Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

śmierć łóżeczkowa . kogo dotknęła?

Polecane posty

Gość gość

ile miało dziecko?

Gość gość
jak byłam mała to pamiętam jak moja sąsiadka zwłoki swojego dziecka z żłobka "odebrała" jej synek miał parę mies,tak naprawdę różnie się wówczas mówiło to było z 30 lat temu że został uduszony pieluszą bo płakał i opiekunki go przydusiły a oficjalna wersja że umarł we śnie.

Gość gośćnnn31
Ja mam wczesniaka, miał problemy z oddychaniem więc zdecydowaliśmy ze kupimy monitor oddechu. Pierwszej nocy po wyjściu ze szpitala synek miał bezdech i monitor włączył alarm. Więcej sie to już nie powtórzyło ale do roku korzystaliśmy z monitora bo ze strachu nie mogłam spać

Gość gość
U nas parę razy włączył się alarm (też wcześniak), ale fałszywy, dziecko we śnie przemieściło się tak w łóżku, że aparatura go nie wychwyciła.

Gość gość
jak wczesniak mogl sie przemiescic w łóżku????

Gość gość
Jak to jak mógł. Normalnie. Jak miał 3 miesiące na przykład. Przecież nie przestał być wcześniakiem :O

Gość gość
Wiesz ile razy człowiek, niemowlak szczególnie, się obraca przez sen? Położysz w jednej pozycji, a rano jest w zupełnie innym kącie łóżka ze stopami wystającymi poza szczebelki i dlatego monitorowi oddechu "wydaje się", że dziecka w łóżeczku nie ma i włącza alarm.

Gość gość
Prawie 11 lat temu skończyłam gimnazjum, u nas rok niżej była dziewczyna, której braciszek (coś ok. pół roku o ile dobrze pamiętam) zmarł śmiercią łóżeczkową. Matka zajęta była zmywaniem, kazała jej zajrzeć do pokoju Małego, a dziecko całe sine...resztę znacie. Po tym zdarzeniu koleżanka była przez cały czas w traumie, przynajmniej wtedy, była pod opieką psychologa(nie wiem, czy również nie psychiatry), często wpadała w histerię. Nie wiem jak to potoczyło się dalej, od skończenia szkoły nie mam z nią kontaktu. W chwili tragedii koleżanka była w 3 klasie podstawówki, miało to miejsce w 2001 roku.