Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nasz nowy dom i kolejna patola , ludzie mozgu nie maja

Polecane posty

Gość gość

jedno dziecko uposledzone w stopniu wysokim , drugie dziecko uposledzone w stopniu lekkim i TADAMMMMMM trzecie dziecko i czwarte dziecko i piate dziecko.... a maz olaboga alkoholik , ale trzaskala sobie dzieci z alkoholikiem jak norka , jak krolik malo tego , ten lekko uposledzony sprowadzil swoja jakas niezbyt bystra laske i wszyscy sie kisza w ruinie zagrzybionej a wystarczylo po pierwszym uposledzonym dziecku wiecej nie ryzykowac a alkusa pijaka pognac w diably, ale nie, taka debilka na to nie wpadnie , za trudne do ogarniecia kurzym mozdzkiem

Gość gość
oczywiscie mamuska dla calej ekipy jest superkobieta ( bez dolnej jedynki )

Gość gość
ja obu dwójek nie mam, i co? a jakby miała implanty i wybielane zęby to tez by ci nie pasowało?

Gość gość
no wiesz zeba mozna stracic z roznych powodow ale trzeba zadbac i wstawic , oczywiscie ze nie ma za co jak sie dzieci w ruderze z alkoholikiem narobi , mialaby jedno dziecko to i na zeba by starczylo

Gość gość
a moze ten alkoholik sie jej nie pytał, czy ma ochote na seks, tylko robił swoje? a ona nie mogła znalezc pracy, moze tez jest uposledzona lekko, albo nie wiedziała czy da rade łączyc prace z wychowaniem uposledzonego dziecka? Jak w tym kraju kobiety do niedawna bez wykształcenia zarabiały ok. 1200 zł, to jest suma, za która kazdy jest skazany na brak samodzielnosci..

Gość gość
pracuje cale zycie w szpitalu , wiec taka niezaradna nie jest ani upsledzona ( w sumie jest) co to znaczy ze alkoholik sie nie pytal ? w leb dziada patelnia i za drzwi ja jestem niska 162 tylko i drobna a jakos zaden facet nie mial nigdy odwagi mnie uderzyc

Gość gość
i nie pisz ze jestem mloda i zycia nie znam bo jestem po 40 i zycie poznalam

Gość gość
nawet jesli sie nie pytal to teoretyzujac i fantazjujac , gdyby sie mnie maz nie pytal to bym sie zabezpieczyla ! jest takie cos jak antykoncpcja , z pewnoscia taniej wychodzi niz piatka dzieci w tym dwoje uposledzonych

Gość gość
to znaczy ze alkoholik sie nie pytal ? w leb dziada patelnia i za drzwi ja jestem niska 162 tylko i drobna a jakos zaden facet nie mial nigdy odwagi mnie uderzyc x za mądra to ty nie jestes, i widac nigdy z zadnym facetem sie bic nie próbowałas ze piszesz takie głupoty.. w łeb patelnią i za drzwi, chyba filmów za duzo oglądasz. nie oglądałam tego odcinka, ale jak pracuje to tym bardziej cięzko jej zarzucic ze sie obija. W normalnym kraju ktos co ciezko tyra powinien miec na zycie, samochód, mieszkanie na kredyt i wakacje. Poza tym swiat nie jest idealny, i kazdy robi jakies błędy

Gość gość
Oglądałam ten odcinek z miesiąc temu. Temu lekko uposledzonemu z ta dziewczyna (chyba tez lekko ograniczona umyslowo)urzad odmowil slubu i sprawa poszla do sadu. W ogole nie popieram mnożenia się w takich warunkach, nikt tam nie ma swojego katu ale kobieta wydaje sie byc dobra a swój bagaż nosi i tak.

Gość gość
00,58 Zgadzam się w 100%.

Gość gość
Autorko zajmij się sobą, bo jedyne co ty potrafisz robić w swym życiu to tyłek obrabiać innym i to jest dopiero patologia.

