Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nasz nowy dom i kolejna patola , ludzie mozgu nie maja

Polecane posty

Gość gość
Wszystko rozumiem, ale alkoholizm może być także w rodzinie majetnej, wśród wykształconych ludzi. I te kobiety też na to się często latami godzą. Nikt też nie da ci gwarancji, że miły facet nie zamieni się po czasie w dziada. Psychopaci to często bardzo inteligentne jednostki i manipulanci.

Gość gość
Nasze państwo zakazuje aborcji, ostatnio wręcz chce nagradzać za rodzenie upośledzonych dzieci, nie oferuje edukacji seksualnej, darmowej / taniej antykoncepcji, antykoncepcji po stosunku - nawet jak była, to cena 100 zł, to jest abstrakcja dla biednych. Skoro społeczeństwo zgadza się na taką politykę, to nie ma prawa ujadać, że "patologia" się rozmnaża, bo "patologia" nie zna innych wzorców, a państwo jeszcze pielęgnuje status quo. Poza tym wyrażaj się precyzyjnie, bo nie każdy ogląda programy dla emerytów, na początku myślałam, że dzielisz dom typu bliźniak czy kamienicę etc z wielodzietną rodziną i dlatego tak się ekscytujesz. I chyba nie ja jedna, bo Ci od plotkar wymyślają.. A tą patelnią, to się sama walnij, a potem poczytaj jakieś psychologiczne książki na temat tego jak trudno jest wyjść z rodziny gdzie jest alkohol, nawet jak się ma inne opcje, to może zrozumiesz pewne mechanizmy i rozszerzysz horyzonty ponad to, co pokazują w Polsacie

Gość gość
Autorko a tobie kto dał prawo oceniać jak kto żyje masz swoje życie , to je szanuj okaż nam wszystkim jaka jesteś idealna , bezbłędna , nie omylna .

Gość gość
mam kolezanke, wydawaloby sie madra dziewczyna , zakochala sie no ale nie zauwazyla ze facet to bandzior, pijak , naduzywajacy tez kokainy i hazardzista na dodatek strasznie o nia zazdrosny ( przy czy sam jej rogi mogl doprawiac) dochodzilo do takich scen ze ona wychodzac do toalety w restauracji slyszala i co k***o juz bylas sie w kiblu ****** ! koles przychodzil na haju , demolowal jej meble , na swieta choinke jej wyrzucil , a nawet doszlo do tego ze ktorejs nocy sie nacpal i chcial podpalic jej mieszkanie , oblal juz cale drzwi i klatke schodowa benzyna ale nie wiem dokladnie co sie wydarzylo ze jej nie sfajczyl i innych ludzi przy okazji nigdy jej tak strasznie nie pobil ale trzymanie ja as do siniakow czy pchanie na meble bylo norma kiedys sie na nia wydarlam ze chyba jest nienormalna , po jakiego uja z tym menelem siedzi i wiecie co uslyszalam BO GO KOCHAM A TY NIGDY NIKOGO TAK NIE KOCHALAS wiec moze to o milosc chodzi? szkoda tylko ze dzieci cierpia , powinny byc zabierane od takich rodzin , kobieta albo facet do sterylizacji a pozniej , niech sie bija , niech pija

Gość gość
nie każda kobieta jest w stanie zabić własne dziecko , są takie które nie dają rady tego zrobić . Dlaczego każda z was zamiast pomyśleć , że należy jej pomóc i dzieciom też bo Ona się nie wyskrobała ,tylko wolała urodzić .Czemu zawsze piszecie powinna się wyskrobać Nie rozumiem A JAK KTOŚ NIE CHCE SIĘ WYSKROBAĆ w cywilizowanyc krajach jest socjal na dzieci i pomoc państwa , programy edukacyjne jak wyjść z takiego szamba i uwierzyć we własne siły , czyli ogólnie praca i pomoc , a nie łatwizna czyli skrobanko macicy :-o

Gość gość
Niektórzy to albo czarne, albo białe. Niestety, życie jest kolorowe i ma też odcienie szarości. Dlatego też mnie w*****a jak taka ujada w necie o patelni i o tym, że trzyma się z dala od takich. Tia...z reguły twierdzą tak osoby, dla których istnieje tylko kierunek w prawo i w lewo. Nie przetłumaczysz.

