Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę doradzcie

Polecane posty

Gość gość
Dostaje, tyle że na początek mało płatną. Z 2 latami konkretnego doświadczenia można już szukać czegoś za lepsze pieniądze.

Gość gość
Ale nie w zawodzie

Gość gość
7:11 dziękuję za odpowiedź i gratuluję;) !!

Gość gość
lepszą? przeciez wymagają 2 lata doświadczenia do pracy za najniższa krajową

Gość gość
Jak teraz z ciekawości zerknekam na te oferty to powiem szczerze że jest tego full i wyraźnie piszą że nie wymagają doświadczenia bo i tak będą wszyscy szkoleni , ale wymagają bardzo dobrej znajomości języka niemieckiego i komunikatywnym angielskim. Z tym angielskim to dam radę się sama podszkolic, najwyżej po powrocie pójdę na korepetycje i myślę że będę w stanie odpowiedzieć na tych kilka pytań...teraz to języku się liczą no i papier a nie widzę żeby tak na doświadczenie patrzyli bo tak jak wcześniej pisałam oni mają inne programy nie jestem w stanie wszystkich znać bo musiałabym mieć licencje i uprawnienia więc po co im i na co moje doświadczenie. To nie jest praca przy opiece nad dzieckiem gdzie w takim wypadku rozumiem że doświadczenie jest bardzo ważne z tego nie da się przeszkolic człowieka w parę godzin ...

Gość gość
Próbuj ja pisze jak jest bo byłem na nie jednej rozmowie wiec wiem lepiej

Gość gość
7:18 A Ty dalej swoje , skąd Ty to wzięłaś ? Popatrz na oferty wpisz sobie w Google praca księgowej bez doświadczenia masz full ofert w znanych firmach ale wymagają znajomości któregoś z wymienionych języków obcych i wykształcenia kierunkowego czyli papier .

Gość gość
Ale się dyskusja rozkręciła od 5 :):) :P

Gość gość
7:24 heh najlepszy argument " wiem lepiej bo byłem " widocznie w takie miejsca aplikowales gdzie głównie liczyło się doświadczenie (nie wiem jaki masz zawód) jeśli chciałabym być samodzielną księgową w firmie to owszem doświadczenie jest najważniejsze, ale ja nie chce być samodzielnym , a jak na początek praca w fajnej firmie z językiem i w zawodzie po powrocie do kraju będzie dla mnie w sam raz. Owszem będę próbować już nic mi myślę nie będzie straszne po przyjeździe tak jak pisałam mogę zawsze mieć coś własnego, też byłam na rozmowach o pracę (dwóch w zawodzie) z jednej się odezwali ale niestety ja wtedy studiowałam dziennie mój grafik był okrojony chciałam pracować akurat w takie dni kiedy firmy w Niemczech prosperowaly ale już nie tak jak w te dni w które by mnie najbardziej potrzebowali więc niestety nie chciałam przejść na zaoczne bo był to mój już czwarty rok i szkoda mi było.

Gość gość
Do dziś nie papierek tylko doświadczenie się liczy

Gość gość
7:27 nooo to sobie wyobraź że ja nie spałam wcale:) tragedia jakaś . ..ale myślę że jak dzisiaj chłopak dostanie informacje że namyslilam się o ok próbujemy to będzie przeszczesliwy a to dzięki wam w sumie bo ja to bym się jeszcze długo zdecydować nie mogła a do dzisiaj mam czas więc pewnie by mnie ta szansa ominęła..najwazniejsze to pracować, zrobić wszystko żeby mieć dobry start a reszta się sama ułoży...

Gość gość
Co wy ludzie pieprzycie w ubiegłym roku rowniez skończyłam studia, przez cały ten okres nigdzie w życiu nie pracowałam, byłam na stażu bo tego wymagali na mojej uczelni i co ? I pracuje do teraz w tej firmie. Przestańcie pieprzyć autorce farmazony mijające się z rzeczywistością, teraz człowiek ma się dobrze zaprezentować być kumatym mieć papier i ma pracę od zaraz. W cholerę jest teraz tych przedsiębiorstw i ciągle kogoś szukają.