Gość gość
obrabiam tylek komus? ,no wlasnie komu?? jakiejs babie ktora poszla do tv ?? hahahaha jaka ty jestes glupia , komentowanie programu w tv nazywasz obrabianiem tylka , ty zyjesz zapewne jak ameba , nic nie widzisz nic nie slyszysz nic nie ogladasz nic nie czujesz , do twojej postej glowy zadne mysli , przemyslenia nie docieraja , zero bodzcow wiec i nic nie komentujesz , nie wyrazasz wlasnego zdania ot ameba umyslowa

Gość gość
gość dziś co z tego jak dobra skoro niezbyt bystra , powinna produkcje na pierwszym uposledzonym w stopniu wysokim zakonczyc produkcje wyobraz sobie jak jej syn uposledzonu , ten drugi , zacznie sie mnozyc z ta uposledzona laska , tam bedzie sajgon w domu

Gość gość
gość dziś no wlasnie moze i nie probowalam ale dlaczego?? bo nie zadaje sie z meliniarzami pijakami a jak widzialam ze jakis kolego za duzo lykal i mial agresora do innych ludzi , byl wyrywny to nawet gdyby mnie chcial ozlocic i bylby mega przystojny to ju mi sie zapala czerwona lampka jeszcze jeden wazny aspekt , nigdy nie przyjmowac postawy ofiary , nawet jak jest ryzyko ze w zeby dostaniesz

Gość gość
99.99999% polaczkow obrabia sobie doopska za plecami a w oczy milutcy jak nie wiem :o

Gość gość
Zgadzam sie, a pozniej to bachorki musza placic cale zycie za wybryki debilnych starych dla ktorych chwila watpliwej przyjemnosci byla wazniejsza :o:o:o

Gość gość
Autorka zawistna sfrustrowana zazdrosnica, wiecie czemu? Bo jej nawet taki alkoholik tknąć nie chce!

Gość gość
A mnie to dziwi że autorka się jeszcze denerwuje na takie rodziny. Na mnie to już dawno przestało robić wrażenie. Mnożą sie to niech się mnożą. Co mnie to obchodzi A nawet zaczynam na to patrzeć jakoś tak na sucho. No są tam jakieś dzieci. A niech tam im pomagają, jak im się chce i mają za co. Tacy ludzie zawsze byli, są i będą więc po co walczyć z myślami "a po co", "a na co". Nie znam tych ludzi, nie przeżyłam ich życia to nie wiem dlaczego robią tak a nie inaczej, po prostu tacy są i koniec. Nikt nikogo tam nie zabija, a nawet przeciwnie, coś próbują robić z tym, nawet jeśli jest to tylko zgłoszenie do programu.

Gość gość
gość dziś X Kolejna ameba umyslowa :D lepiej byc samemu niz z smierdzacym, lejacym w gacie, nedznym alkoholikiem. :o to chyba ciebie nie chce nawet taka patologia bo wytrzasnelas takie glupote

Gość gość
och tak malenka , jestem sfrustrowana , snie po nocach o mezu alkoholiku ale zaden lkus nawet nie ma odwagi do mnie podejsc wiec co mam zrobic yheyheyhe dzieci tez mam zdrowe i tylko dwojke bo moj beznadziejny nie pijacy maz nie chce mnie brac sila ooooooo ja biedna sfrustrowana , widze takie superbohaterki w tv i tak im zazdroszcze ! tak im zazdroszcze az mnie skreca

Gość gość
Hmmm autorko nie oglądam tych p*****letow, ale wiem o czym piszesz. Ja nigdy nie pozwoliłabym na taka sytuację, Tylko że to ja. Ja zostałam wychowana inaczej, miałam inne wzorce. Rodzice nauczyli mnie że w małżeństwie powinien być wzajemny szacunek m.in., że ludzie nie nie biją, że alkohol okazjonalnie itd. A skąd wiesz, że im, tym ludziom, ktoś to pokazał? Że ona zdaje sobie sprawę że można inaczej. Że można się rozstać z alkoholikiem (chociaż to nie jest takie proste jak tobie się wydaje, bo on dobrowolnie się nie wyprowadzi, napije się, ona wezwoe policję, zabiorą go i jak wytrzeźwieje to wypuszcza. Zgadnij gdzie wróci? Do domu, pobije ja, więc ona znów na policję, oni go zabierają i każą zgłosić pobicie i zrobić obdukcje, ona tego nie zrobi i znów to samo w kółko, za którymś razem może i się przełamie.).

