Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tomcioo18

Mandat z fotoradaru ?

Polecane posty

W sobote około południa bylem w trasie i przeleciałem za szybko obok fotoradaru. Nie wiem czy był flash. Dodam ze było to około 40km od mojego miejsca zamieszkania. Po ilu dniach przyjdzie mandat i zdjecie ? Wiem ze mają 180 ale pytam osob z własnego doświadczenia

Gość gość
ja zakwestionowałbym w sądzie dowody powołując biegłych fizyków z gimnazjum. niech se chłopaki dorobią

Gość gość
albo po prostu przerobiłbym samochód na ufo cabriolet i pare razy przekroczł prędkośc w okolicy fotoradaru. przebrałbym sie za marsjanina z czułkami a na tablicach rejestracyjnych walnał "ambasador of mars"

Gość gość
można też jeździć z przyciemnionymi szybami i twierdzić ze skradziono ci samochód. jak ci sie spieszy to: 1) zgłaszasz kradziesz samochodu 2) spieszysz się 3) zgłaszasz odnalezienie sie samochodu

Gość gość
znalazałem coś takiego: "Kierowcy Tirów np. mijają fotoradary z prędkością 110 km/h na dwupasmówce, ale jadą obok siebie. a jak zrobią im zdjęcie to nie mogą im wysłać bo niewiadomo który z nich przekroczył, bo było ich dwóch na zdjęciu. CZyli trzeba jeździ obok siebie mijając fotoradar, i można tak jeździć i 150 km/h i nic nie dostaniemy." xxx smutna informacja jest taka ze dzieki temu zaczna wymagać montowania transponderwó na własny koszt produkowanych oczywiście po taniemu przez zatroskanych policjantów z drogówki po godiznach

Gość CharmLenka
Z tego co wiem to można od mandatu się odwołać. Trzeba wtedy napisać pismo do urzędu, który Ci je wysłał. Jeżeli to nie poskutkuje zostaje sąd lub zapłacenie mandatu. To co wybierzesz jest już Twoją decyzją. Jak będziesz chciała zapłacić to polecam robić to przez zaplacmandat.pl . Zrobisz to tam szybko i bez problemowo :)

Gość gość
Witam. Mam pytanie. Wyprzedzałam tira i fotoradar strzelił mi fotke max jechalam 110km/h. Jak go wyprzedzilam wjechalam na pas odrazu pojawil mi sie znak terenu zabudowanego. Wiec zdazylam go wyprzedzic po za terenem zabudowanym. Fotoradar zrobil mi zdjecie jak bylam na wysokosci tira. Było po godz 23. Zastanawiam sie jaki mandat dostane bo nie pamietam jakie bylo ograniczenie i o ile moglam przekroczyc predkosc. Boje sie ze jesli wiecej niz 50 to mi moga zabrac prawa jazdy. Podejrzewam ze bylo ograniczenie 70 km po 23 mozna jechac o 10 wiecej. Mieliscie moze podobna sytuacje?

Jeśli dostaliście mandat a nie macie czasu biegać za tym by go zapłacić to polecam serdecznie stronę https://zaplacmandat.pl tutaj możecie bezpiecznie przez internet bez wychodzenia z domu. Bardzo prosty i wygodny sposób. Polecam tą stronę bo też możecie poczytać przydatnego bloga dotyczącego mandatów i wszystkiego co z tym związane.