Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soniaPp

Wanna czy prysznic przy małych dzieciach?

Polecane posty

Gość soniaPp

Witam, mam do Was takie pytanko: czy przy swoich małych dzieciach macie w łazience wannę czy prysznic? Co wg Was jest praktyczniejsze?

Gość gość
Wanna z prysznicem

Gość gość
Jw- wanna z prysznicem

Gość gość
My mamy prysznic, ale z głębokim brodzikiem, do którego możemy napuścić wodę jeśli dzieci mają na to ochotę. To też zależy od wieku dziecka, bo wiadomo, że od 0-6 mc to kąpie się raczej w wanience ;)

Gość soniaPp
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny :) Głęboki brodzik faktycznie jest jakimś rozwiązaniem. Chociaż jeśli już mowa o prysznicu i brodziku to mi się najbardziej podobają takie bardzo niskie, lub całkowicie płaskie. No ale co wizualnie fajne nie zawsze się okazuje praktyczne ;) Przeczytałam ten artykuł z łazienka plus i o zużyciu wody to ja nawet nie myślałam, a w sumie warto :P I ogólnie pomysł z tym parawanem nawannowym coraz bardziej mi się podoba. Muszę to jeszcze przegadać z mężem. A ciężko Ci takie parawan utrzymać w czystości?

Gość gość
Ja mam bardzo dużą wannę i teraz jest ok ale kiedy dzieci urosnąć zmiwnmy na prysznic. Ale teraz fajnie i nawet w upały byla wygoda bo się chlapaly w dzień

Gość gość
Ja właśnie zdjęła i wyrzuciłam prawna z wanny. Masakra w utrzymaniu. Nigdy więcej. A dziecko mimo 4 lat kąpie w wanience dla dzieci. Łatwiej ją utrzymać w czystości. Nawet nie myję jej codziennie, a do wanny/brodzika używanego przez nas bez mycia nie wlałabym wody

Gość gość
Ja mam duza wanne i wlasnie parawan dla mnie idealne rozwiazanie i nie rozumiem czemu taki trudny w utrzymaniu przeciez jak masz oszklony prysznic tez masz szybe do mycia?

Gość Aniia91
Hm, czy ciężko utrzymać w czystości? No bez przesady hehe. Na pewno łatwiej niż kabinę prysznicową. Co jakiś czas czyszczę i tyle. Nie mam tam problemu z jakimś kamieniem, osadem i tego typu rzeczami., bo myję na bieżąco. Jakbym z pól roku tego nie ruszała, to owszem..wtedy pewnie trudno już to domyć.

Gość gość
Ha więc powiem ci ze to zależy od preferencji rodziców. Ja mialam wszystko przy pierwszym dziecku miałam prysznic taki niski ale duży bo 100 na 80 chyba i do 2 roku życia wsadzalismy duża wanienke i dziecko tak się kapalo plus taki ze miał pełną eanienke wody i mógł chlapac bo zamykalam drzwi i ubaw niesamowiity. U rodziców miał wysoki brodzik w którym kapalin się jak w wannie teraz mamy prysznic taki raczej niski ale narożny i wanne dla 3 latka bez różnicy czasem tu się łapie czasem tam dla niemowlaka wanna w sensie do wanny wsadzamy wanienke. I jest ok. Ale w sumie to chyba najbardziej lubiłam duży brodzik

Gość gość
Wanna i tylko wanna :) Miałam przerabiany prysznic i wanne, mój syn kiedyś jak był mały to się bał prysznica, to musiałam mu kupić wanienkę i w niej siedział. Wanna fajna, bo dziecko może się pobawić, położyć na brzuchu jak jest mniej wody oczywiście. Dodatkowy plus wanny, to że jak dziecko ma często brudne uszy to wystarczy że się położy w wannie na kilka minut, i się "wymoczy", to lepiej się uszy czyści i nie trzeba różnych preparatów do czyszczenia uszu. U mojego syna to jest masakra z uszami wiec wanna idealna. Teraz syn 8 lat i lubi sobie w wannie posiedzieć i się pobawić, pod prysznicem by nie miał tej możliwości. Przy małym dziecku, takim malutkim to i tak wanienka najlepsza, ja wstawiałam do wanny, później jak z wanienki wyrósł, to czasem wchodziłam z synem do wanny, ja w stroju kąpielowym. Później właśnie prysznic u nas był, a później znowu wanna, i wanny na nic bym nie zamieniła :) Dodatkowy plus że w wannie można ręcznie wyprać coś większego, co nie wejdzie do pralki. A najlepszym rozwiązaniem jest wanna z prysznicem :)

Gość soniaPp
Ja tak jak Wam mówiłam, zdecydowałam się na ten parawan. Zamówiłam przez neta od razu w tej łazience plus. Kupiłam taki nawannowy, dwuczęsciowy, który się do tego składa. Więc jeśli nie mam takiej potrzeby to nawet go nie rozkładam.

Gość gość
Ja mam jedno i drugie. Prawda jest taka, że wanny nic nie zastąpi i gdybym się miała zdecydować na jedno to tylko wanna. Nawet bez parawanu dziecko można umyć w wannie prysznicem a w misie prysznicowej kąpiel żadna. Sama na co dzień biorę szybki prysznic, ale raz na kilka dni lubię wymoczyc się w wannie i tak na prawdę dopiero po takiej dłuższej kąpieli czuję się czysta.

Gość BlueAcid
Ja mam prysznic ale z głębokim brodzikiem i sprawdza nam się ta opcja bardzo dobrze ;) Poza tym tak apropo łazienek , to gdzie zaopatrywaliście się w akcesoria łazienkowe? Meble itd ? ja w markecie budowalnym i mam je od Amratury Kraków KFA ;) od 5 lat ;)