Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fundamenty pod dom, jakie koszty?

Polecane posty

Gość gość

Witam, niedlugo chcemy sie budowac. Dom 13×9,5 (62mb ), z moich obliczen wynika, ze za same materialy wyjdzie kolo 18tys, kolo 8tys beton, 2tys zbrojenie, 3tys xps, 3tys piasek i izolacje, bloczki 2tys, zastanawiam sie ile Was wyszly fundamenty o zblizonych prametrach? Nie wiem czy mam dobre wyliczenia, czy moze cos pominelismy?

Gość gość
Do tego trzeba jeszcze doliczyć koszt wykonania wykopu. Jeżeli mieszkasz w województwie zachodniopomorskim to polecam ci się zgłosić do firmy www.robotyziemneladniak.pl Wykonywali wykop pod fundament mojego domu. Mają bardzo korzystne ceny.

Gość adrian48489
Z wątpliwościami odnośnie fundamentów najlepiej zgłosić się do firmy wykonującej specjalistyczne roboty fundamentowe. Mogę polecić ci firmę, która wykonywała dla mnie ścianki berlińskie: http://www.aarsleff.com.pl/oferta/technologie/zabezpieczenia-wykopow-konstrukcje-oporowe/obudowy-berlinskie/ i byłem bardzo zadowolony ze współpracy z nimi.

Gość gość
Przy wykonywaniu fundamentów jest potrzebna spora ilość betonu. Dlatego warto znaleźć firmę, która zajmuje się produkcją, dowożeniem oraz sprzedażą betonu i ma dobre ceny. Od siebie mogę wam polecić www.bankorbet.pl Korzystałem z ich usług wiele razy gdy budowałem swój dom.

Gość gość
Przede wszystkim warto skupić się na wykopach pod fundamenty. Warto zlecić je fachowcom, którzy jednocześnie wykonają te robotę po super cenie. Dla nas zajęli się tym zadaniem www.honest.com.pl

Gość mateusz

U nas z kolei wykopami pod fundamenty domu zajęła się firma KBS Diament-Serwis  z Psar pod Będzinem. Spisali się bardzo dobrze. Nie przesadzili także z ceną, więc zdecydowanie jestem zadowolony z ich usług i mogę im wystawić jak najlepszą opinię.

Gość kresto

A beton przez internet ktoś z Was zamawiał? Jak to wygląda w praktyce? ogólnie trochę się zawsze obawiam takich "nowinek"

Gość gość

Warto rozejrzeć się za firmą, która wykona niedrogi wykop pod nasze fundamenty. Jeżeli mieszkacie na terenie województwa łódzkiego to polecam wam skontaktować się z firmą www.uslugiminikoparkalodz.pl Sama korzystałam z ich usług i wiem że można na nich w pełni polegać.

Gość eteggs

Też mnie to czeka w tym roku:)

Gość wodniket

No jakikolwiek koszt by to nie był, trzeba to zrobić, no i chyba nie warto akurat na tym oszczędzać, w końcu wszystko później zależy od jakości tych fundamentów

Gość Rinky

My jesteśmy ogromnie zadowoleni z firmy Cembet, z Krakowa. Dzięki nim zalaliśmy fundamenty jeszcze w zeszłym roku, w dobrej cenie i w odpowiadającym nam terminie.