Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego jestem sama? bo jestem biedna

Polecane posty

Gość gość
gość dziś X moze powiesz jak masz na imie, bedzie łatwiej. Ja Marcin.

Gość gość
Autorko,a jak z seksem?

Gość gość
Teraz nie trzeba miec dużo kasy żeby dobrze wyglądać. Ciuchy - SH. Fitnessy - Chodakowska, Lewandowska, w necie mnóstwo ćwiczeń i filmików. Wiedza - internet (mówię o sensowych portalach, np. języka można się nauczyć dzięki netowi super), książki z biblioteki. A potem kochana szukasz lepszej pracy, bo bieda to często stan umysłu :*

Gość gość
ilu mialas partnerow seksualnych?

Gość gość
Dokładnie, ja nigdzie nie idę bo i tak nikogo nie poznam, ja się ładnie nie ubieram bo nie mam kasy na drogie ubrania, nie mam na drogie kosmetyki. Można dobrze wyglądać tanio, ale trzeba chcieć i trzeba chcieć aktywnie kogoś poznać. Siedzi szara mycha w swojej norze i ktoś ma tam do niej trafić i ją podrywać, i to jeszcze ktoś odpowiedni bo każdego nie chcę. Napisz zatem autorko swoje wady i zalety, bo pieniądze to ani jedno ani drugie

Gość gość
Tak, bieda to stan umysłu a ubrana w second handzie laska z powodzeniem poderwie bogatego chłopaka :-) To są bajki - w realu najlepiej dogadujemy się z osobami o podobnym statusie materialnym i społecznym i biedna dziewczyna owszem, może znaleźć partnera, ale wśród biednych chłopaków. W drugą stronę działa to zresztą podobnie.

Gość gość
19:01 brednie. Oczywiście przeskoczyć kilka warstw społecznych jest ciężko i milioner rzadko bierze kobietę że slamsów, ale w obrębie 2 warstw niżej czy wyżej to normalne związki.

Gość gość
Dwie moje znajome z klasy robotniczej, tzn obydwie mają ojca górnika, matka niepracująca i 3-4 rodzeństwa znalazły sobie mega bogatych facetów. Ale są naprawdę ładne i inteligentne, zaradne życiowo, samodzielne. Nie że to one leciały na kasę tylko faceci starali się o nie, jedną miała dobrą pracę druga sklep internetowy.

Gość gość
Autorko, a moze napiszesz ile zarabiasz? Nie pytam złośliwie jestem ciekawa. Bo bije od ciebie taki zal - to nie tamto nie i ciagle nie. Uważasz, ze ciuchy z second hand to stare i zleżałe szmaty tylko i, ze w nich i tak wyglada sie biednie? To nie wiem, Gdzie mieszkasz, ale era szmateksów ze starymi, przenoszonymi i niemodnymi ciuchami juz sie skończyła, ja sama znam takie, w których sa modne i czesto nienoszone ubrania, a ceny w porównaniu z nowymi z sieciówek to nieba a ziemia (jakość tez). Sa tez komisy. Kosmetyki - ja dzis np w rossmann kupiłam zel i pastę do twarzy ziaja i zapłaciłam zawrotna sumę niecałe 13 złotych. Kolorówka - celuje w średnia, a nawet moze niższa Polkę. To samo do mycia-żele, szampony, balsamy itp, kupuje na promocjach na zapas. Żywność / mozna sie żywic tanio i zdrowo - warzywa, kasze ryże, owoce, kawałek ryby. Takze nie wiem czy ty naprawdę zarabiasz takie grosze, ze będąc sama tak ci cieżko i za az taka biedna sie uważasz?

Gość gość
Jak kobieta jest mega piekna 10/10 czyli taka jakiej szukacie to malo istotne jak sie ubierze, ale jak jest przecietna to trzeba kasy zeby sie podrasowac, Facetom sie wydaje ze bieda to stan umyslu a na ulicach spogladaja tylko na te zrobione, a mysla ze sa takie bo sie takie urodzily. Faceci nie wiedza, nie zdaja sobie sprawy na co i ile kasy piekne kobiety wydaja na wyglad, im sie wydaje ze takie jak chodza po ulicach to wstaja z lozka i tylko kiecke zakladaja. Ooooj nie, czesto maja drogie makijaze ktorych nie widac na twarz a wydaje im sie ze nie sa umalowana. Wiecie ile kobiety czasem wydaja na dobry makijaz dzienny? 3-5 tysiecy zl za same kosmetyki. Kobiety zeby miec ladne cialo chodza na rozne zabiegi na cialo i do kosmetyczek zeby miec ladna cere. Nie rodzimy sie z pieknymi cerami i nie mamy pieknych cer 60 lat. Faceci mysla ze one wstaja z lozek i tak wygladaja, a prawda jest taka ze niektore zeby wygladac atrakcyjnie robia sie kilka godzin, wiele godzin poswiecaja zeby zachowac mlodosc i urode i poprawic to co nie jest idealne i satysfakcjonujace. Zeby kobieta byla najlepsza wersja samej siebie musi duzo kasy na to przeznaczyc, to nie tylko ciuchy, ale wiecej kasy idzie na kosmetyki, kosmetyczki, fryzjer, odnowa biologiczna. Co wy faceci mozecie o tym wiedziec? NIC. wy nawet nie jestescie swiadomi ile to wszystko kosztuje i na co kobiety wydaja kase. Nawet dieta musi byc zdrowa a nie jakies tanie go wno zeby skora byla mloda i ladna, do tego oczyszczanie skory u kosmetyczki a nie mydlem za 1 zl, mikrodermabrazje, peelingi profesjonalne, maseczki, odzywianie cery, nawilzanie, keratyny na wlosy, maski, wybielanie zebow i inne cuda, ktore kosztuja po pare stow , po kilka tysi. faceci to zachowuja sie jakby sie dopiero urodzili, maja jakies klapki na oczach i udaja ze nie wiedza albo rzeczywiscie sa az tak glupi.

