Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W co lepiej zainwestowac pieniadze?

Polecane posty

Gość gość

Jest to kwota 35 tys zl. Zastanawiam sie nad kupna dzialki poza miastem, taka okolo 700m - wtedy bylyby to dla dziecka gdy dorosnie. Druga opcja to inwestycja w kurs poza Polska (koszt okolo 20 tys zl okres 2 do 3 mscy), po nim mialabym lepiej platna prace. Trzecia opcja trzymanie kasy na koncie. Co byscie wybraly badz, ktora opcja jest najkorzysniejsza?

Gość gość
Zdecydowanie kurs, inwestowanie w siebie to najlepsze inwestowanie.

Gość gość
Dzialka zawsze bedzie w cenie.

Gość gość
Kurs, tego ci nikt nie zabierze i da szansę na odłożenie znacznie większej kwoty. Czyli - zainwestowana kasa zaprocentuje znacznie bardziej niż ziemia. Działka rzecz niepewna - z czasem może się okazać, że nie da się sprzedać (patrz blokada handlu ziemią wprowadzona przez PIS) albo inne zmiany prawne. Poza tym po kiego czorta dziecku działka pod małym miastem (wnioskuję po cenie, bo koło dużych taka działka kosztuje znacznie więcej)? ma się kisić na zadupiu?

Gość gość
Za 35000 zl to zadna inwestycja.

Gość gość
23:48 Ja nie napisalam, ze dziecko mialoby tam mieszkac. Bylaby to dzialka do sprzedazy, a dzialki z roku na rok drozeja, wiec za te 15 lat ceny beda inne niz dzis. Zobacz sama jakie byly ceny dzialek 20 lat temu a teraz. Nie rozumiem tej blokady handlu ziemia, czy to czasem nie tyczylo sie dzialek rolnych? Ja jesli bym kupila, to bylaby to dzialka budowlana.

Gość gość
W piramide finansowa ;-)

Gość gość
definitywnie ziemia. ostatnio jest jakaś nagonka, żeby non stop chodzić na kursy, szkolenia a nie trafisz w segment rynku i można sobie będzie tym papierkiem tyłek podetrzeć przy świadomości, że jest to jedna z najdroższych rolek świata ;) kupujesz działkę rolną, robisz kwalifikacje na działkę budowlaną i za kilka lat wraz z rozbudową miasta sprzedajesz z wielokrotnym zyskiem :)

Gość gość
up

Gość gość
Ziemia!

Gość gość
up

Gość gość
Dzialka to stabilnosc. Kurs - jesli zle wybierzesz, to pieniadze pojda w komin. Kurs tylko wtedy, gdy MASZ PEWNOSC, ze zaraz po zakonczeniu bedziesz lepiej zarabiac. Oblicz po ilu wyplatach koszt sie zwroci.Dzialka zwykle zyskuje 100% wartosci w czasie 15-20 lat (chyba ze wybierzesz teren zalewowy, itp.). Powodzenia.

Gość omniva
słuchajcie , każdy sposob inwestowania jest ok jezeli mamy jakas wiedze na ten temat. Ja powiem wam zastanawiam się nad pozyczkami spolecznosciowymi https://www.fastinvest.com/pl , dokladnie jeszcze nie wiem jak to dziala, ale znajomy opowiadal mi o tym w samych superlatywach. Czytam na ten temat i jeszcze zlej opinii nie znalazlam.