Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elfkasyndaktylia

Syndaktylia operacja

Polecane posty

Witam czy ktoś z was ma może syndaktylie palców u stóp 2 i 3 palec złaczony błonka do połowy,nie koścmi. mam zabieg 21 listopada i zaczynają sie obawy. czy skóra bedzie się mocno różnić?ponieważ wiąze sie to z przeszczepem. czy będzie to mocno widoczne. jak z bólem i czy lepiej to zostawic tak jak jest choc nie ukrywam ze to straszny mój kompleks. opowiedzcie mi swoje styczności z syndaktylią.

Gość gość
Nie moge Cie pocieszyc chyba ze w sprawie op na stopie. Mi rosnie cysta, ganglion na duzm palcu w sciegnach palucha i haluksa. Bedzie robione jedno i drugie, halux i usuwana cysta a jest juz wielkosci przepiorczego jaja. Tez czeka mnie chodzenie z szyna przez 6-8 tygodni bo to op na kosciach i nie mozna ich obciazac. Ty pewnie tez dostaniesz szyne. Bedziemy pietaszki, od chodzenia na piecie. Teraz zwracam na to uwage i widze codziennie kogos z szyna ;) Nie martw sie, bedzie dobrze. ;)

Gość gość
Nie, ale wiem o co chodzi, bedzie dobrze, zobaczysz. ;)

Gość gość
Mam to samo i jutro idę po skierowanie do lekarza rodzinnego. Jeszcze nie wiem czy zdecyduję się na operację, bo boję sie komplikacji. Na pewno bedę śledzić temat :)

Gość Elfkasyndaktylia
hej,ja juz jestem po drugiej operacji obu stóp. Zapomnialam ze stworzylam ten watek. Ale jestem bardzo zadowolona z efektow. Mimo wszystkiego zlego co se naczytalam. Zadnych komplikacji,zadnego bolu. Operacje pierwsza mialam w blokadzie,druga w masce krtaniowej. W koncu pozbylam sie najwiekszego kompleksu. trzymam kciuki!! Warto!!:)