Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczorajsze imieniny teściowej i jej pretensje do nas czy sluszne

Polecane posty

Gość gość
moim zdaniem autorki zachowałaś sie skandalicznie. Owszem przy gościach się lata, ale synowa to mogłaby sie sama juz obsłużyć, pomóc matce, a nie dokładać roboty. Ja jak jeżdzę do teściowej to nie zasiadam jak królowa za stołem ale pomagam nakryć do stołu, przynoszę z kuchni dania, robię herbatę itp. Ona gotowała, doceniam to, więc niech sobie usiądzie chociaż na chwilę.

Gość gość
Takie zachowanie troche nie tak przy gosciach powiem ci. Jak dzieci nie sa glodne to po co zmuszac do jedzenia. Z drugiej strony ta jajecznica kilka minut. Nie zbawiloby to mnie szczerze mowiac. Ja tez zawsze sie zbieram jak dziecko spiace, bo u nas w gwarze nie zasnie, a wiadomo, ze goscie to gwar i glosno. Jak ma mi dziecko plakac zmeczone i siedziec na sile to chyba normalny czlowiek rozumie, ze musze juz isc. W zasadzie to zaden problem z tesciowa. Ciekawe co bys zrobila gdybys miala taka tesciowa jak ja. Choc ja juz kontaktow nie utrzymuje.

Gość gość
Jakiej matce ? Twoj maz nie mogl zrobic tej jajecznicy

Gość gość
tesciowa siedziałą sama w kuchni bo pewnie jej przykro było a wstretna autorka jeszcze bardziej zdołowała kobiete, ba!! jeszcze obrazona ksiezniczka telefonu nie odebrała, autorko zachowalas sie jak bezczelna gówniara i wez sie za wychowanie swoich dzieci

Gość gość
Ile ty masz lat autorko? 16? Ze ci sie wszystko od swiata nalezy? Dorosnij i troche pokory sie naucz.

Gość gość
Ja u swojej teściowej wiele razy tak miałam, zee dzieci nie jadly, spać nie było jak, trudno, po powrocie dalam jeść i polozylam, ale nigdy nie mowilam zeby szykowala coś innego czy byla cicho, bez przesady. To jej impreza, w jej domu. Brzydko się zachowalas autorko. --------dokładnie tak jak u mnie

Gość gość
Siedż w domu i klep jajecznice,skoro ani ty,ani dzieci jie potraficie sie zachowac wśród ludzi.Po co ta tesciowa was zaprasza i sie męczy z toba to nie rozumiem.Nie powinna zapraszać,miałaby normalne imieniny a nie cyrk królewny.

Gość gość
No właśniem, wg mnie też teściowa przegieła, przyszli do niej GOŚCIE więc jej rolą jest podanie im tego CO LUBIĄ i powinna bez sarkania i szemrania zrobić te jajecznicę! Ona nie zarządała dla dzieci tortu 3 piętrowego! --pogięło cię , przychodzi na imieniny dajmy na to 20 osób,---------i co każdy lubi co innego, to ma dla każdego co innego dawać na obiad, każdy lubi inne sałatki ciasta, przekaski, to co ma byc 20 sałatek, 20 dań gorących by zadowolić wszystkich, wiadomo na takich imprezach zawsze się znajdzie ktoś co czegoś tam nie lubi, ale bez przesady zeby gotować dla wszystkich z osobna, dzieci autorki sa rozpieszczone a autorka się z tego cieszy i jeszcze obgaduje tesciową, zachęciłaś je żeby cokolwiek spróbowały czy od razy strzeliłaś focha, widać że masz satysfakcje ze swojego zachowania i jeszcze uczysz dzieci braku szacunku do babci

Gość gość
gość dziś no niestety pewnie masz racje, ale co ja mam zrobic? Szwagierka jest starsza ode mnie, z reszta od mojego meza tez i jej nie przegadasz... Ona to wszystko robi dla siwetego spokoju, tak samo jest z podawaniem dziecku tableta czy telefonu, a pozniej jeszcze sie chwali, ze ma grzeczne dzieci, bo siedza cicho w pokoju i nawet balaganu nie robia, a moja corke krytykuje, ze ciagle wyciaga jakies zabawki lub puzzle i zajmuje cala podloge/stol. Kiedys sie tym przejmowalam, teraz mam to gdzies, niech sobie gada.

Gość gość
Też uważam że przegielas. Trzeba było samej zrobić i zapytać czy nie ma nic przeviwko temu jeśli już twoje dzieci konieczne musiały zjeść coś. To nie są pepki świata. Tak samo z usypianiem. To jej święto, goście nie muszą siedzieć jak mysz pod miotla po ty usypiasz. Niech się przyzwyczaja od małego że nie zawsze będzie tak jak ono chce.

Gość gość
Głupia teściowa że w swoje imieniny zaprasza wariatkę.Powinna olać synową, która nie potrafi się zachować i destabilizuje imprezę.Ma nauczkę, jeśli dalej będzie zapraszała was , to będzie to miała na własne życzenie.U mnie w rodzinie, nie zaprasza się nigdzie ludzi nieprzystosowanych społecznie, obojętnie od czy to syn, córka, wnuki czy synowa, dzięki temu mamy zawsze fajne spotkania.