Gość gość
Gość 19:24 takie przykłady jak podajesz to sa bogate kobiety, albo same maja łeb do interesów, albo trafiły na bardzo dzianych facetów. Piszesz tu o rzeczach troche z kosmosu wg mnie. Ile kobiet stać na kosmetyki do Makijażu za 5' tysięcy? Kosmetyczkę codziennie? Przeginasz w druga stronę moim zdaniem.

Gość gość
Dominanta wynagrodzeń (czyli najczęstsze wynagrodzenie) to 1511 zł netto i jest niższa niż w poprzednim badaniu (1787 zł netto było wcześniej) , a mediana to 2512 zł netto. Czyli połowa ludzi zarabia mniej niż 2500 netto. 66 % wszystkich zatrudnionych nie przekroczyło przeciętnego wynagrodzenia 4346 brutto czyli ok. 3000 netto. Poza tym dużo ludzi w Polsce jest bierna zawodowo. Skąd niby te rzesze kobiet mają tyle kasy ? I skąd ma niby być tyle dobrze zarabiających mężczyzn ?

Gość gość
Tez mi piertolenia jakiejś nieudacznicy i do tego leniwej i bez pomysłu na nic. Ja miałam w życiu okresy kiedy zarabiałam mało, a nigdy nie spowodowało to zebym nie miała o czym rozmawiać. Lubię czytać- kiedy nie miałam za co kupować książek, to chodziłam do biblioteki, jak nie miałam na fitness to ćwiczyłam w domu , albo biegałam, jak nie miałam na kosmetyki to chociaż nacierałam ciało szczotką i stosowałam chłodne prysznice zeby było gładkie i jędrne, nie miałam na odżywki do włosów to chociaż robiłam płukankę z octem zeby były błyszczące, Jak nie miałąm na ciuchy to dbałam zeby wszystko było czyste i wyprasowane i bardzo polowałam na róznych przecenach na coś ładnego - bo wolałam mieć 5 rzeczy ale dopasowanych do figury i niebrzydkich niż 15 byle jakich. Poznałam miejsca gdzie były darmowe koncerty, tanie seanse filmowe, darmowe ciekawe wycieczki po mieście, spotkania z pisarzami, aktorami- nawet w Empiku takie sa regularnie. Zamiast na wczasy i wycieczki chodziłam na rajdy - są takie jednodniowe po okolicy organizowane przez PTTK- u nas bywaja darmowe, albo koszt to 10-15 zł. I w związku z tym i poznawałam ludzi i miałam o czym gadać- tak znalazłam swojego faceta, który nie jest biedny , a połączyła nas pasja do pieszych wycieczek po województwie i książki o krajach latynoamerykańskich.

Gość gość
Nie doczytałam albo autorka nie napisała, gdzie poznaje tych bogatych facetów? I jak to sie dzieje, ze sie z nia umawiają, skoro tak biednie wyglada?

Gość gość
no właśnie, o czymś gadają zanim sie umówią, a na żywo już laska ani be ani me?

Gość gość
Odpowiedni faceci mentalnie i ekonomicznie są w chłopakach do wzięcia :)

Gość gość
uwierz mi, ze sa tacy ktorym wlasnie podobaja sie te normalne zwyczajne kobiety bez tapety i ciuszkow z żurnali wystarczy, ze masz w sobie cos i nawet w wymientolonym sweterku i podartych spodniach bedziesz atrakcyjna

Gość gość
Autorko w życiu wiekszych głupot nie czytałem !

Gość gość
Na pewno, nie chciałbym się umawiać z kobietą, która użala się na swoim bytem. Kasa nie ma znaczenia tylko podejście do świata. Co zrobiłaś, aby poprawić swój byt? Kiedy ostatnio zmieniłaś prace?

