Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem baptystką a ludzie myślą że buddystką...

Polecane posty

Gość gość

Oczywiście nie wszyscy bo wielu wie co to sa baptysci ale niektorzy myla z buddystami i pytaja mnie czy mam w domu posazek buddy... I musze tlumaczyc ze to wyznanie chrzescijanskie i nie ma nic wpsolnego z budda.

Gość gość
Świat nie tylko nadużywa wolności, lecz także ją odrzuca, gdyż ludzkość stała się niewolnikiem swoich własnych, przez siebie utworzonych praw, które są sprzeczne z Dekalogiem. Ludzkość manifestuje swoją „wolność”, która prowadzi do zniewolenia umysłów. To wszystko, co ludzkość stworzyła odrzucając Prawo Boże, sprowadza ją w niewolę grzechu. Dlatego, gdy pośród tych ciemności zajaśnieje krzyż prawdy, ludzkość ogarnie przerażenie. Niektórzy zrozumieją komu tak naprawdę służyli, lecz inni pozostaną zatwardziali, gdyż Bóg – w Swoim Planie – daje każdemu wolność wyboru, która polega na szukaniu i odnajdowaniu Prawdy. Każdy otrzymał tę szansę, gdy owoc poznania dobra i zła został zerwany w Ogrodzie Eden. Taka jest konsekwencja wyboru i jednocześnie poznanie prawdziwej wolności. Im bardziej ludzkość zapada się w ciemność, tym bliższy staje się Dzień Pana, który objawi swoją Chwałę – tym bliższy jest także Tryumf Mojego Niepokalanego Serca, który już teraz dokonuje przemiany w dzieciach poświęconych Mojemu Synowi i Mnie