Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny co jecie na codzien ?

Polecane posty

Gość gość

Ja nie mam pomyslow co do tego chleba mozna jesc. Podajcie jakies fajne propozycje salatek dobrych, pasty lub innych pomyslow. Nie jestem weganka/wegetatianka. Jeszcze jakies fajne propozycje obiadow :D

Gość gość
Chleb ze smalcem do tego kaszanka i żur do popicia.

Gość gość
Troche po staropolsku aczkolwiek kaszanka zasmazana pycha, zur jako zupa z jajem rowniez :D Smalec chyba bardziej dla faceta :D

Gość gość
O dobry temat. Ale niestety zbyt "normalny " bo nikt nie pisze. Bylo w temacie napisać coś w stylu ''dałam zepsute jedzenie teściowej " :P Ja ostatnio mam fazę na bułka masło pomidor ser mozzarella i to zapiekam.

Gość gość
Ja do chleba lubię: ser żólty sałata ogórek awokado maslo orzechowe krem czekoladowy hummus szynkę jajko na twardo ....

Gość gość
pasta rybna: ser biały + śledź w pomidorach lub makrelę wędzoną (obrać ze skóry i ości, i rozgnieść widelcem), sól, pieprz. Robię tosty z sera żółtego, szynki, i kładę na suchą patelnie

Gość gość
gość dziś Wszystko na raz:-)?

Gość gość
Nie jadłam nigdy hummusa jak to smakuje?

Gość gość
Chleba w ogóle jem bardzo mało, więc ciężko mi ci pomóc. Za to sałatek masę, latem żyłam praktycznie na pomidorach z bazylią i parmezanem czy mozarellą albo na sałatce greckiej, teraz cykoria z "niebieskim" serem, gruszkami i orzechami, albo buraczki z fetą i słonecznikiem, albo przeróżne na bazie strączkowych.

Gość gość
gość dziś jadłam, to jest zmielona soczewica? o ile dobrze pamiętam w biedronce można kupić, calkiem smaczna

Gość gość
pasta: oskubac makrele, pokroic jajka na twardo, szczypiorek, sol, pieprz, majonez. pasta: pokroic lub ugniesc tluczkiem do ziemniakow jajka, szczypiorek, szynka i ser zolty w kostke oraz majonez mozna tez rzodkiewkie. salatke polecam jarzynowa lub z makaronem z zupek chinskich. a te pomidory i mozzarella zapiekane mniam :) wlasnie jak smakuje hummus ???

Gość gość
gość dziś Nie soczewica tylko ciecierzyca, doprawiona pastą z sezamową, cytryną i czosnkiem. Doooobre :)

Gość gość
hummus to pasta z ciecierzycy gotowanej. nie każdy lubi. a jak smakuje? no jak ciecierzyca, ale jeszcze zalezy, jak przyprawisz. Ja robię domową bo to 15 minut. w lodówce dobę wytrzyma ale my zjadamy od razu prawie ;) robię klasyczną czyli: ciecierzyca (gotowana -uprzednio moczona w nocy - lub z puszki), torche oleju np rzepakowy, tahini lub mąka sezamowa, sok z cytryny, ząbek/dwa czosnku; sól, pieprz, papryka wędzona ostra. wszystko blenduję, doprawiam. inne wersje to np posiekana natka pietruszki lub natka kolendry; kiedys zrobiłam z dodatkiem pieczonego buraka - dla mnie super, mąż nei bardzo (a jakie różowe!!); ze szpinakiem; z orzechami włoskimi (pyyyycha); z figami (znowu mi smakuje, męzowi nie)

Gość gość
to ja od przepoisu na hummus (proporcje to już trzeba szukać w necie za pierwszym razem bo ja ROBIĘ NA OKO ;) poza tym lubię wlasnie wersje słodkie. np masło orzechowe (lubię migdałowe ale jest mega drogie; fistaszkowe tansze) z plasterkami banana i cynamonem, pycha a wiecie jakie są pycha tosty np w niedzielę, jak się do pracy nie spieszę? na odrobinie masła smażę banana... chwilę tlyko ... i rozsmarowuję to na ciepłym toście _ aaaaaaa bomba. do tego czarrrrrna kawa :D

Gość gość
znowu ja ;) wiecie jak lubi czasem zjeść chleb mój mąż? wędzona makrela na chlebie który wczesniej posmarował pastą z awokado. ta pasta to nie typowe guacamole ale po prostu awokado z solą, piperzem i sokiem z cytryny. czasami zamiast tej makreli wędzony łosoś. mówi, ze pycha - ja mu wierzę, ale ja nie lubię wędzonych ryb :D

Gość gość
A już pomijając kanapki, to np salatka do pracy - robi się szybko wieczorem: drobny makaron, pomidorki koktajlowe, oliwki (nie muszą byc), feta, poszarpana sałata, kukurydza puszki lub z kolby ugotowana, przyprawy - ja olej rzepakowy mieszam z octyem balsamcznym i sokiem cytrynowym, sol pieprz. pychota

Gość gość
Gulasz jak zostanie to wcinam z chlebkiem

Gość gość
A ja nigdy nie robiłam past, ale już nam się z mężem przejadła wędliną i ser żółty i zaczęłam szukać. Uwielbiamy 3. Pasta jajeczna z przepisu Magdy Gessler z bistro jajo, tylko, że dodaję jeszcze zieloną pietruszkę i trochę mniej curry niż w przepisie. Przepis znajdziecie w internecie. Druga: słoik suszonych pomidorów w oleju, ja kupuję w Biedronce, 150g słonecznika, który należy 3 godziny moczyć w wodzie, 1 łyżeczka cukru, 0,5 łyżeczki soli, 1 łyżka soku z cytryny, 2 średnie przesmażone cebule, mały ząbek czosnku i przynajmniej połowę oleju z pomidorów. Wszystko należy zblendować. Ta pasta jest rewelacyjna i bardzo sycąca, w lodówce może stać kilka dni, ale u nas znika zbyt szybko. Trzecia to zblendowana puszka białej fasoli, 2-3 ogórki kiszone i pół szklanki prażonego słonecznika. Ja już do niej nie dodaje soli ani żadnych przypraw. Polecam, pyszotka.

Gość malinówka123
U mnie zawsze jako musi być pomidor, najlepiej malinówka. Jest chyba najsmaczniejszy i najlepszej jakości co potwierdzaja ekspertyzy https://www.syngenta.pl/pomidory-malinowe Szkoda że skończyło się lato bo te szklarniowe to już nie to.