Gość gość
Nie prawda. Twoje dzieci nie musza sie przyzwyczajac do zwyczajow tesciowej. Jak my chodzilismy na imieniny do tesciowej z dzieckiem weszlismy podalismy prezent, napilismy sie kompotu i wychodzilismy. Tyle, a po co tam sie rozsiadac, dyskutowac i tlumaczyc ? Bez sensu. Jak tesciowa nalega zeby zostac mowisz kiedy indziej zbierasz sie i wychodzisz.

Gość gość
Obiad podany, pewnie masa jedzenia na stole, kobieta się napracowała a jaśnie państwo z królewiczami żąda jajecznicy?Śmiech i żenada.Ludzie oglądają foty, gadają, jest wesoła, ale jaśnie pani z królewiątkiem będą spać, więc ma być cisza? Farsa, autorko jesteś bezdennie głupia po prostu, wyrazy współczucia dla teściowej, powinna jak najszybciej wyciągnąć wnioski i olać was, po co się mordować z wariatami?

Gość gość
Dokladnie ja mam chora psychicznie tesciowa, ktora wszystko psuje. Teraz planujac wigilie musze jednak sie dostosowac tak zeby wariatka nie przyszla do mnie. Chcialam wigilie wyprawic u siebie ale boje sie, ze przyjdzie i narobi wstydu. Osob niezrownowazonych nie zapraszam i tyle.

Gość gość
Kolejna cyrkówka, to po co tam łazisz, jak w progu tylko prezent chcesz dawać? Nie chodź, nie rób cyrków , będzie zdrowiej dla wszystkich.Tak, wasze dzieci nic nie muszą, wy nic nie musicie, ale teściowe też nie muszą, warto pamiętać o tym.

Gość gość
No dokładnie, wariatów się nie zaprasza i do wariatów się nie chodzi, wtedy nie powstają takie absurdalne zachowania.Moja bratowa tez odwalała na każdej imprezie szopkę, efekt? Nie jest do nas zapraszana od dawna i mam spokój , tej teściowej radzę zrobić to samo.

Gość gość
Są takie babki które naprawde traktują wnuki jak hrabiostwo... To jest dopiero tragedia. Każdy powinien oddychać w taki sposób żeby broń boże nie zezloscic dzieciaka

Gość gość
Dobrze ktoś napisał, wariatów, wszelkiego rodzaju królowych, małych lordów się nie zaprasza, bo wtedy się ma zwaloną imprezę.Niech sobie siedzą u siebie i ludziom głowy nie zawracają.

Gość gość
Cyrkowka ? Wlasnie unikanie cyrkowki. Tesciowa swoje towarzystwo miala, my swoje odhaczylismy i po co reszta.

Gość gość
Sama nie bywam u teściowej na wszelkich spędach, to jest tragicznie.Nie męczę ani jej, ani siebie.Za cyrkiem nie przepadam, wolę inne formy rozrywki.

Gość gość
DO 9:58 Moja teściowa tak traktuje nasze dzieci, po pobycie u dziadków są mega roszczeniowe, zapominają o "proszę, przepraszam, dziękuje" jest tylko tupanie nogą i słowo "natychmiast". Dla nich i dla nas ograniczyliśmy kontakty, bo długo się tak nie da.

Gość gość
Tylko ja mam taki problem, ze nawet jak tej wiedzmy nie zaprosze to sama przyjdzie i sie narzuci. Ja dlatego pojde do swojej rodziny i nie bedzie miala wstepu.

Gość gość
"Ja naprawde mam już tego dosyć i nie będe do niej jeździć." Super, jedyne rozwiązanie, uwolnisz teściową od siebie bo ileż można tolerować wariatkę.

Gość gość
No jak ty mozesz prosic o jajecznice jak caryca ma imieniny ? No wiesz... Dzien krolowej, pani swiata, a tu taka malostkowa jajecznica ? :/

Gość gość
Taka Caryca to powinna imieniny w palacu wyprawiac, a nie w "tomu".

Gość gość
Jak twój gowniak nie potrafi wytrzymać bez jedzenia jajecznicy kilku godzin to zabierz mu walowke i nie zwracaj d**y teściowej bo czym innym jest impreza na której są inni ludzie a czym innym przyjazd do babki w odwiedziny. Jeśli tego nie pojmujesz to siedź na d***e.

Gość gość
I najlepiej trzymac sie wlasnie tego jak ktos napisal wyzej. Wchodzisz, upominek wychodzisz. Przynajmniej taka stara rura nie wyzywa sie na twoich dzieciach.

Gość gość
hehe 100% racji. Ja bylabym najszczesliwsza gdybym widziala ja tylko na chrzcinach i komunii wtedy kiedy zmuszona jestem ja zaprosic.

Gość gość
Bo jak taka krolowa jajecznice zrobi wnukowi to korona z glowy jej spadnie ale jak zacznie srac pod siebie to juz synowa powinna dope podcierac obsrana. Wtedy tez niech bedzie jasnie pania i znajdzie sobie opiekunke.

Gość gość
Żałosne, roszczeniowe idiotki z obsesja na punkcie swiezakow...