Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Objawy ciążowe

Polecane posty

Gość gość

Witam, W październiku kilkakrotnie uprawiałam seks z partnerem, 25 dc dostałam okresu, mniej więcej 9 dni po ostatnim stosunku. Okres ten był krótszy niż zazwyczaj, trwał 4 dni, z czego ostatniego pojawiło się wyłącznie delikatne plamienie na kilka kropelek, początkowo był również rzadszy. Od jakiegoś czasu mam lekkie mdłości, czuję jakbym miała gulę w gardle, jednak nie wymiotuję, pobolewa mnie podbrzusze, czuję lekkie ciągnięcie, czasami miewam lekkie skurcze. Nigdy nie miałam jednak takich dolegliwości, nawet przed miesiączką, jedynie bolesne skurcze pierwszego, ewentualnie również drugiego dnia. Nie bolą mnie piersi, oprócz lekkich wzdęć nie mam innych dolegliwości. Proszę o opinię, więc mam nadzieję że nikt nie będzie się burzył, że "nie ma tutaj wróżek, by odpowiadać na ten post" oraz jeśli chce wiedzieć czy jestem w ciąży to powinnam zrobić test. Z pewnych powodów będę miała możliwość dopiero za dwa tygodnie, więc chciałabym zasięgnąć tu rady. Czy któraś z Was miała podobne objawy lub wcale one nie wystąpiły?

Gość gość
nie

Gość gość
Nie, wydaje mi się, ze opisane przez Ciebie objawy sa naciągane, typowe jakie kobiety opisują tutaj, kiedy miały stosunek bez zabezpieczenia i szukają na sile jakichkolwiek oznak. Ja starając sie o dziecko rownież doszukiwalam sie najmniejszych symptomów i to były tylko urojenia. A kiedy juz zaszłam w ciąże, objawy były tak inne i wyraźne, ze nie było mowy ze cos mi sie "wydaje". Niektóre kobiety przechodzą ciąże bezobjawowo, ale te opisane przez Ciebie sa troche na sile.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Być może i za bardzo pragnę dziecka i doszukuję się najmniejszych objawów. Moja mama swoją ciąże przechodziła bezobjawowo, jedynie tydzień mdłości, również bez wymiotów, dlatego dodatkowo fakt, że od jakiegoś czasu się gorzej czuję, mogę na siłę tłumaczyć ciążą.