100%, po takim czymś stracisz swoje poczucie kobiecości.

Gość gość
AUTORKO co na to Twój mąż? Ja jestem w ciąży ale nie chce kolejnych dzieci. Jeśli wpadniemy po porodzie to trudno ale trzeciego dziecka już nie urodze. Uspokojcie się trochę. Można normalnie rozmawiać.

Gość gość
Do 02:30 wolisz się seksic a potem zabić dziecko niż nie seksic się wcale? I zabicie nazywać tylko jakby machniecie ręki ,,trudno "??? Nie! Nie trudno! Nie trudno nie rozkraczac nóg, jak potem masz pozwalac na to by w Tobie dziecko rozszarpali czy to farmakologicznie czy zabiegowo. Gdy czytam to co wy piszecie coraz bardziej jestem za tym by pilnować kobiety podczas ciąż, bo niektóre potrafią mieć nieźle szurniete w głowach ze bezbronna istote chcą zabić..by im w życiu i wygodzie nie przeszkadzała. Nie chcecie dzieci to nie rozkraczajcie nóg! Współczuję waszym mężom. Ciekawe czy im mówicie prawdę co wyprawiacie z tymi brzuchami.

Gość gość
Nie planowałaś ciąży, a stało się… Zastanawiasz się co dalej... .... skontaktuj się z nami. w w w . n e t p o r a d n i a . p l

Gość gość
chcialam wam przypomniec ze jak to ladnie mowicie kobieta nogi rozklada ale od rozkladania nog dzieci nie ma , pomiedzy te nogi mosi wejsc FACET ale oczywiscie o tym szczegoliku juz nie pamietacie jakie zdanie macie o facecie ktory sie nie zaintersuje czy kobieta sie zabezpiecza , ktory nie chce uzywac prezerwatywy , ktory jest takim ignorantem ze bawi sie w stosunek przerywany co myslicie o facecie ktory w razie ciazy kobiety MA TO W D***E CO SIE Z TA CIAZA STANIE WSPOLWINNY MORDERSTWA??????? nieeeee wedlog was absolutnie nie , to tylko kobieta jest morderczynia bo my kobiety mamy takiego pecha ze to w naszych wnetrznosciach to wszystko sie rozwija gdyby faceci zachodzili w ciazy to daje sobie glowe obciac ze aborcja bylaby legalna , wszelakie tabletki przed i po za darmo i zaden facet nie nazywal by drugiego morderca gdyby ten dokonal aborcji

Gość gość
2017.10.26 Zdajecie sobie sprawę ze nie jesteście tu anonimowe? Pan jakiś wozi na Słowację? Nie do pomyślenia...jeszcze zawożą na miejsce, zamiast was opierdzielić, Xxx Opierdzielić??? W Słowacji zabieg aborcji jest 100% legalny.To jedyny kraj blisko polski gdzie kobieta nie musi się tłumaczyć . W Czechach i na Słowacji panuj***ardzo liberalny system w związku z usuwaniem ciąży. Nie istnieją żadne przeszkody prawne, jedynie ograniczenie czasowe (do 12 tygodnia ciąży). •Kobieta ciężarna nie ponosi odpowiedzialności karnej za przerwanie ciąży. •Polskie prawo karne nie przewiduje możliwości karania osób, które dokonały aborcji na terenie państwa dopuszczającego legalność tego zabiegu. •Nie jest wymagana wizyta u ginekologa przed przyjazdem do naszej kliniki.

Gość gość
09:56 i co z tego ze to w kobiety wnętrzu się rozwija to życie?? Potem na to dziecko i tak facet zapierdziela bo każda chce kasy jak nie jest z tym facetem. I ojciec jest odpowiedzialny za to by temu dziecku niczego nie zabrało aż do 18 r.ż wy to dziecko nosicie 9 miesięcy, rodzicie i tyle..wiem że to ból, i niemałe cierpienie i poświęcenie swego ciała ale nie zapominajcię ze facet też poświęca swojego ciało i nerwy na to by zdobywać pieniądze później, a teraz wszystko jest coraz droższe, jest coraz ciężej o dobrą pracę, coraz bardziej też trzeba się dla tej pracy poświęcać by zarobić. Mówisz ze dzieci nie biorą się od rozkładania nóg? To rozłoż i kochaj się bez zabezpieczenia a zobaczysz czy się nie biorą. Faceci się nie interesują tak? Kobiety też często kłamią, ze biorą jeszcze tabletki itp, poza tym facetom wyłącza się rozum przy podnieceniu, kobieta zachowuje trzeźwość umysłu..i w związku z tym nie powinna pozwalać wchodzić w siebie gdy ma świadomość ze nie jest zabezpieczona. Zawsze może nie zgodzić się na to by nie wchodził w nią jak widzi ze nie ma zabezpieczenia proste. Facet nie pyta, bo facet jest zdania ze jak kobieta pozwala mu to bierze pod uwagę ewentualna ciążę i ze jest na to gotowa by podjąć się ewentualne dziecko nosić i urodzić, tym bardziej ze dla faceta to jest wręcz oczywiste ze kobieta powinna cieszyć się z ewentualnego dziecka jeśli zajdzie w ciążę z mężczyzną z którym godzi się sypiac bo np go kocha. Jak można nie chcieć dziecka które poczęło się z ukochaną osobą i jak można też sypiac z kimś kogo się nie kocha...nie pojmuje tego!

Gość gość
09:56 i co z tego ze to w kobiety wnętrzu się rozwija to życie?? Potem na to dziecko i tak facet zapierdziela bo każda chce kasy jak nie jest z tym facetem. I ojciec jest odpowiedzialny za to by temu dziecku niczego nie zabrało aż do 18 r.ż wy to dziecko nosicie 9 miesięcy, rodzicie i tyle..wiem że to ból, i niemałe cierpienie i poświęcenie swego ciała ale nie zapominajcię ze facet też poświęca swojego ciało i nerwy na to by zdobywać pieniądze później, a teraz wszystko jest coraz droższe, jest coraz ciężej o dobrą pracę, coraz bardziej też trzeba się dla tej pracy poświęcać by zarobić. Mówisz ze dzieci nie biorą się od rozkładania nóg? To rozłoż i kochaj się bez zabezpieczenia a zobaczysz czy się nie biorą. Faceci się nie interesują tak? Kobiety też często kłamią, ze biorą jeszcze tabletki itp, poza tym facetom wyłącza się rozum przy podnieceniu, kobieta zachowuje trzeźwość umysłu..i w związku z tym nie powinna pozwalać wchodzić w siebie gdy ma świadomość ze nie jest zabezpieczona. Zawsze może nie zgodzić się na to by nie wchodził w nią jak widzi ze nie ma zabezpieczenia proste. Facet nie pyta, bo facet jest zdania ze jak kobieta pozwala mu to bierze pod uwagę ewentualna ciążę i ze jest na to gotowa by podjąć się ewentualne dziecko nosić i urodzić, tym bardziej ze dla faceta to jest wręcz oczywiste ze kobieta powinna cieszyć się z ewentualnego dziecka jeśli zajdzie w ciążę z mężczyzną z którym godzi się sypiac bo np go kocha. Jak można nie chcieć dziecka które poczęło się z ukochaną osobą i jak można też sypiac z kimś kogo się nie kocha...nie pojmuje tego!

Gość gość
do gość dziś - po barany przy korycie nasz kraj traktują jak swój prywatny folwark i ma być tak jak oni chcą a nie tak jak społeczeństwo chce