Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do ludzi znających matematykę

Polecane posty

Gość gość
A o co tu się tak kłócicie, o punkty na świeżaki z biedry?

Gość gość
Gdybym to ja była nauczycielką, to zadanie bym zaliczyła, problem polega na tym, że matematyka i jej nauczanie idzie w kierunku zbytniego formalizmu a zbyt mało wagi przywiązuje się do kreatywnych rozwiązań.

Gość gość
Ja w liceum zaokrągliłem liczbę do części setnych tak 18,999999=19 i dostałem jedynkę, bo mój nauczyciel, również wykładowca na uczelni stwierdził, że powinno być 19,00. Jak napisze się tylko 19, to sugeruje to, że zaokrągla się liczbę z zakresu (18,5;19,5) a przecież zaokrąglam z przedziału (18,995;19,005). Później miałem matematykę z innym nauczycielem, zapytałem go o to i stwierdził, że to wszystko to nieistotne szczegóły, bo jak pisze w zadaniu zaokrąglił do części setnych to przecież wiadomo jaki jest zakres niezależnie od zapisu. Osobiście uważam, że takie tłumaczenia to zbędny balast, nie potrzebny nikomu i komplikujący na siłę proste rzeczy. Równie dobrze moglibyśmy dać pałę w gimnazjum za wzór na prędkość, bo przecież w liceum wzór ten ma inny zapis.

Gość gość
kreatywność w matematyce.. ja pier... :D

Gość gość
Szukamy osób do dodatkowych testów (Naszą technologie dostaniecie za DARMO). Mimo, że sami już bardzo duże pieniążki zarobiliśmy, to chcemy program rozwijać dalej i udostępniać go dalej tylko w przyszłości będzie on za opłatą. Więcej na HTTP://MGR24.PL

Gość gość
Jak już skończycie z liczeniem a nauczycielka przyzna się do blędu że się do dziecka przypiepszyła to proponuje napisac w jakiej szkole to było bo może inni rodzice tez mają takie problemy a nie wiedzą ze to notoryczne działania w danej placówce. jeśli się napisze o nauczycielu ze zkoły XX od matematyki uczacego w XX latach to bedzie wiadomo ze o tego samego chodzi.. Wtedy będzie podtsawa do tego żeby się o swoje wykłucić za dziecko a nauczyciela na zbity pysk, to nie czasy komuny więc niech uwazają... Na ich miejsce sa inni kreatywni ludzie. Jak co to jest takie forum co to wykształconych ludzi można opisać i placówki.. https://fachowe-forum.pl sprawdź bo nie tylko o nauczycielach można pisać i nie mówię że złe opinie, ale te dobre też ;)