Gość gość
a i jeszcze jedno ja nie oglądam tego programu , mignęła mi raz reklama , ale wiem czemu wy go oglądacie . Otóż to minimum więcej które posiadacie więcej od niej , pozwala wam myśleć jakie jesteście BOSKIE

Gość gość
Twoja koleżanka ma syndrom sztokholmski. Bez pomocy nie da rady odejść, a często ofiary nie chcą takiej pomocy.

Gość gość
Gościu z 8:56 - i tak dalej nie rozumiem. Rozumiem, że kocha, ale nie rozumiem, jak można kochać takiego degenerata? Miłość potrzebuje pożywki, aby istnieć, a życie z kim takim jej nie dostarcza.

Gość gość
9 15 no , ale jej może wystarcza każdy jest inny

Gość gość
dziś A jak cię taki alkoholik zgwałci ,gdy będziesz wracać z pracy? To usuniesz czy urodzisz? Tak z ciekawości pytam..

Gość gość
Zakaz aborcji idzie w parze z polityką ograniczającą edukację seksualną i trzymaniem ludzi w ciemnocie. W szkołach nie ma wychowania seksualnego, tylko jakieś dziwactwa prowadzone przez katechetę lub panią od polskiego wychowanie do życia w rodzinie. Na darmowego gina czeka się wiele tygodni, recepty na tabletkę po może taki odmówić i odesłać do swojego prywatnego gabinetu, na zwykłą antykoncepcję też może odmówić. Zresztą kobiety nie chodzą do gina, bo nie mają świadomości. Ani łatwego dostępu. Ostatnio zakładałam spiralę- wiecie ile to wizyt, czasu i pieniędzy.. Paradoks- w krajach gdzie jest aborcja, nie ma potrzeby jej robić, bo prawie wszyscy stosują anty.

Gość gość
9:44 myślę że przesadzasz. pochodzę z małej miejscowości. ginekolog dostępny. z tabletkami nie miałam nigdy problemu. Myślę, że dostępność ginekologow nie wynika z ciemnogrodu a raczej oglnje z sytuacji w SZ. I serio myślisz że gdyby aborcja była dostępna od ręki te kobiety skorzystalyby z niej? Nie. One nie chcą korzystać z antykoncepcji i nie skorzystalyby i z aborcji. Bo ile razy można się skrobac? W uk masz i antykoncpecje i aborcję dostępna na życzenie i co? I nadal jest dużo nieplanowanych ciąży i nieplanowanych dzieci.

Gość gość
Mogla patola zadbac o antykoncepcje, jak ktos slusznie zauwazyl pracuje w szpitalu... a pigulki kosztuja ok 30 zl/mies, pewnie troche tansze tez sie jakies znajda. Chyba i tak sie bardziej oplaca niz wydawac na 5 dzieci? :D to jest niewyobrazalne jak na wlasne zyczenie mozna zrobic ze swojego zycia pieklo.. czesto na swieta przygotowuje szlachetna paczke. Nigdy nie sa to rodziny wielodzietne :) zawsze wybieramy starsze samotne osoby, ktorych nie stac na wiele rzeczy, maja male emerytury itp... zero szacunku dla dzieciorobow, jeszcze bym im odebrala zasilki wszystkie

Gość gość
nie usunęła bym ciąży z gwałtu bo stała bym się taka jak mój oprawca Tylko w białych rękawiczkach ,zabiła bym dziecko bo bym miała prawo decydować o JEGO ŻYCIU ja tak na to patrzę . Ne jestem mordercą , gwałcicielem oprawcą jak ktoś by mi zrobił krzywdę , to ja też mam zrobić komuś krzywdę i być taka sama ??

