Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nietypowe ale piękne imiona dla bliźniaków, powiedzcie czy ładne?

Polecane posty

Gość gość
Do wszystkich krytykantek: już wiem skąd biorą się w szkole te wredne dzieciory, ktore wzywają i dokuczają innym dzieciom- to dzieci takich ludzi jak wy!

Gość gość
gość dziś Czy zdrobnienie od "Nikodema" to Dyzma? Nie? A cala szkola tak bedzie wolac na twoje dziecko. X Może w latach 80,90tych dzieci wiedziały kto to Nikodem Dyzma. Obecne dzieci, które pójdą do szkoły gdzieś w 2022, 2023 roku nie będą miały pojęcia o istnieniu jakiegoś Dyzmy. Bo i dla tych dzieci wszelkie "starodawne" imiona typu Jaś, Staś, Franek, Antek, Ignaś, Kazik, Tosia, Zosia, Zuzia, Stefa, Frania, Kornelka, Aurelka, Amelka, Adelka, będą normalnymi imionami jak dla nas kiefyś były Ania, Kasia, Agnieszka, Ewa, Małgosia, Monika, Magda, Artur, Adam, Michał, Rafał, Paweł, Marcin, Mariusz, Darek, itd. X A jak ktoś będzie chciał to zawsze znajdzie przezwisko, u mnie wołało się Anka szklanka albo Anka sranka, Kaśka du/paśka. X Ale wcale się nie zdziwię, że na Nikodema będą wołać Dyzma, bo mając tak durnych rodziców wyśmiewających wszystko i wszystkich u siebie w domu to nie dziwota, że dzieciak każdego będzie wyśmiewał.

Gość gość
Przepraszam a jakie to są imiona normalne? Jedno jest normalne bo Ci się podoba, a drugie nie bo uważasz je za brzydkie? A jakby mi się Wiesław albo Samanta podobało to mam prawo tak swoje dziecko nazwać. A Ty nie masz prawa mnie obrażać. Ja nie mówię że mama Nataszy, Dawida, Dżesiki czy innego Igora jest pierdzielnięta tylko dlatego że mi się imię jej dziecka nie podoba. Przecież nie musi. Jak pasuje do nazwiska i nie jest obraźliwe to co z nim nie tak? Rozumiem jakbym napisała że dam córce na imię Pigi albo synowi Shrek to by ktoś mógł uznać że mam jakiś problem natury psychicznej albo współczuć mojemu dziecku. Za to ja mogę współczuć Twoim dzieciom posiadania tak nietolerancyjnego i niekulturalnego rodzica. I jeśli chcesz dyskutować to znajdź jakieś merytoryczne argumenty. A poza tym zwroty grzecznościowe piszemy wielką literą. Nie ma za co. Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę

Gość gość
tu autorka - w szoku jestem, jak wiele ludzi tu piszących ludzi jest nietolerancyjnych i to wy uczycie takiego braku szacunku do drugiego dziecka. Moje imiona nie były obraźliwe, jakbym nazwała Adolf, Alfons czy Stanisława, Wiesława, Bronisława - to mógłby być zgrzyt, ale moje imiona nie były w żaden sposób ośmieszające i z kosmosu. Zaczynam rozumieć, dlaczego nikt z dzieci nie przyszedł do tej chorej dziewczynki z Warszawy na urodziny :O dzięki takim rodzicom, jak niektórzy tu piszące. Straszne i przerażające, bo z tych wrednych dzieci, kiedyś wyrosną dorośli, bez empatii i tolerancji, którzy zaś tak samo bedą sie obchodzić z wami na stare lata, skoro tego ich nauczyliści.

Gość gość
Bartosz??? - nieładne :(

Gość gość
To sie Autorka zdenerwowała :) podałaś Autorko nieładne imiona i sie dziwisz

Gość gość
Podała imiona nieładne wg Ciebie, mi np. Zachary się niesamowicie podoba :) Lepsze niż setny Kubuś, Julka, Zuzia, Magda czy Brajanek ;D

Gość gość
Jedyne słuszne czyli Lech i Jarosław.

Gość gość
A mi sie podobaja typy autorki.Aczkolwiek moje dzieci maja tradycyjne imiona: blizniaki Janek i Jagodka oraz Zuzanka.

Gość gość
Aurelia to ladne imie, ale jak dorosli je wymawiaja. Dajac dziecku takie imie trzeba sie liczyc z tym, ze dziecko przez pierwszych 5 lat zycia nie bedzie umialo wymowic swojego imienia i jego koledzy z przedszkola tez, a przez kolejne trzy bedzie na siebie mowic "Alelia".

Gość gość
Armand i Hiacynta Adelaida i Oktawian

Gość gość
Bogna Super! Tylko reszta z innej bajki!