Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdezorientowana94

Dlaczego wynik testu negatywny ?

Polecane posty

Gość gość
Zagnieżdżenie zarodka może nastąpić dopiero 2 tygodnie po owulacji (ale nie później). Dopiero po zagnieżdżeniu zaczyna być produkowana gonadropina kosmówkowa. Możliwe jest, że test wykryje ją dopiero 3-4 dni po zagnieżdżeniu (jeśli test ma czułość 20-25 lub więcej). Jeśli płodne przesunęłyby ci się o 4 dni (tyle ci się czasami spóźniał okres), to w sumie to daje 8 dni po terminie spodziewanej miesiączki. Robiłaś testy rano, po paru godzinach "niesiusiania"? Zrób jutro rano lub pojutrze rano test. Jeśli byś była w ciąży to naprawdę już powinno coś wyjść.

Gość Zdezorientowana94
Robiłam test jak wstałam ale wczesnie rano bylam siku, o 5 jakos, wiec test nie byl robionym pierwszym raanym moczem jak tak moge powiedzieć.

Gość Zdezorientowana94
Dzisiaj rano jak wstałam, to poleciało ze mnie, pierwszy raz takie cos mialam, prawie ze sama woda, taki wodnisty śluz. Nigdy tak nie mialam

Gość gość
Tez tak ostatnio miałam, myślałam ze to okres..moze faktycznie w ciąży jestesmy..hm..ja wiem ze nie wolno sobie grzebać, ale sprawdzić można raz..sluchaj, jak jest się w ciąży to macica jest bardzo wysoko i zamknięta, trzeba włożyć głęboko caly palec zeby poczuć, jezeli u Ciebie tak będzie to możesz podejrzewać ciążę, bo gdy zbliża się okres to macica schodzi niżej..ja mam wysoko, bardzo, tak jak w pierwszej ciąży..na okres się nie zanosi.

Gość Zdezorientowana94
Nie wiem, nie chce sie nakrecac i niepotrzebnie robic nadzieję... Sprawdzilam, wyczulam ale palec dosc głęboko, miekko ale tak jak mówisz wysoko. Najbardziej mnie zastanawia to ze nie mam objawów okresu, bo nawet jak mi sie spóźniał to mnie brzuch cmil ze tak powiem, a teraz jestem fit, nic nie czuję tal jak zwykle przed okresem.

Gość gość
Ja pier.... test negatywny oznacza ze NIE MA CIAZY!!!

Gość Zdezorientowana94
Jak widać nie w każdym przypadku oznacza brak ciazy ;) zycie zaskakuje

Gość gość
Pewnie, każdy przypadek jest inny..jesli ciąża jest wczesna to test nie wykryje, jednak w ciąży sie jest.

Gość gość
Zrób zwykly test nie elektroniczny.

Gość Zdezorientowana94
Kazda kobieta inaczej przechodzi ciążę takze no różnie bywa, sa rzeczy oczywiste tak jak i niespodzianki. Ale wiadomo w internecie sie nie dowiem czy jestem czy nie, lekarz mi to powie. Pytam z ciekawości

Gość gość
Ja miałam strasznie dużo wodnistego lub białawego śluzu na początku ciąży :-) Ciągle myślałam, że to krwawienie, a to były tylko jakieś absurdalne ilości śluzu. I nie miałam na pewno żadnego zakażenia.

Gość Zdezorientowana94
Ja mam co jakis czas uczucie jakbym dostala okres, ide sprawadzam a to śluz. A zawsze przed okresem sucho mialam. Planuje zrobić następny test wtorek - środa. Ale kupie normalny nie zaden wymyslny elektroniczny

Gość Zdezorientowana94
A okresu jak nie było tak nie ma, objawów zadnych tak samo. Jutro test.

Gość gość
Ja tez robię jutro test..okres spóźnia mi się juz 12 dni..wczesniejsze testy negatywne, ale to być może dla tego , ze ciąża wczesna. Jutro będzie 14 dzien od stosunku, jezeli to ciąża to powinno juz wyjść, jak nie wyjdzie, to znaczy ze się nakręciłam, a bardziej jestem zestresowana tym ze moglam zajsc i dlatego nie mam okresu.

