Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyglada podzial opieki nad dziecmi przy rozwodzie ?

Polecane posty

Gość gość

Ja nie pracuje opiekuje sie dzieckiem i jestem w ciazy. Na pewno rozwod nastapi juz przy dwojce dzieci. Ja chce zeby dzieci zamieszkaly ze mna, maz tez ale jak wyglada harmonogram widzen z dziecmi? Maz pracuje na dwie zmiany.

Gość gość
Harmonogram wyglada tak jak sami sobie to ustalicie,dopiero przy ostrym konflikcie byli małżonkowie zwracają się do sądu i tam sąd też próbuje ustalic to polubownie ,namawia do dogadania się .Dopiero gdy nie ma zgody to sąd rozstrzyga to biorąc pod uwagę wnioski obu stron.Ja nigdy nie broniłam byłemu mężowi widywać się z dziećmi i zabierać je do siebie więc sąd nie miał nic do roboty. Oczywiste jest ,że nie będziesz dawała byłemu mężowi do domu noworodka ,ale później ,gdy dzieciak podrośnie to czemu nie,będziesz też miała chwilę odpoczynku. Po rozwodzie mozna się lepiej dogadywać niż przed.

Gość gość
dzieki za odp. tez na to licze, ze sie dogadamy i nie mam zamiaru zabraniac. no noworodka nie chcialabym dawac bylabym pelna obaw jednak. moze odwiedzac.

Gość gość
a czy przy rozwodzie bez orzekania winy wystarczy nasza decyzja o rozstaniu czy inne perypetie przed nami ?

Gość gość
Wątpię, żeby sąd dał wam rozwód nawet jeśli obie strony go chcą. U kobiet w ciąży i kilka miesięcy po porodzie szaleją hormony i zaburzają racjonalne myślenie, i sąd da wam co najwyżej separację (minimum rok) albo nawet i tego nie dostaniecie. Co do opieki- co drugi weekend od pt 15 do niedzieli 18. W tygodniu mąż może przychodzić raz lub dwa razy po południu na ok 2-3h i zajmować się też niemowlakiem żeby nawiązać z nim jakaś więź. Nawet bez rozwodu możecie osobno zamieszkać.

Gość gość
Jeśli dziecko jest męża to ten rozwód to nie takie hop siup.

Gość gość
Mój przychodził najpierw 2 razy w tygodniu po 3 godz.potem sąd mu pozwolił 2 dni w tygodniu zabrać na 3 godz teraz po roku dostaliśmy rozwod i zostale 2 razy w tygodniu 3 godz.i co druga niedziela od 9 do 18 na noce nawet nie prosił

Gość gość
Meza przeciez sama w ciaze nie zaszlam :)

Gość gość
To rozkładu pożycia nie ma. O rozwodzie narazie możesz zapomnieć. Może separacja, jakieś mediacje.(a w ciążę można też zajść z kochankiem, wtedy inaczej to wszystko przebiega)

Gość gość
w ciąży u rozwód, ja p*****le, ale patologia

Gość gość
Jak wyglada w Polsce opieka? Matka sie opiekuje a ojciec placi albo czesciej nie placi zalosne 300 zl miesiecznie.

Gość gość
No i ja sie ciesze. Nie wyobrazam sobie, ze mialby on sie naszymi dziecmi zajmowac nie wiadomo jak. A co chcialybyscie zeby oni sprawowali glownie opieke nad waszymi dziecmi

Gość gość
ja jak mi facet nie odpowiada to nie robię sobie kolejnego dziecka, no ale nie ma to jak patologia się orzmnaża

Gość gość
Nie chodzi o patologie ale o to, ze dzieci sa do mnie bardziej przywiazane. Tata wychodzi do pracy, a ja z nimi siedze.

Gość gość
Ile macie alimentów na 2 dzieci?

Gość gość
Ja na jedno mam 600zł

Gość gość
No wlasnie jak to jest. My mamy dwoje dzieci i ja bym sie zalamala gdyby dzieci mialy mieszkac z mezem, a nie ze mna. Pochlastalabym sie w przenosni, bo jednak i tak jest dla kogo zyc. A faceci jakos takiego bolu dopy nie maja aczkolwiek nie zrobilabym czegos takiego mezowi i dzieciom, ze stawalabym na drodze im do spotkan. To podle dla dzieci, bo tez wiem jak kochaja ojca i lubia z nim przebywac i sie bawic. Ale jednak faceci maja jakis inny instynkt moze dlatego ze to my jestesmy w ciazy, rodzimy no nie wiem

Gość gość
Nie martw się dzieci zostaną napewno z tobą

Gość gość
Sporo zależy od tego co nakaże sąd i jak się dogadacie. Ja podczas rozwodu wraz z byłym mężem i moją adwokat Katarzyną Kamienowską ustaliliśmy, że dzieci pozostaną u mnie, a on będzie mógł się z nimi widywać 2 razy w miesiącu.

Gość gość
wypad ze spamem.