Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szlachetna paczka

Polecane posty

Gość gość

Pani Renata ( 40 l.) w stanie błogosławionym wraz z mężem Arturem (36 l.) wychowują przeuroczą gromadkę dzieci Laurę ( 11 l.), Wiktorię ( 10 l.), Elwirę ( 8 l.), Luizę (6 l.), Liwię ( 5 l.), Natanaela ( 4 l.), Kingę ( 3 l.) oraz Filipka ( 2 l.) Rodzinie nigdy nie wiodło się najlepiej, lecz starli się zapewniać rodzinie najważniejsze potrzeby. Pan Artur założył działalność i do tej pory ją prowadzi, jako głowa rodziny stara się zapewniać jak najlepszy byt. Jednak przy tak dużej liczbie domowników, bo aż 10 osób jest to ciężkie. Pani Renata przed zajściem w ciąże również pracowała.Sam zakup np. odzieży, obuwia lub nawet samego mleka jest bardzo dużym wydatkiem. Jedna z dziewczynek Luiza ( 6 l.) jest chora - Syndrom Pierra Robina oraz Atopowe Zapalenie Skóry przeszła już kilka operacji. Wymaga regularnych wizyt u logopedy oraz specjalistycznych środków czystości, które są dla rodziny dużym, dodatkowym wydatkiem. Rodzina zamieszkuje w starym domu, który wymaga remontu. Codzienne wydatki nie pozwalają na wykończenie domu. Wszystkie drobne wydatki dla rodziny stanowią wyzwanie. Miesięczny dochód na jednego członka rodziny – po odliczeniu kosztów utrzymania i leczenia Luizy – wynosi teraz 566.20 zł lecz przy tak licznej rodzinie nie jest to duża kwota. Pani Renata nazywa swojego męża "złotą rączką", sam remontuje i ociepla dom, oraz naprawia wszystkie usterki. Pani Renata wraz z mężem Arturem bardzo się kochają i szanują, tych wartości uczą swoich dzieci. Mimo iż sytuacja w domu nie jest najlepsza, dzieci sprawiają iż dom jest pełny radości. Rodzice są bardzo dumni ze swoich dzieci i nie wyobrażają sobie życia bez któregoś z nich. Pani Renata zajmuje się domem i wychowaniem dzieci, stara się przekazywać im najważniejsze wartości.Laura i młodsza siostra Wiktoria przepięknie śpiewają, obie zostały docenione i śpiewają w szkolnym chórze. Rodzeństwo się nawzajem troszczy i dba o siebie, a nawet o rodziców. Wśród najważniejszych potrzeb pani Renata wskazuje lodówko-zamrażarkę. Aktualnie posiada małą i starą, która wymaga bardzo częstych napraw. Rodzina bardzo potrzebuje obuwia na zimę dla dzieci ponieważ część jest zniszczona i nie nadaje się do użytkowania, a część dzieci nie ma w ogóle butów. Rodzina wykorzystuj***ardzo duże ilości środków czystości, które są niezbędne do codziennego funcjonowania. Majac pomoc 500 plus nie stać ich na ubrania dla dzieci. Dziwne to dla mnie. Po h.....im tyle dzieci .

Gość gość
Abyś się pytała szmato bez duszy!

Gość gość
Do autorki. Masz rację. Mój dochód jest niejednokrotnie mniejszy od tych rodzin w szlachetnej paczce. Będę suka i policzę im dochód. 566x10=5600zł, do tego trzeba dodać koszty utrzymania i leczenia, niech im będzie na krągło 1500zł, czyli gośc zarabia jakieś 7 tys. Jesli to chore dziecko ma orzeczenie o niepełnosprawności, to mają 1300 rodzinnego. Jeśli nie, to złapią się na rodzinne po urodzeniu kolejnego dziecka. Do tego 500plus,które wynosi 4 tysiące. Sorry. No chyba, że facet zarabia tylko 1500zł, więc na same opłaty, to wtedy 500+ i inne zasiłki wyjdą jako dochód 566 zł na osobę.

