Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie zostawić samochód?

Polecane posty

Gość gość

gdzie zostawiacie samochód kiedy planujecie podróż samolotem? Za jakiś czas będę miała lot z Okęcia, a do lotniska musze dojechać samochodem. Nie ma mnie niestety kto zawieźć :( Patrzyłam na ceny tamtejszego parkingu i sie przeraziłam! Co robicie w takich przypadkach? Gdzie zostawiacie samochod?

Gość gość
proszę sąsiada.

Gość gość
ja zazwyczaj jeżdżę na lotnisko taksówkami lub jakimiś przewozami chociaż musze przyznać że jest to też droga "rozrywka" a do tego średnio wygodna...

Gość gość
Przecież przy lotniskach są specjalne parkingi. Płacisz jakąś śmieszną kwotę, np. 100 zł, i za okazaniem biletu lotniczego zostawiasz samochód.

Gość gość
dla ciebie 100 zł to śmieszna kwota? na lotniskach są bardzo drogie parkingi. Lepiej poszukać jakiegoś w okolicy lotniska bo mają atrakcyjniejsze stawki

Gość gość
normalnie stawiam na osiedlu w miarę blisko lotniska, wsiadam w autobus i dojeżdżam do lotniska

Gość gość
dobrą opcją są też parkingi NIEDALEKO lotniska np. na Alei Krakowskiej 42 jest parking Park&Fly i zapewniają jeszcze transport pod samo wejście. Także to też jest jakieś rozwiązanie. Na jakimś obcym osiedlu to bałabym się zostawić samochód, że mi porysują czy coś:P

Gość gość
no wlasnie zawsze mozna poprosic by ktos cie zawiozl, chociaz wiem ze nie zawsze jest taka mozliwosc... poza tym zawsze jest tez problem z powrotem, wtedy tez musisz sobie zalatwiac transport. Ten parking w okolicach lotniska, ale nie na samym lotnisku to faktycznie jest calkiem rozsadna opcja

Gość Popiesz
A słyszeliście o tym parkingu - https://www.parking-lotnisko.pl/ ? Słyszałam o nim wiele pozytywnych opinii. Profesjonalna obsługa, podwózka na lotnisko i odbiór po przylocie no i ceny nawet przystępne, warto zerknąć na ofertę.

Gość gość
nie zostawiaj na osiedlu bo ci porysują! Słyszałam o tym, że na tych osiedlach niedaleko lotniska jak widzą "nie swój" samochód to rysują...

Gość gość
też myślę, że transfer jest spoko. Ale jak już chcesz jechać swoim samochodem to faktycznie poszukaj w pobliżu parkingu, który zapewni ci dojazd do samego lotniska jeszcze - własnie jak ten park&fly z alei krakowskiej 42

Gość gość
przyznam szczerze, że nigdy nie brałam pod uwagę tego żeby szukać jakiegoś parkingu. Zazwyczaj to mnie np. brat lub tata zawozili

Gość gość
dobrze że rysują, jak kogoś nie stać 100zł zapłacić a lata samolotem to niech wie ile lakiernik kosztuje.Jestem mieszkańcem pobliskiego osiedla i nie mam gdzie zaparkować, bo tygodniami nieruszane auta zastawiają wszystkie miejsca parkingowe. Chcecie sobie parkować to poza Warszawą a na lotnisko dojedź SKM.

Gość Olek898
Dlatego warto auto zostawić na specjalnie przygotowanym parkingu w przypadku wspomnianego Park&Fly jest aż 1000 miejsc postojowych, w bezpośrednim sąsiedztwie lotniska Warszawa-Okęcie dlatego moim zdaniem nie ma sensu tak jak mówicie parkować po osiedlach i później odbierać zarysowane samochody. W tym przypadku nie jest drogo, a do tego masz zapewniony transport i odbiór z lotniska na parking busem. Miejsca są monitorowane i chronione 24h więc można być spokojnym o stan auta przy powrocie.

Jeśli ktoś leci sam, to rzeczywiście najłatwiej poprosić rodzinę/znajomych. Ale jeśli wybieramy się na urlop całą rodziną, to najwygodniej jest skorzystać z własnego auta. Koszt parkingu nie jest aż taki duży, jeśli weźmiemy pod uwagę całość wydatków na urlop. Przykładowo, pozostawienie samochodu na parkingu Orange Parking https://orangeparking.pl na krakowskich Balicach , na okres 7 dni, to koszt 85 złotych.