Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie ogrzewanie do domu?

Polecane posty

Gość gość

Jaki rodzaj ogrzewania macie w domach? Stawiamy dom, mąż za granicą a ja w PL z dzieciakami, niestety dużo decyzji spada na mnie i sama musze szukać info co i jak, od tych rodzajów ogrzewania to aż boli głowa. Co lepsze gaz czy pellet?

Gość Tofila
My opalamy pelletem. Czysta kotłownia to duży atut. Ciepło jest tak samo jak gdy paliliśmy węglem.

Gość Allua
Zależy gaz jest praktycznie bezobsługowy ale wydaje mi sie to drogie rozwiązanie, no a pellet ważne żeby kupić dobrej jakości.

Gość Szolek
Przy pellecie to plusem jest czysta kotłownia, nie za smolanie przewodów kominowych i kotła. Oraz znikoma ilość odpadu , który bezpiecznie można wysypać na ogródek lub do kosza.

Gość Folie Grzewcze
Proponuje folie grzewcze które są bez awaryjne bez serwisowe i można je schowa na przykład w suficie(najlepsza opcja) ,ścianie lub w nowo kładzionej podłodze kontakt 725 054 500

Gość gość
Witam proponuję folię grzewcze, ogrzewanie podczerwienią bez serwisowe kontakt 725 054 500

Gość Stanek
Najlepsze są najprostsze rozwiązania. Ja ogrzewam piecem na pellet, który jest ekologicznym i wydajnym paliwem a cenowo przystępnym. Kupuję go online ze strony www.epellety.pl

Gość gość
Kolego od grzejników i pieców dlaczego nie napiszesz ,że wchodzą koszty eksploatacyjne i serwisowe i to co rok?

Gość gość
Ja mieszkam z mamą i jakiś czas temu wprowadziłyśmy się do naszego nowego domu.Fajnie jest urządzać dom ale fakt faktem trzeba się na tym znać. Jak to kobiety potrzebowałyśmy dobrej rady w sprawie wyboru ogrzewania. W internecie znalazłam firmę http://www.pleszewskiekotly.pl/ i doradzili, żeby kupić piec na eko groszek.

Gość russalkowak
w tym roku mamy pierwszy sezon palenia pelletem, kupilismy ze stelmetu olimp, ile mniej więcej wam wychodzi tego pelletu na sezon? Dobrze się przechowuje?

Gość Winii
My kolejną zimę ogrzewamy dom pelletem. Moim zdaniem jest to odpowiedni opał, dlatego nie myślę o zmianie.

Gość gość
to ważny wybór przy budowie domu ponieważ to rzutuje na ekonomie i wygodę ale coraz bardziej powszechne jest ogrzewanie na pellet który w związku ze smogiem jest coraz bardziej popularny.

Gość natiii32
No i dobrze że pellet zdobywa popularność. Ostatecznie czas najwyższy aby zadbać o środowisko.

Gość gość
My grzejemy gazem i jesteśmy zadowoleni

Gość gość
Coraz popularniejsze jest ogrzewanie na podczerwień i wcale się nie dziwię, jedno z najzdrowszych rozwiązań. Nie bez powodu jest polecane dla alergików. No i cena jest równie kusząca, kupuje się panele, nie wymagają one już dodatkowego nakładu kasy przy montażu a zużycie energii kształtuje się w granicach od 100 – 1000 Wat (1 kWh). Ja tam odkąd mam panele od https://infrashop.eu naprawdę płacę mniej za ogrzewanie i jestem zadowolony z tego wyboru