Gość gość
Rodzinie nigdy nie wiodło się najlepiej a mimo to tyle dzieci mają i jeszcze pani lat 40 w kolejnej ciąży. Wow i szok. Sorry ale czy oni mają mózgi??

Gość gość
mózg u niej znajduje się między nogami

Gość gość
do gość dziś - czyżbyś to ty była tą głupio rozmnażającą się królicą,

Gość gość
Ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć posiadanie 5 dzieci...Ale przy tym 5 najwyższa pora pomyśleć o antykoncepcji. Matko kochana... Tym tempem to ta kobieta urodzi jeszcze przynajmniej 6... Ja też nie mam luksusow, nieduże zarobki, ale coś w głowie chyba jednak poza sianem się znajduje. Też kocham dzieci, ale mam ich dwoje, a nie 8 i kolejne w drodze! Ja mam pensję + 500+ na jedno dziecko, noe przelewa się, wiec nie plodze kolejnych dzieci o nie skarze się, że brakuje mi lodówki i butów dla dzieci... Ktoś tu dobrze wyliczył-samo 500+-to w tej rodzinie 4000 zł. Ojciec ma swoją działalność i jakieś dochody musi mieć. No i niepełnosprawne dziecko to kolejne dodatki. Nie wspominając o tym, że rodzina z taką ilascia dzieci ma przyznawane obiady w szkole od mopsu. Dodatki na rachunki, na wyprawki szkolenie dla dzieci, ubezpieczenie szkolne zapłacone przez szkołę. Miałam taką rodzinę w sąsiedztwie-sami mówili, że dzieci dostały dofinansowanie na laptopa, ze gmina oplaca im Internet, prąd... Ludzie otwórzcie oczy! Mnie i wielu innym nikt mię zapłaci internetu i dołoży dobkurtek na zimę dla dzieci! A mało kto ma zarobki takie, żeby nie musiał skrupulatnie liczyć każdego grosza. Ilu z nas nie zostaje nic, ilu zapozycza się u rodziny, żeby zaplacic za leki??? Ale nie sklepie kolejnego dziecka, bo to przecież z miłości...

Gość gość
po chuj zakładacie 1500 tematów o tym samy ja p*****le nie ,acie co robić żeby się jarać takimi newsami tempe durne głupie dzidy Ja nie mam dzieci więc mnie w d**e pocaujta :-p

Gość gość
do gość dziś - ci 5 dzieci, przecież to kuźwa królica tyle nie rodzi bo nie daje rady, ot kuźwa polski wytrzymałe, nie do z***bania

Gość gość
Ja znam rodzinę gdzie jest 6 i 7 dzieci,w jednej nie pracują oboje,w drugiej facet pracuje,ale obie rodziny jadą na zasiłkach,500 plus i beczą ciągle że potrzebują pomocy.wiecie czemu tak jest?bo oni nie myślą jak rozplanować kasę,tylko jak ja dostaną to nakupuja p*****l i badziewia,a do jedzenia na co mają chec,nie patrząc gdzie taniej,po prostu kasa jest to się ładuje do koszyka.ja dzieci nie mam i z facetem dochód chyba niezły,ale co miesiąc planuje wydatki,myślę ile mogę wydać na swoje przyjemności, polu je by odłożyć trochę grosza na przyszłość.takie rodziny mają to gdzieś,żyją dniem dzisiejszym,nie myślą o dzieciach a one uczą się od nich postawy roszczeń,wniosek wobec innych,że wszystko im się należy.corka tej babki. O ma 6 dzieci ma 19 lat i jest w drugiej ciąży...brak slow

Gość gość
Wiem że wyszła niezła paplanina. Nie cierpię pisać na tablecie

Gość gość
Miesięczny dochód na jednego członka rodziny – po odliczeniu kosztów utrzymania i leczenia Luizy – wynosi teraz 566.20 zł lecz przy tak licznej rodzinie nie jest to duża kwota. xxx A jakie to ma znaczenie czy rodzina duża czy nie? Właśnie przy dużej rodzinie łatwiej zaoszczędzić, bo można kupić większe opakowania, które wychodzą taniej.