Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oglądaliście wczoraj Uwagę? Lałam z tej patoli

Polecane posty

Gość gość
Dobre prawo, jego skuteczne egzekwowanie, edukacja, wczesna interwencja to klucz. Tymczasem żyjemy w kraju w którym kobieta to worek na spermę, tatusiem nikt się nie przejmuje i obcina się kasę np. na centrum pomocy kobietom, bo to niezgodne z linią partii. O czym my rozmawiamy???

Gość gość
gość dziś OD czego mamy sady ? urzędników ? Skoro w naszym kraju można usunąć chora ciąże to chyba tym bardziej można podwiązać kobiecie jajniki ?

Gość gość
14.26 Można naprawdę??? Sprawdź na Podkarpaciu, powodzenia. Sądy działaj ą tak szybko, że zdąży jeszcze 10 urodzić

Gość gość
Odpowiem - optymalnie rozwiązanie - sąd powinien mieć uprawnienia do tego, żeby w tak skrajnych przypadkach - mówimy o skazywaniu dzieci na ciężki i nienaprawialny uszczerbek na zdrowiu - móc orzec nakaz sterylizacji (choć to nigdy nie przejdzie w tym kraju, skoro nawet na własną prośbę nie można jej wykonać). Opcja bieżąca - sąd powinien działać w trybie przyspieszonym w takich przypadkach i w oparciu o istniejące przepisy nakazać przymusowy pobyt w ośrodku do czasu porodu. Nie zważać na niestawiennictwo upośledzonej bo jest ono oczywiste, tylko doprowadzić ją siłą, albo poprzestać na dostarczonych opiniach lekarzy/kuratora.

Gość gość
Wiecie co - najtragiczniejsze w tym wszystkim jest to, że w przypadku np. konieczności leczenia dziecka - świadka Jehowy, gdzie rodzice odmawiają transfuzji - jest szybka ścieżka sądowa, jeśli sytuacja tego wymaga. Dlaczego w przypadku dziecka tej pani taka ścieżka jest niemożliwa? wszak to dziecko poczęte jest w stanie permanentnego zagrożenia życia i zdrowia - i nikt się tym nie przejmuje. Za to jeśli chodzi o nieuleczalnie chory płód, który nie ma szans na przeżycie - to się już pojawia cała masa obrońców.

Gość gość
no i PiSowce winny się cieszyć, przyrost naturalny się powiększa

Gość gość
Poza tym jak się ustawodawca zapędzi to każdego można będzie sterylizować, bo paragraf się znajdzie i żebyście się nie zdziwili jak na was też. Nawet by wam do głowy nie przyszło, że na was trafi? Nie pijecie w ciąży? Co z tego? Pomówienie sąsiadki spod siódemki może wystarczyć, x ja tez kiedys miałam sprawe o ograniczenie praw rodzicielskich. zupełnie złoslliwy i chory donos, jeszcze do tego z mopsu, pokłóciłam sie po prostu z babą z tego urzedu. Wiedziała, że przed laty sie leczyłam na depresję. Napisała do sądu, ze sobie nie radze, wymagam pomocy, a mieszkanie nie nadaje sie do mieszkania, jest syf i brud, sterty talerzy. Fakt, jak kobieta przyszła na wywiad, na stole były 4 złozone talerze po drugim sniadaniu. Poza tym było czysto :( Sądy traktuja mops powaznie, wiec oczywiscie załozyli sprawe. Wtedy przychodzi kurator. A oni mają płacone od tzw dozoru, wiec im więcej tych dozorów tym lepiej. Koniecznie starają się pisac coś złego, zeby miec dozór, z drugiej strony czasem jak sa naprawdę skrajne przypadki- z kolei nie pisza ze jest aż tak zle, zeby utrzymac dozór. Jak przychodza to nie notuja nic, potem przekręcają wszystko, bo nie pamiętają, a chodza do wielu ludzi. Miałam pecha, bo trafił mi sie jeden psychiczny sasiad co na mnie nagadał, kiedys miałam psa, i rzucał w niego kamieniami jak szczekał, zrobiłam awanture, a on wielce zdziwiony... Kazdemu moze sie trafic durny sasiad, wystarczy ze dziecko bedzie chude to będa myslec, ze od razu niedozywione. Moga znalezc u was puszke piwa co ktos chocby wrzucił przez płot, i bedzie ze chlejecie, a jak przyjdzie taki kurator i zobaczy chocby cokolwiek alkoholu w domu... to wiadomo. W szkole, przedszkolach moga krazyc rózne durne plotki czy domysły, a jakby ktos wam załozył sprawe w sadzie, z tego sadu pisza do szkoły. i tam wszyscy zaczynaja myslec, ze u was sie dzieje nie wiadomo co złego. niech tylko dziecko przejdzie z małym sieniakiem i beda myslec ze jest bite, itp Ostrzegam naprawdę.. a najlepsze sa te RODK, które trzeba przechodzic przy takich sprawach. Wszystko przekrecają. W orzeczeniu napisali u mnie, że nie mam nałogów oprócz palenia papierosów ( na serio nie zapaliłam ani jednego w zyciu), przekręcili chorobe która miałam na zupełnie inną, mój ex maz który był z zawodu operatorem dzwięku- zrobili z niego operatora dźwigu. Oni tam nawet nie słuchają, co sie mówi, nie mówiąc o absurdalnych wnioskach.