Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwierzcie, że szkoła zawodowa czy liceum to ten sam poziom, ale profil inny

Polecane posty

Gość gość

Po co się oszukiwać. Liceum uczy wszystkiego i niczego. Zawodowa szkoła uczy coś konkretnego

Gość gość
P********ie

Gość gość
Ukończ liceum to później możesz sie wypowiedzieć .

Gość gość
Chodziłam do zespołu szkół średnich, gdzie mieściło się technikum, licem u zawodówka. Najlepiej oceniam technikum bo i zawodu się uczą i przyswajają cały materiał szkoły średniej. Liceum- banany albo ludzie, którzy nie wiedzą do końca w jakim kierunku iść ze swoim życiem. Natomiast zawodówka, żenada. Wpadali do szkoły dwa dni w tygodniu (w pozostałe mieli praktyki) i dosłownie bydło. Typowa patologia która idzie tam, gdzie jest najłatwiej. Karyny aspirujące na fryzjerkę albo sprzedawczynię, sebixy do budowlanki albo na kucharzy małych gastronomii. Materiał szkolny dla zawodówek to praktycznie powtórki z gimnazjum, bo jak to kogoś nauczyć w dwa dni w tygodniu przez dwa lata. Tragedia

Gość gość
Taki sie składa ze ja chodziłem kilka tygodni do zawodówki i skończyłem liceum ogólnokształcące w starym systemie 4 lata i skończyłem szkołee policealną 2 letnią . I powiem ze najtrudniejsze było liceum ,bo były tam przedmioty różnorodne . A rzemiosła takiego jak hydraulika ..murarstwo i inne nauczyłem sie sam ..

Gość gość
Uwierzcie źe z człowiekiem poo zawodówce nie ma o czym rozmawiać . Chyba tylko o źuźlu i autkach .

Gość gość
O to. Chodzi o to chodzi . Nie mma to tamto.

Gość gość
Można ukończyć. Liceum i zrobić kurs albo szkołę policealną i masz zawód i wykształcenie tak zwane policealne i tytuł technika .

Gość gość
Z kim po zawodówce można pogadać o źuźlu ..

Gość gość
Chyba nie o literaturze. I sztuce .

Gość gość
To bardzo skomplikowane jedziie czterech i jedzie ..

Gość gość
To był chyba prowo .

Gość gość
Bo nie słuchałeś tylko na. Pipe nauczycielki patrzałeś to nic nie pamiętasz i nic sie nie nauczyłieś .

Gość gość
do liceum idą ludzie bez przyszłości

Gość gość
Marne prowo.

Gość gość
Po co się oszukiwać. Liceum uczy wszystkiego i niczego. Zawodowa szkoła uczy coś konkretnego ale nie posługiwania się językiem polskim, jak widać....jeśli już ro czegoś konkretnego, a nie coś. Nie pocieszaj się dziecko,zawodówka uczy tylko najgorszy sort , przyszłych niewykwalifikowanych pracowników fizycznych, którymi muszą zarządzać ludzie przynajmniej po technikum. A liceum- faktycznie jeśli ktoś tylko je skończy to to słabe, lepiej wtedy wybrać technikum, ale jeśli chcesz sie dalej rozwijać, to niestety ale do tego potrzebny jest ogólny rozwój a nie tylko umiejętność obsługi jednej maszyny. ale oczywiście możesz się pocieszać, że jesteś wykształconym młotkowym...tyle że nie chcesz żeby ciebie operował technik weterynarii , a most po którym chodzisz zaprojektował Zdzisiek po zawodówce

Gość gość
studia to strata czasu lepiej pójść do zawodówki

Gość gość
studia to strata czasu lepiej pójść do zawodówki to idź kochanie, idź

Gość gość
Zawodówka uczy zawodu. Po zawodówce znajdziesz bez problemu pracę. A co będziesz robić po liceum jak umiesz tylko interpretować wiersze ? :-D :-D :-D 🖐️

Gość gość
Skoro po szkole zawodowej pracownik nie jest wykwalifikowany, to co musi zrobic, zeby zostać wykwalifikowanym?

Gość gość
po liceum jak umiesz tylko interpretować wiersze ? umiejąc interpretować wiersze skończyłam prawo, potem aplikację adwokacka i właśnie siedzę w swojej kancelarii a dwoje aplikantów i sekretarka pracują na mnie. Pozdrawiam

Gość gość
W sumie to faktycznie liceum wypada słabo w tej statystyce. Zawodowa uczy zawodu, technikum takze plus wiedza ogólna, a liceum to takie wszystko i nic (chociaż sama je ukończyłam). Śmiejecie sie z ludzi po zawodówce, a znam pare, które zarabiają dobre pieniadze, bo stali sie specjalistami w tym co robią.

Gość gość
Po liceum idzie się na studia i korzysta się później z usług takich robotników po zawodówkach, żeby nie pobrudzić sobie paznokci. Jeśli dla kogos bycie przez całe życie prostym robotnikiem fizycznym za 2 tys zł. jest życiowym spełnieniem to super, dla takich powstały takie szkoły. Ktoś musi odwalać brudną robotę, a jak jeszcze dla kogoś jest to życiowy sukces to już w ogóle jest świetnie

Gość gość
11:06 hahaha aplikanci i sekretarki to mogą pracowa co najwyżej na notariusza, bo faktycznie robią większość roboty. Adwokat ma pełne ręce Roboty zwykle, takze baju baju:D

Gość gość
11:06 hahaha aplikanci i sekretarki to mogą pracowa co najwyżej na notariusza, bo faktycznie robią większość roboty. Adwokat ma pełne ręce Roboty zwykle, takze baju baju buahahahahaha, radzę jeszcze trochę się zorientować w tych zawodach

Gość gość
Gość 11:07 nie ma co tak uogólniać. Nie kazdy po liceum idzie na studia i zarabia 2 tys, a jesli juz pójdzie, to rowniez moze zarabiać te 2 tysiące przez całe zycie. Duzo jest dzis takich ludzi, bardzo duzo. A jak pisałam, ktos po zawodówce, jesli tylko troche idzie dalej i interesują go nowinki technologiczne w jego zawodzie, zarobi niezłe pieniądze.

Gość gość
Po studiach to ludzie siedza na kasie w biedronce albo wykladaja towary w tesco

Gość gość
11:13 tak sie składa, ze znam cała adwokacka rodzine - albo siedzą nad sprawami albo sa w sadzie, albo na przesłuchaniu itp, tak wygląd ich dzien. To ja nie wiem jak 11:06 jest tym adwokatem.

Gość gość
A jak pisałam, ktos po zawodówce, jesli tylko troche idzie dalej i interesują go nowinki technologiczne w jego zawodzie, zarobi niezłe pieniądze. ale kto, jeden na 100, reszta skończy jako zachlane piwem prymitywy, wyglądające w wieku 40 lat na zniszczone 65, bez zębów, łyse i z wielkim bęcem. Ledwo piśmienne, w brzydkich ciuchach. brzydkich mieszkaniach z równie zniszczona żoną. I zeby nie było- cenię ludzi, którzy się znają na robocie, ale nie łudźmy się , że absolwenci zawodówek nie wiadomo co zwojują . Jednostki mogą, ale nie ogół