Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cOOle at home TM

Wszystkie niedziele w Polsce mają być wolne! tak jak w Niemczech.

Polecane posty

Gość cOOle at home TM

Rodziny mają razem spedzać wolny czas, grillować, leniuchować. Dlaczego Polacy mają pracować w niedzielę w niemiecko-francuskich marketach za damski chooy?!

Gość gość proste
My robimy w niedzielę po to żeby Niemcy w niedzielę mieli wolne.

Gość gość
Będą wolne dwie w miesiacu ale znow bedziecie na to czekac. Mialo byc od stycznia ale dopiero 2019

Gość gość
Jednak trzeba poczekac na ta wolna niedziele dla rodzin

Gość gość
popieram w 100%. Sam nie jestem pracownikiem handlu, więc mnie to nie dotyczy, ale nie rozumiem dlaczego tylu Polaków ma pracować w niedziele, niedziela jest do życia, a nie do pracy.

Gość gość
Będą wolne w tych zawodach w których brakuje pracowników - handel, usługi. :-) Myślicie, że to o Wasz odpoczynek chodzi?

Gość gość
Nie beda wolne

Gość gość
zgadzam się niemcy i francuzi w niedzielę nie pracują to są kraje niereligijne, dlaczego my polacu mamy charować na i tak już bogate niemiecki i francuskie markety, centra handlowe i inne sklepy?

Gość gość
Prawda

Gość gość
gość dziś zgadzam się niemcy i francuzi w niedzielę nie pracują to są kraje niereligijne, dlaczego my polacu mamy charować na i tak już bogate niemiecki i francuskie markety, centra handlowe i inne sklepy? xxx Po to żeby np taki Petru i Szmitowa mogli kupować kiedy chcą, a oni chcą akurat w niedziele. No.

Gość gość
Jak niemcom nie pasuje to niech zabieraja do siebie te gowniane sklepy. odatkow w Polsce i tak nie placa.

Gość gość
Niemcy nie pracują z tego samego powodu - brak ludzi chętnych do prostych prac w usługach powoduje, że nie opłaca się wielkim sieciom otwierać w niedzielę, bo musiałyby podnosić płace. Przy wysokim bezrobociu byłoby odwrotnie.

Gość gość
Pracowałam w niedziele i sobie chwaliłam pracy dużo mniej niż w dzień powszedni za to płacili sporo wiecej, jak ktoś nie chce pracować w niedziele nich nie pracuję a jak komuś praca w niedziele się opłaca to dlaczego mają nie pracować

Gość ecogirl33
ja odeszłam z pracy i do pracy która mnie zmusza do pracowania w niedzielę już nie pójdę, odziedziczyłam domek po cioci, wynajmuję jeden duży pokój w nim i pier do lę koncerny, nie będą robić ze mnie jeleni...

Gość gość
Premier Beata Szydło: opowiadam się za tym, żeby były wszystkie niedziele wolne.

Gość gość
W Niemczech pracuje sie 40 godzin tygodniowo. Zostawanie po godzinach w ogole nie wchodzi w rachube. Ani szef, ani pracownik sobie na to nie pozwalaja, bo jest bardzo zle widziane. We Francji - 35 godzin tygodniowo to jest pelen etat i malo kto ma nadgodziny. Kto w Polsce, szczegolnie w wielkich miastach, tak malo pracuje??? Kiedy PRACUJACY Polacy maja robic zakupy?

Gość gość
Jak dla mnie praca w niedziele powinna byc ale jednak za podwojna stawke a nie za te grosze co oferuja i zmuszaja do pracy w tym bandycki kraju te wszystkie biznesmany.

Gość gość
Mam nadzieję, że nowa partia po wyborach zmieni lub cofnie tę ustawę. Wystarczyłoby w kodeksie pracy zrobić zapis, że pracownikowi przysługują dwie wolne niedziele w miesiącu oraz niedziela pracująca to stawka zwiększa się o 100%.