Gość Zdezorientowana94
Mi dzisiaj mija 10 dni ale oatatni stosunek mialam 7 dni temu. Ja sie właśnie nie stresuje bo bym chciała

Gość Zdezorientowana94
I wszystko by bylo jasne gdyby test byl negatywny i przyszedl okres ale ze nie ma okresu to jednak jest coś na rzeczy moim zdaniem.

Gość gość
moim zdaniem masz torbiel

Gość Zdezorientowana94
Moim zdaniem nie jesteś ani lekarzem ani wróżka zeby tak mówić :D ja nie wiem czy to ciąża czy opóźnienie z jakiegoś powodu a Ty wiesz ze to torbiel bez badania i wgl, pozdrooo :D

Gość gość
Zdezorientowana po co robisz testy? Idź na betę z krwi to będziesz wiedzieć. Jeśli będzie negatywna to szoruj do lekarza bo to może być torbiel albo inne dziadostwo

Gość Zdezorientowana94
A po co sie testu robi ? :o wiem ze najlepiej isc do lekarza i sprawdzić, torbiela zadnego nie mam bo chodze regularnie do ginekologa.

Gość gość
Torbiel sie może zrobić co miesiąc. I urosnąć co miesiąc i wchlonac sie. Wchlonac sie-opóźni okres. Nie wchlonac-okres wcale nie przyjdzie albo z dużym opóźnieniem. Ub pęknąć-wtedy boli bardzo brzuch. Wiem co mowie bo miałam kilka razy. Torbiel to przerosniety pęcherzyk owulacyjny. Poczytajcie troche zanim sie wypowiecie.

Gość gość
ta sobie dalej ciaze wmawia. dziewczyno, powodow moze byc tysiac dlaczego ci sie miesiaczka zatrzymala. idz na bete to bedziesz wiedziec na pewno czy jestes w ciazy czy nie, a nie zadreczasz siebie i innych glupimi pytaniami. pytasz sie nas jakbysmy byly lekarzami, a jak jedna c***isze ze to torbiel to jej mowisz ze lekarzem nie jest, to po co w zwiazku z tym tu wysiadujesz i zadajesz pytania skoro nie jestesmy lekarzami?

Gość gość
Hej dziewczyny ja jutro testuje 12 dniu od stosunku i chciałabym aby mi test wyszedł negatywny. Przyznam się że wzięłam ellaone a brzuch mnie boli od 5 dni. Boże spraw aby była jedną kreska! !!!

Gość gość
Obawiam sie, ze 12 dni po stosunku to za wcześnie..14 dnia od stosunku najlepiej zrobić test.

Gość Zdezorientowana94
Zyczliwych ludzi nie brakuje ;) :D

Gość gość
zyczliwych? a co chcesz uslyszec? "tak, jestes w ciazy?"

Gość gość
Jeśli byłabym w ciazy to jestem kolejnym przykładem że ellaone nie spełniła swojego zadania a mowie tu o zagniezdzeniu bo powoduje Nie sprzyjające warunki to tego. Nie mniej jednak. .. warto zrobić test. Może i jest za wczesnie te 12 dpo na test ale jestem 1-2 dni przed oczekiwana @. Zaryzykuję. .. w czwartek beta hcg

Gość gość
Zdezorientowana94 ile jesteś już dni po terminie @? Jak długo Ci się spóźnia?

Gość gość
Ja jestem 13 dni po stosunku, boli mnie podbrzusze czasami, okres spóźnia mi się 11 dni..test miałam wykonać jutro z rana, nie wytrzymałam i zrobiłam przed chwila...negatywny. Pierwszy test robiłam również po poludniu 31 października gdy okres spoznial mi się 6 dni..wyszla bardzo blada kreska..postanowilam ze przeczekam i dzis zrobiłam a tu negatywny..czy to byla ciąża biochemiczna, stad ta blada kreska tydzień temu, a teraz test negatywny? Ktos miał podobny przypadek? Jezeli byla by to ciąża biochemiczna, to pewnie za jakiś czas powinnam dostać okres i stad te bole w podbrzuszu.

Gość gość
Jeżeli jesteś 13 dni po stosunku a okres Ci się spóźnia 11 dni to stosunek był 2 dni przed planowana @? Masz wogole regularne cykle?