Gość gość
9 54 na szczęście taki sook ja ty nie ma zbyt wiele :-p tyle co se na kafe poszczekasz sunio :-)

Gość gość
I LOVE PIS ❤️ i 500 plus :-) i wasz dupościsk o to aż mi się humor poprawił :-D

Gość gość
10:00 Tyle co sobie poszczekam? Hahha za to rodziny wielodzietne zyjace w skrajnym ubostwie to moga baaardzo wiele :D tyle co sobie wypija, bo ani to swiata nie zobaczy, ani innych przyjemnosci zycia nie zazna :/ ich dzieciom wspolczuje, ale im nigdy

Gość gość
Mylisz dwa pojęcia. Nie każda rodzina wielodzietnej to patologia i nie każda patologia to wielodzietnosc.

Gość gość
A 500+ to zadne kokosy, o co tu miec dooposcisk? Lepiej zeby byly dawane normalnie funkcjonujacym rodzinom niz wielodzietnej alkoholowej patoli! i mowie to jako osoba dopiero rozpoczynajaca starania o dziecko a nie matka np trojki :D

Gość gość
09:54 Dla mnie sytuacja jest jasna - każdy powinien mieć tyle dzieci na ile go stać. 1500 na 3 dzieci to żałosna kwota, ale zabrałabym socjal bo jak matka całe życie z dziećmi, zero składek odprowadzonych a ojciec pracuje na czarno to już jawne oszustwo. W naszej okolicy było kilka takich rodzin i o wszystkich powiadomiłyśmy mops i teraz muszą zwracać kasę, dobrze im tak :)

Gość gość
10:17 Owszem, ale tu bardziej mialam na mysli rodzine opisana przez autorke. Uwazam ze to patologia

Gość mamusia złej dziewczynki
Wiecie co... jak czytam niektóre z was to zaczynam zastanawiać się nad tym czy nie powinni rozszerzyć znaczenia "patologia" na niektóre"kufetarianki"' :O Patolferia. :O

Gość gość
Brzmi to tak, jakbyście zazdrościli tej nieszczęsnej rodzinie :-) Nikomu nie życzę niepełnosprawnego dziecka, ale trochę może Wam rozjaśnię: do drugiego roku życia ssaki naczelne rozwijają się podobnie, dlatego poziom upośledzenia umysłowego mierzy się kilkakrotnie w ciągu życia - kiedy dziecko osiąga tzw. dojrzałość szkolną to mniej więcej można dopiero stwierdzić, czy będzie upośledzone lekko czy głęboko. Poza warunkami genetycznymi (np. zespół Downa) dochodzą inne - np. padaczka, regres pooperacyjny itp. - których nie można przewidzieć, gdy dziecko jest niemowlęciem. Do czego zmierzam: kiedy ich dzieci były niemowlętami nikt, nawet najmądrzejszy lekarz nie potrafił przewidzieć jak dobrze czy źle będą one funkcjonowały w dorosłości i trudno ocenić decyzję rodziców o dalszej prokreacji w tym kontekście.

Gość gość
10 21 Brawo TY ciekawe co byś ze mną suko zrobiła oboje pracujemy a mamy dzieci i 500 jestem wzorową matką mój mąż wzorowym ojcem No i perełka na koniec jeździmy na wczasy z dzieciakami :-p , a i nie pijemy nie palimy ACH TA NASZA WIELODZIETNA PATOLKA KOCHAM JĄ

Gość gość
nienawidzę suk które wszystkich wrzucają do jednego wora jak już wielodzietność to musi być patola (jak to się na kafeteria nauczyłam nowego słowa ) ,zero generalizacji i Syntezy myślowej, operacji myślowej polegającej na łączeniu (scalaniu) wyodrębnionych podczas analizy myślowej elementów składowych pojęć, przedmiotów lub zjawisk. że może być INACZEJ wow

Gość gość
Matki jedynakow szczekaja

Gość gość
10:42 No i super, jesli stac cie to miej ile dzieci chcesz, nikomu nic do tego. Ale autorka pisala o rodzinie ktorej na 5 dzieci NIE STAC i prosza o kase wszystkich po kolei bo oni tacy biedni. Najpierw przeczytaj ze zrozumieniem a pozniej sie rzucaj i wyzywaj od suk, wzorowa mamusiu :/

Gość gość
Przepraszam, wypowiedz byla do postu z 10:45

Gość gość
A co to kogo obchodzi nie Ludzie robią co chcą i niech żyją jak chcą.