Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można wypłukać spleśniałą kaszę jęczmienną i ugotować ?

Polecane posty

Gość gość

Mam parę kilo kaszy kupionej latem, niestety po otwarciu okazało się, że jest dosłownie zielona. Gdy wleje wody do garnka to jest dosłownie szarozielony kolor, ale po kilku takich płukaniach woda jest juz czyściutka. Pytanie więc, da radę to jeszcze zjeść, wrzątek jak wiem zabija wszystkie mikroorganizmy, a kasza jest bardziej czysta niż ta ze sklepu. Jakie jest wasze zdanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak wypłukałaś, to oczywiście, że mozna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Daj psu ma probe , jak on zje to ty tez mozesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kasza jest czysta, ma jasny kolor ? Jeśli tak, śmiało możesz ugotować i zjeść, tam grzybów juz nie będzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
więc, ugotowałam i zjadłam, było oczywiście ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×