Gość gość
7:34 Ty tak na serio wyskakujesz mi z jakimś artykułem? Po 1. Nie pochodzę z małego miasta tu gdzie mieszkam i mieszkać będę jest pracy naprawdę sporo. Poza tym dziwi mnie to że tak uparcie chcesz mnie przestrzec przed tym że po zaledwie dwóch latach spędzonych za granicą (I nie na pomidorach) nie będę miała czego szukać w Polsce. Skończmy ten jałowy temat bo po 1. Nie o tym on jest, a po 2. Pracę znajdę i w swoim zawodzie bez problemu koniec kropka.

Gość gość
Próbuj może Ci się uda

Gość gość
7:30 trzymam kciuki :) bądź szczęśliwa , ułóż sobie życie jak najlepiej potrafisz :) a chłopak niech dba o Ciebie bo ktoś kiedyś nie umiał moze nie potrafił ... trudno...tak się potoczyło

Gość gość
7:35 dziękuję za wypowiedź jak widać można . Widocznie nie każdy miał na tyle determinacji w sobie i wychodzi na to że żaden studenciak nie ma szans na pracę bo nigdzie wcześniej nie pracowal. Najlepiej to w ogóle zacząć pracę będąc w pieluchach.

Gość gość
7:38 dziękuję:) czemu nie umiał o mnie zadbać? Chodzi Ci o moich rodziców ? Czy to był jakiś sarkazm że jestem tak głupia bo nikt o mnie nie dbał ? Nie rozumiem za bardzo tej wypowiedzi . Ale za trzymanie kciuków i tak dziękuję:)

Gość gość
Do dziś prace od zaraz nie rozśmieszaj mnie

Gość gość
Rozumiesz :p

Gość gość
Dla pracodawcy liczą się umiejętności, doświadczenie a nie papierki

Gość gość
7:41 z jakiego województwa jesteś ? Może podchodzisz z Radomia ? Tam pracy faktycznie nie ma

Gość gość
Praca jest i będzie a Ty autorko leć i spełniaj swoje marzenia na jakie cebulakì muszą zapitalac 30lat :)

Gość gość
W takim razie lecę;) dziękuję jeszcze raz wszystkim naprawdę wszystkim, również tym co twierdzą że po powrocie zostanę bez pracy. Jeśli jesteście dobrymi ludźmi to chociaż mam nadzieję że nie trzymacie za taki rozwój sytuacji kciukow. A nóż widelec ktoś z was będzie moim pracodawca i jednak przy rozmowie okaże się że dacie mi ta szansę:) powodzenia wszystkim wam również życzę . Pomysł jest taki że przysięgam że wrócę do tego tematu zapisze go sobie i za rok napisze a nawet za pół czy udało mi się odkładać tyle ile chciałam, czego się nauczyłam i czy było warto. Może kiedyś to komuś pomoże ;) dziękuję!

Gość gość
dziś Nie tylko w małych miejscowościach mają absurdalne wymagania

Gość gość
Powodzenia autorko ! Jak się Ciebie czyta to widać że z Ciebie ogarnięta dziewczyna z głową na karku, wiesz czego chcesz i nie boj się swiata ani życia ! O rodziców się nie martw jeszcze będą z Ciebie dumni chociaż pewnie i tak już są.

Gość gość
Autorka bardzo ładnie się wypowiada, dojrzale i bez pretensji takich tu mało na kafe co patrzę to jakieś skończone łajzy i zazdrośnicy zastanowcie sie ludzie co piszecie to mloda dziewczyna ktora wlasnie wchodzi w dorosle zycie i mozecie wiele krzywdzacych opinii nawystawiac dla osoby ktora chce po prostu nornalnie zyc i pomoc kiedys swoim rodzicom

Gość gość
W dorosłe życie to wchodziła w wieku 18lat

Gość gość
7:55 w niektórych klubach nawet mając 21lat jak już jesteśmy tacy dokładni, ty pewnie jesteś tym nieudacznikiem któremu nic nie wychodzi i siedzisz na kafe narzekasz na to jakie teraz baby są obrotne? To patrz i ucz się od młodych i wykształconych ty za wiele do pokazania to nie masz prócz plucia jadem