Gość gość
Tam większość rodzin to patologia, mało kogo obchodzi że żeby mieć dzieci powinno się móc samemu je utrzymać. Uważają, że każdy może mieć tyle dzieci ile mu się podoba, a państwo ma obowiązek je utrzymać. natychmiast zabrałabym wszelkie zasiłki. Nie stać się to się nie rozmnażaj proste, bo te osoby które stać nie mają dzieci bo brak żłobków, lęk o powrót do pracy - tym osobom powinno się pomagać a nie bezmyślnym dzieciorobom

Gość gość
gość dziś pracuje cale zycie w szpitalu , wiec taka niezaradna nie jest ani upsledzona ( w sumie jest) co to znaczy ze alkoholik sie nie pytal ? w leb dziada patelnia i za drzwi ja jestem niska 162 tylko i drobna a jakos zaden facet nie mial nigdy odwagi mnie uderzyc X Idiotka. Zdajesz sobie sprawę,,że są faceci, którzy by ci wszystkie zęby wybili za tą patelnię? Zdajesz sobie sprawę, że nie da się niektórych jednostek wystawić za drzwi, a to co odważniejsze kobiety muszą uciekać z domu. Możesz zrozumieć, że jak taki dziad wraca napruty to nie pyta o zdanie kobiety, tylko robi sobie nią dobrze, a jak się stawia to potrafi p**********ic? I rozumiesz, że niektóre kobiety tkwią w tym, bo nie tylko nie mają znikąd pomocy, ale też defekt psychiczny, gdzie taki chuj potrafi wmówić im, że to one są złe? Jakie to wszystko proste w necie...patelnię i w łeb... :O

Gość gość
i wiecie ze takim to sie zawsze pomaga, a pracujacym porzadnym ludziom ktorym czasem sie w zyciu noga powinie to nikt nie pomoze i od razu na dnie wyladuje, ten kraj jest po/pier/do/lony. Ja przy ciezkiej chorobie (place skladki juz prawie 15 lat) musialam wiekszosc badan zrobic prywatnie i placic, placic, placic. a ze grozilo mi duze kalectwo to jeszcze mialam "sie naprawic" na wlasny koszt(choc nie jestem majetna). a byle dziad jak mu sie cos stanie to od razu szpital i opieka(moja ciotka pijaczka-cale zycie na koszt panstwa zyje jakl zachorowala to od razu do spzitala i opieke miala)...jjak to jest???

Gość gość
Autorko, wielokrotnie była tu już dyskusja, dlaczego kobiety godzą się, aby żyć z alkoholikami i rodzić kolejne dzieci. Wniosków końcowych nie było, bo piszące tu osoby są inaczej wychowane, nauczone szacunku do siebie i innych i nie są w stanie zrozumieć, dlaczego tak się dzieje. Pewnie da sie to wytłumaczyć wychowaniem, syndromem ofiary itd, ale przy każdym takim programie i tak większość z nas będzie przecierała sobie oczy - jak można sie na cos takiego godzić.

Gość gość
gość dziś a ty nie rozumiesz idiotko ze ja nie zadawalam sie nigdy z facetami ktorzy by mi chcieli wszystkie zeby wybic , zwyczajnie nie krecili mnie tacy nigdy po drugie jak juz pisalam , jak masz dziada co ciebie g***** to sie zabezpieczaj przed ciaza , takie to skomplikowane pracuje w szpitalu ( nawet jako salowa) to juz ma latwiej znajomego lekarza o jakas antykoncepcje poprosic

Gość gość
Normalnie. Ojciec znajomej chlał jak świnka, a jak zdrowie padło od alko to płacz, że on biedę ma. Dostał pieniądze z opieki, dofinansowanie do czynszu, żarcie z Caritsu. Dalej też popijał aż umarł. Tymczasem siedzą tu ludzie, którym przeszkadza, że zwykła rodzina, gdzie rodzice pracują, dbają o dzieci dostaje 500+. Wielu też nie podoba się, że ciężarna matka, która płaci składki, idzie na L4. Natomiast dziady pijaki, kasa na więźniów i różne patologie jakoś tak nie drażni...

Gość gość
"mało kogo obchodzi że żeby mieć dzieci powinno się móc samemu je utrzymać. " zeby miec dzieci to nie tylko trzeba moc je utrzymac, trzeba moc zapewnic im fajne zycie czego wiekszosc patalachow nie umie i dlatego wiekszosc ludzi ma chu/jowe zycie, malo pieniedzy itd a wystarczy... Albo nie, jednak wam nie powiem o co chodzi, dlaczego mam komus bezinteresownie pomagac i to az TAKA rada :) :p je/bac was