Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile schudłyscie miesiąc po porodzie?

Polecane posty

Gość gość

I jak karmiłyście, zamierzam karmić piersią, chciałabym przy okazji schudnąć ale chodzi mi głównie o to czy się rozglądać za sukienką na chrzest czy jednak uda się wrócić do figury z przed ciąży. Jestem 14kg na plusie, poród na dniach

Gość gość
ok 10kg na plusie, od urodzenia na butli (brzydziło mnie karmienie) miesiac po byłam już w swojej wadze sprzed. To absolutna bzdura, ze karmienie ułatwia powrot do wagi. Cierpie na niedoczynnosc i pcos, wiec tendencje do tycia paskudne mam, mimo to spadło szybko :)

Gość gość
miałam -16 po tygodniu ,tyle byłam w szpitalu z dzieckiem bo brał antybiotyk ,urodzony w zimie na sali ponad 30 st pot ze mnie się lał nie mogłam jeść tylko piłam ,W całej ciąży przytyłam 15 kg.

Gość gość
Zależy po którym porodzie. Po pierwszym było najgorzej, po trzecim najłatwiej. Po trzeciej cesarce już w miesiąc zrzuciłam wszystkie pociążowe 14,5kg. Karmiłam piersią. Pierwsze dziecko też karmiłam piersią, ale wytedy jeszcze nie wiedziałam, że mam niedoczynność tarczycy. Wbrew wszystkiemu najlepiej zniosłam trzeci poród przez CC, będąc przecież najstarszą i najszybciej wrociłam do formy :)

Gość gość
Ja nic nie schudłam. Dopiero 7 miesięcy po porodzie jak zaczęłam ćwiczyć to schudłam ale i tak tylko 3 kg a karmię piersią.

Gość gość
20kg w miesiąc po porodzie. Ale miałam dietę a przy samym porodzie zleciało ok 12 kg.

Gość gość
Pocieszę was wszystkie kobiety, które nie macie skłonności do tycia. Ja do Takich należę, zachodząc w ciąże miałam nawet kilkukilogramowa niedowagę. Po ustaleniu, ze jestem w ciąży zaczęłam jesc za dwoje. Przytyłam ok 35 kilogramów:D Teraz, bez zbędnego wysiłku (oczywiście poza tym, ze jem o wiele mniej), zgubiłam duzo. Wazę, przy wzroście 174, nie wiecej niz 65 kg, czyli w normie. Ne wiem czy uda mi sie wrócić do rozmiaru 34, ale jest i tak dobrze. Takze nie stresujcie sie na zapas!

Gość gość
Miesiąc po porodzie 10 kg, a przytylam 13. Po sześciu tygodniach minus 15 kg od porodu, czyli zgubiłam dwa gratis. Niestety w kolejnych miesiącach na plusie 5 kg do przodu, bo zaczęłam sobie pozwalać jeść normalnie plus słodkie. Wcześniej uważałam, bo bałam się kolek. Karmię piersią, nic ze mnie to nie wyciąga. Więc nie każda mama kp chudnie czego jestem przykładem.

Gość gość
Tak wszystkie gubicie kilogramy w pierwszym miesiacu...To ciekawe skad tyle fok z mega brzuchami z wozkiem na miescie

Gość gość
Ja w ciągu pierwszego miesiąca przytylam akurat 2 kg. karmialm piersią, dzieck opięknie rosło, ja dużo jadłam. w ciąży przybyło mi 14 kg - z 57 na 71 kg. tak naprawdę to schudlam jak dziecko mialo troszkę ponad rok - bez diet, bez wielkich cwiczeń. ograniczylam bardzo cukier, węglowodany typu chleb makaron bialy ryż; ograniczylam masło, słodkie jogurty; owoce jadlam do 16stej. jadlam dużo indyka duzo jajek i warzyw. skakanka, rolki, czasem jakas Mel B w domu na macie. i wtedy zeszlam do 56kg czyli 1 mniej niż przed ciążą (a mam 161 cm wzrostu).

Gość gość
Gość 20:43 nie miesiąc po, chociaż o tym temat, ja chudłam w czasie, po miesiacu spadło troche, nie wiem ile, bo nie mam wagi, przy samym porodzie spada automatycznie kilka do ponad 10 kg z przyczyn oczywistych. Te foki o których piszesz, to musza byc po prostu otyłe kobiety, które otyłe były rowniez przed ciąża.

Gość gość
Autorko a kiedy masz ten chrzest? 14 kg to nieduzo chyba ze jest sie mna bo ja mialam 18kg na plusie. Zostalo mi 5 na plusie a minelo 8 miesiecy. Tak wiec stracilam tylko 13 kg. Ale ja nie chudne przy kp. Po pierwszej ciazy to samo. Trochę spadnie na poczatku, potem stop na dluugo a potem powoli kg znow w dol.