Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż nie pozwala mi wrócić do pracy po macierzyńskim

Polecane posty

Gość gość

Poradzcie bo juz nie wiem co robić. Moj maz nie chce zebym wracala do pracy po macierzyńskim. Tlumaczy to tym, ze dziecko jest za małe, ze on bardzo duzo pracuje i w związku z tym chce zeby mała miała chociaż mnie ciagle przy sobie. A ja juz nie daje rady, non stop w domu, on pracuje po 12h, mam dosc. Chce wyjsc do ludzi, wreszcie zadbać o siebie. Nie chce zgnic w domu. Co robić......????

Gość gość
Dodam, ze mała ma 1.5 roku juz.

Gość gość
Mąż to sobie może akurat zabraniać :D

Gość gość
Nikt mamy nie zastąpi, ale jeżeli zapewnisz małej dobrą opiekę na kilka godzin a Ty dzięki temu będziesz szczęśliwa to na pewno warto. Pomyśl tylko czy nie będzie Ci ciężko, skoro mąż dużo pracuje to nie wiadomo na ile Cię wesprze w domu. Ja sama postawiłam się mężowi i wróciłam jak córka miała 8 miesięcy do pracy. Wcześniej byłam w domu 3 lata ze starszą, ale z mała nie mogłam siedzieć, bo miałam ważny zawodowo moment. Wynajelam nianię, wychodzilam na 5-6 godzin. Chociaż mąż był wściekły i obrażony musiał przejąć sporo obowiązków domowych. Niestety, przeważnie jak kobieta jest w domu to facet nie robi w tym domu nic, tak też było u mnie. A jak się pracuje to obowiazki się dzieli.