Gość gość
Pożyczki na dowód od 100zł do 15.000zł w 30minut Do 6.000zł na 60dni za Darmo, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/chwilowki/szybka-gotowka/ lub Do 10.000zł nawet na 3lata, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/zaplo/ Wszystko załatawisz przez internet bez wychodzenia z domu! Szybka pożyczka z żyrantem lub poręczycielem do 25.000zł na 4 lata. Wypłata gotówki w 24h a najczęściej jest to 2 godziny. Szybki wniosek wystarczy 5minut i minimum formalności. Pożyczka dostępna na stronie https://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/rapida/

Gość Karola

Szczerze sama nie chodzę po imprezach, nie mam świra na tle zakupów ani siłowni i fitness. A jakoś nie mam problemu z wyjściem na randkę a i rozmowa się klei. Tylko trzeba mieć swoje zainteresowania i trafić na kogoś kto ma takie same albo interesować się wieloma rzeczami. A jeśli facet uwielbia fitness siłownie a Ty nie to i tak idzie pogadać o jego zainteresowaniu i rozmowa może się kleić. Masz jakieś pasje i zainteresowania to realizując je można poznać ludzi podobnych do siebie i poznać akurat fajnego faceta z którym będziesz mieć podobne zainteresowania. 

Gość Gosc
Dnia 25.11.2017 o 17:11, Gość gość napisał:

Która z was drogie panie jeśli pisze z fajnym facetem który mieszka 100 km od niej umówi się na spotkanie w jego mieście? Ile z was w powiecie drogi? Z doświadczenia wiem że 99% powie że nie ma samochodu, że się boi i oczekuje by on przyjechał i jeszcze do klubu zaprosił. Jedna kobieta miała chęć przyjechać 500km pociągiem i jest teraz moją żoną.

Desperatka

Gość kruk

^ co z tego że desperatka jak teraz ma męża a tamta niby nie desperatka i biadoli..... to już lepiej być desperatką

Gość MELA
33 minuty temu, Gość kruk napisał:

^ co z tego że desperatka jak teraz ma męża a tamta niby nie desperatka i biadoli..... to już lepiej być desperatką

Tez jestem biedna przed swoja choroba, pracowalam w hurtowni jako kasjerka, zarabialam 1500na reke a do lapy dostawalam 1200. Bo musialam stracic na bilet do pracy i pomimo ze kazdy mowi ladna ,to od zawsze osamotniona i niedosc ze osamotniona to i chora, biedna i wszystko na raz. Zdesperowana machlam se dzieciaka i do slubu faceta zaciagnelam ,zebym miala alimenty...

Gość MELA

He, he to dlaczego jak poznałam faceta ,to wyśmiewał się zemnie ze w podarciuchach chodzę ,a sam w ochronie pracował i w buciorach z ochrony chodził.Jesteście mądrzy tylko na kafe, a życie pokazuje całkiem co innego...

Gość mela
7 minut temu, Gość MELA napisał:

He, he to dlaczego jak poznałam faceta ,to wyśmiewał się zemnie ze w podarciuchach chodzę ,a sam w ochronie pracował i w buciorach z ochrony chodził.Jesteście mądrzy tylko na kafe, a życie pokazuje całkiem co innego...

Zgodze sie tutaj z autorka, tak faceci lubią kobiety w drogich ciuchach modnych, markowych . Do  tego silne, drogie perfumy i to ich przyciaga, podnieca, bo sa wzrokowcami.

Gość Facet po 30

Bieda ciagnie do biedy, bogactwo do bogactwa, patologia do patologii.... tak mozna w nieskonczonosc. Tu nie chodzi o drogie ciuchy i kosmetyki, bo niby skad normalny facet mialby wiedziec ze ta szminka jest za 200zl czy za 20zl. Tu chodzi o to ze my mezczyzni lubimy jak kobiety o siebie dbaja i  nie trzeba miec duzych pieniedzy aby moc o siebie zadbac. Oczywiscie kazde tlumaczenia na niepowodzenia moga byc dobre....

Gość Gość

A ja byłam biedna A trafiłam na bogatego. Jak o tym z nim rozmawiałam (że mam kiepskie ciuchy i kosmetyki w porównaniu do niego) to powiedział że to nawet dobrze bo będzie mi kupował takie jak mu się podobają. :)

48 minut temu, Gość Facet po 30 napisał:

Bieda ciagnie do biedy, bogactwo do bogactwa, patologia do patologii.... tak mozna w nieskonczonosc. Tu nie chodzi o drogie ciuchy i kosmetyki, bo niby skad normalny facet mialby wiedziec ze ta szminka jest za 200zl czy za 20zl. Tu chodzi o to ze my mezczyzni lubimy jak kobiety o siebie dbaja i  nie trzeba miec duzych pieniedzy aby moc o siebie zadbac. Oczywiscie kazde tlumaczenia na niepowodzenia moga byc dobre....

Dokładnie tak, każdy mężczyzna zwróci uwagę na zadbaną kobietę. Dzisiaj zadbaną i elegancką odzież naprawę można kupić za niewielkie pieniądze i zrzucenie tego na brak pieniędzy jest chyba trochę nadużyciem. Noszenie markowych ubrań nie jest jednoznaczne, z tym że ktoś jest zadbany.

Jeśli taka kobieta masz jeszcze pasję, mądrość i inteligencję to jest prawdziwy skarbem dla mężczyzny.

Oczywiście w druga stronę działa wszystko tak samo 🙂