Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny co jecie na codzien ?

Polecane posty

Gość gość

Ja nie mam pomyslow co do tego chleba mozna jesc. Podajcie jakies fajne propozycje salatek dobrych, pasty lub innych pomyslow. Nie jestem weganka/wegetatianka. Jeszcze jakies fajne propozycje obiadow :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Chleb ze smalcem do tego kaszanka i żur do popicia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Troche po staropolsku aczkolwiek kaszanka zasmazana pycha, zur jako zupa z jajem rowniez :D Smalec chyba bardziej dla faceta :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
O dobry temat. Ale niestety zbyt "normalny " bo nikt nie pisze. Bylo w temacie napisać coś w stylu ''dałam zepsute jedzenie teściowej " :P Ja ostatnio mam fazę na bułka masło pomidor ser mozzarella i to zapiekam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja do chleba lubię: ser żólty sałata ogórek awokado maslo orzechowe krem czekoladowy hummus szynkę jajko na twardo ....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pasta rybna: ser biały + śledź w pomidorach lub makrelę wędzoną (obrać ze skóry i ości, i rozgnieść widelcem), sól, pieprz. Robię tosty z sera żółtego, szynki, i kładę na suchą patelnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Wszystko na raz:-)?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie jadłam nigdy hummusa jak to smakuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Chleba w ogóle jem bardzo mało, więc ciężko mi ci pomóc. Za to sałatek masę, latem żyłam praktycznie na pomidorach z bazylią i parmezanem czy mozarellą albo na sałatce greckiej, teraz cykoria z "niebieskim" serem, gruszkami i orzechami, albo buraczki z fetą i słonecznikiem, albo przeróżne na bazie strączkowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś jadłam, to jest zmielona soczewica? o ile dobrze pamiętam w biedronce można kupić, calkiem smaczna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pasta: oskubac makrele, pokroic jajka na twardo, szczypiorek, sol, pieprz, majonez. pasta: pokroic lub ugniesc tluczkiem do ziemniakow jajka, szczypiorek, szynka i ser zolty w kostke oraz majonez mozna tez rzodkiewkie. salatke polecam jarzynowa lub z makaronem z zupek chinskich. a te pomidory i mozzarella zapiekane mniam :) wlasnie jak smakuje hummus ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Nie soczewica tylko ciecierzyca, doprawiona pastą z sezamową, cytryną i czosnkiem. Doooobre :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
hummus to pasta z ciecierzycy gotowanej. nie każdy lubi. a jak smakuje? no jak ciecierzyca, ale jeszcze zalezy, jak przyprawisz. Ja robię domową bo to 15 minut. w lodówce dobę wytrzyma ale my zjadamy od razu prawie ;) robię klasyczną czyli: ciecierzyca (gotowana -uprzednio moczona w nocy - lub z puszki), torche oleju np rzepakowy, tahini lub mąka sezamowa, sok z cytryny, ząbek/dwa czosnku; sól, pieprz, papryka wędzona ostra. wszystko blenduję, doprawiam. inne wersje to np posiekana natka pietruszki lub natka kolendry; kiedys zrobiłam z dodatkiem pieczonego buraka - dla mnie super, mąż nei bardzo (a jakie różowe!!); ze szpinakiem; z orzechami włoskimi (pyyyycha); z figami (znowu mi smakuje, męzowi nie)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to ja od przepoisu na hummus (proporcje to już trzeba szukać w necie za pierwszym razem bo ja ROBIĘ NA OKO ;) poza tym lubię wlasnie wersje słodkie. np masło orzechowe (lubię migdałowe ale jest mega drogie; fistaszkowe tansze) z plasterkami banana i cynamonem, pycha a wiecie jakie są pycha tosty np w niedzielę, jak się do pracy nie spieszę? na odrobinie masła smażę banana... chwilę tlyko ... i rozsmarowuję to na ciepłym toście _ aaaaaaa bomba. do tego czarrrrrna kawa :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
znowu ja ;) wiecie jak lubi czasem zjeść chleb mój mąż? wędzona makrela na chlebie który wczesniej posmarował pastą z awokado. ta pasta to nie typowe guacamole ale po prostu awokado z solą, piperzem i sokiem z cytryny. czasami zamiast tej makreli wędzony łosoś. mówi, ze pycha - ja mu wierzę, ale ja nie lubię wędzonych ryb :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A już pomijając kanapki, to np salatka do pracy - robi się szybko wieczorem: drobny makaron, pomidorki koktajlowe, oliwki (nie muszą byc), feta, poszarpana sałata, kukurydza puszki lub z kolby ugotowana, przyprawy - ja olej rzepakowy mieszam z octyem balsamcznym i sokiem cytrynowym, sol pieprz. pychota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gulasz jak zostanie to wcinam z chlebkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja nigdy nie robiłam past, ale już nam się z mężem przejadła wędliną i ser żółty i zaczęłam szukać. Uwielbiamy 3. Pasta jajeczna z przepisu Magdy Gessler z bistro jajo, tylko, że dodaję jeszcze zieloną pietruszkę i trochę mniej curry niż w przepisie. Przepis znajdziecie w internecie. Druga: słoik suszonych pomidorów w oleju, ja kupuję w Biedronce, 150g słonecznika, który należy 3 godziny moczyć w wodzie, 1 łyżeczka cukru, 0,5 łyżeczki soli, 1 łyżka soku z cytryny, 2 średnie przesmażone cebule, mały ząbek czosnku i przynajmniej połowę oleju z pomidorów. Wszystko należy zblendować. Ta pasta jest rewelacyjna i bardzo sycąca, w lodówce może stać kilka dni, ale u nas znika zbyt szybko. Trzecia to zblendowana puszka białej fasoli, 2-3 ogórki kiszone i pół szklanki prażonego słonecznika. Ja już do niej nie dodaje soli ani żadnych przypraw. Polecam, pyszotka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malinówka123
U mnie zawsze jako musi być pomidor, najlepiej malinówka. Jest chyba najsmaczniejszy i najlepszej jakości co potwierdzaja ekspertyzy https://www.syngenta.pl/pomidory-malinowe Szkoda że skończyło się lato bo te szklarniowe to już nie to.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×