Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepić czy nie? u mnie wycofano część szczepionek pneumokoki

Polecane posty

Gość gość

Przestraszyłam się i to bardzo. Jestem matką dwójki. Starszy syn ponad 3 latka szczepiony na wszystko bez dodatkowych szczepionek. Pneumokoki wtedy ta szczepionka była dodatkowa płatna. Nie zaszczepiłam. Teraz ma drugiego syna i pojechałam na szczepienie przeciwko pneumokokom i lekarz powiedział, że partia zwrócona ponieważ rodzice zgłaszali, że jest dużo powikłań. Halo??? ci się dzieje? Mieszkam w południowej Polsce. Przeraża mnie to. Wiem, że jest mnóstwo przeciwników szczepień, ale ja do nich nie należę. Przysięgam lekarz powiedział, że zwrócili partię szczepionek i mam przyjść na 2 tygodnie?????

Gość gość
Ja jestem mama dziecka, które juz objęło obowiązkowe pneumokoki, wszystko poszło w porządku. A wcześniej czytałam, ze zakupione zostały szczepionki z Azji i mogą byc niebezpieczne, co było nieprawda, bo był to synflorix, o czym poinformowała pielęgniarka. Wcześniej ten synflorix był szczepionka płatna. Nie wiem co ci doradzić oraz jaka to była szczepionka, ale widac czekają na nowa partie, tylko czy po tych nie bedzie powikłań?

Gość gość
Cos Ci nie poszlo. Oprocz pneumo dziecko ma tez inne szczepienia w tym samym czasie. A Ty niby tylko pneumokoki i masz przyjsc za 2 tyg? Moj syn tez byl szczepiony synflorixem i jest wszystko ok. Nie wszczynaj paniki.

Gość gość
Przecież to prowokacja, babie się nudzi... Do wyrzygu te jej tematy.