Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obniżone napięcie miesniowe

Polecane posty

Gość gość

Witam Drogie Mamy, Mój 4 miesięczny syn ma stwierdzone obniżone napięcie mięśniowe. Rehabilitujemy się od ponad miesiąca 2 razy w tygodniu. Obecnie czekamy na usg przezciemiaczkowe oraz wizytę u neurologa. Gdy syn miał 2.5 miesiąca Pani neurolog określiła, ze napięcie mięśniowe jest w granicach normy. Mimo to chodziłam z synem na rehabilitację. Rehabilitantka mówi o synu, ze jest wiotki. Podczas wizyty u pediatry syn nie przeszedł próby trakcji. Okazało się, ze neurolog nie miała racji. Dostaliśmy odroczenie szczepienia do konsultacji z drugim neurologiem. W jaki sposób pomagacie swoim dzieciom ? Czy Wasze dzieci były szczepione ? Jak się rozwijają ?

Gość gość
Moja mała ma obniżone napięcie. Teraz ma 18 miesięcy i jeszcze nie chodzi. Przez prawie rok chodziłam na rehabilitację metodą Bobath- 3 -5 razy w tygodniu. Zero efektów. Sama nauczyłam małą siadać. Gdy mała miała 14 miesięcy zmieniłam pediatrę, ta poleciła innego neurologa, a to metodę Vojty. Po tygodniu ćwiczeń mała zaczęła pełzać, po drugim raczkować. Teraz sama wstaje, próbuje chodzić do boku. Z moich doświadczeń wynika tylko jedno- metoda Vojty do ćwiczeń i tylko ona. Nie jest to zbyt przyjemne dla mamy i dziecka, ale bardzo skuteczne. Gdybym zaczęła wcześniej to pewnie już bym była po rehabilitacji, a tak walczę dalej.